Forum

Gawędy o jedzeniu

Kaszanka

  • Autor: as Data: 2010-01-05 16:02:42

    Chciała bym się dowiedzieć w jaki sposób podajecie kaszankę na ciepło np do obiadu? Moje myśli kieruje szczególnie do bahusa (znawcy kaszanki) ale wszystkie propozycje chętnie poczytam. Ja mam problem bo mi kaszanka w piekarniku pęka.

  • Autor: ewka63 Data: 2010-01-05 16:29:42

    Witaj, ja zawsze podaję kiszkę odsmażoną na patelni z cebulą posiekaną na kosteczkę. Najpierw smażę cebulę na domowym smalcu, do tego wkrajam kiszkę ( czy kaszankę, jak kto woli), chwilę podsmażam, żeby była ciepła.
    Ziemniaki utłuczone z masłem, kiszka i koniecznie kapusta kiszona zasmażana.

  • Autor: crisen Data: 2010-01-05 21:55:30

    Ja robię tak samo ale dodaję jeszcze pokrojony w kostkę boczek do cebuli. Wtedy dopiero kiszkę. Pyszne  nie tylko z kapustą ale także z buraczkami zasmażanymi.

  • Autor: gosiekb Data: 2010-01-06 04:16:16

    Moja mama tak robi ja niestety nie bo tu gdzie mieszkam nie dostane dobrej kaszanki. Marzy mi sie takie zarelko :)

  • Autor: Olciaa Data: 2010-01-06 13:07:00

    robie tak samo i szklanka kefiru do tego pyyyycha :) i przy smażeniu duuuuuzo pieprzu mniam

  • Autor: emeska1974 Data: 2010-01-05 18:45:22

    ja robię tak - to moj  przepis- http://wielkiezarcie.com/recipe46910.html

  • Autor: as Data: 2010-01-05 18:59:13

    Pozwól, że uaktywnię; http://wielkiezarcie.com/recipe46910.html

  • Autor: asiaff Data: 2010-01-05 19:01:08

    w tym samym czasie.

  • Autor: asiaff Data: 2010-01-05 18:59:24

    http://wielkiezarcie.com/recipe46910.html
    link aktywny

  • Autor: Scooby Data: 2010-01-05 19:51:09

    Jeśli pieczesz ją w piekarniku czy w mikrofali to ją lekko po nacinaj nożem.Powinna nie pękac.

  • Autor: as Data: 2010-01-05 20:07:21

    spróbuję następnym razem:)

  • Autor: jola Data: 2010-01-05 20:43:23

    http://wielkiezarcie.com/recipe29941.html

  • Autor: ulla* Data: 2010-01-05 21:07:06

    http://wielkiezarcie.com/recipe29941.html aktywnie

  • Autor: ulla* Data: 2010-01-05 21:12:37

    Przeważnie kroję w talarki i podsmażam ją na oliwie z cebulą,majerankiem,pieprzem ziołowym,ale ostatnio tak podsmażoną kaszankę zawinęłam w naleśniki,podawałam je na ciepło..podpowiedź w tym przepisie:http://wielkiezarcie.com/recipe52707.html

  • Autor: jolka60 Data: 2010-01-06 06:54:14

    Wiesz,mi rowniez czesto peka,zalezy to pewnie od temperatury,trzeba ''utrafic''nie za mocna.Robie czasem tzw sakiewki,ktorych pomysl podal p.Kuron-otoz kladzie sie na kawalek folii aluminiowej kawalek kaszanki,poza tym dowolnie;pieczarke,kawalek papryki,zabek-dwa czosnku,plastry cebuli,co uwazasz.Skreca sie ja u gory w ''sakiewke''i na grila lub do piekarnika.Smaki przenikna sie nawzajem i jest pyszna potrawa.

  • Autor: dj Data: 2010-01-06 10:26:13

    U mnie w domu zawsze kaszankę (jeśli pękła, lub tą pieczona w blaszce keksówce) przysmażało się z cebulą. Ale od kiedy pojawił się na moim świecie mąż pokazał mi swój sposób na kaszankę. Niby bic wielkiego, ale smaczne. Podsmażona cebulka, kaszanka i na koniec należy wbić 2-4 jajka (zależy od porcji i gustu). Wszystko należy podsmażyć, mieszając od czasu do czasu (nie za dużo tego mieszania, my lubimy jak trafiają się kawałki "jajecznicy" między kaszanką).  

  • Autor: nata30 Data: 2010-01-06 11:31:31

    Dokładnie....taka kaszanka z jajkami jest pyszna. Mnie ten pomysł pokazał również mój mąż.......hmmmm....

  • Autor: as Data: 2010-01-06 11:42:08

    Zostało mi trochę kaszanki z wczorajszego obiadu i nikt na nią nie ma ochoty. Kto wie, może się skuszę i spróbuje z jajkiem:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu