Chciała bym się dowiedzieć w jaki sposób podajecie kaszankę na ciepło np do obiadu? Moje myśli kieruje szczególnie do bahusa (znawcy kaszanki) ale wszystkie propozycje chętnie poczytam. Ja mam problem bo mi kaszanka w piekarniku pęka.
Witaj, ja zawsze podaję kiszkę odsmażoną na patelni z cebulą posiekaną na kosteczkę. Najpierw smażę cebulę na domowym smalcu, do tego wkrajam kiszkę ( czy kaszankę, jak kto woli), chwilę podsmażam, żeby była ciepła. Ziemniaki utłuczone z masłem, kiszka i koniecznie kapusta kiszona zasmażana.
Ja robię tak samo ale dodaję jeszcze pokrojony w kostkę boczek do cebuli. Wtedy dopiero kiszkę. Pyszne nie tylko z kapustą ale także z buraczkami zasmażanymi.
Przeważnie kroję w talarki i podsmażam ją na oliwie z cebulą,majerankiem,pieprzem ziołowym,ale ostatnio tak podsmażoną kaszankę zawinęłam w naleśniki,podawałam je na ciepło..podpowiedź w tym przepisie:http://wielkiezarcie.com/recipe52707.html
Wiesz,mi rowniez czesto peka,zalezy to pewnie od temperatury,trzeba ''utrafic''nie za mocna.Robie czasem tzw sakiewki,ktorych pomysl podal p.Kuron-otoz kladzie sie na kawalek folii aluminiowej kawalek kaszanki,poza tym dowolnie;pieczarke,kawalek papryki,zabek-dwa czosnku,plastry cebuli,co uwazasz.Skreca sie ja u gory w ''sakiewke''i na grila lub do piekarnika.Smaki przenikna sie nawzajem i jest pyszna potrawa.
U mnie w domu zawsze kaszankę (jeśli pękła, lub tą pieczona w blaszce keksówce) przysmażało się z cebulą. Ale od kiedy pojawił się na moim świecie mąż pokazał mi swój sposób na kaszankę. Niby bic wielkiego, ale smaczne. Podsmażona cebulka, kaszanka i na koniec należy wbić 2-4 jajka (zależy od porcji i gustu). Wszystko należy podsmażyć, mieszając od czasu do czasu (nie za dużo tego mieszania, my lubimy jak trafiają się kawałki "jajecznicy" między kaszanką).
Chciała bym się dowiedzieć w jaki sposób podajecie kaszankę na ciepło np do obiadu? Moje myśli kieruje szczególnie do bahusa (znawcy kaszanki) ale wszystkie propozycje chętnie poczytam. Ja mam problem bo mi kaszanka w piekarniku pęka.
Witaj, ja zawsze podaję kiszkę odsmażoną na patelni z cebulą posiekaną na kosteczkę. Najpierw smażę cebulę na domowym smalcu, do tego wkrajam kiszkę ( czy kaszankę, jak kto woli), chwilę podsmażam, żeby była ciepła.
Ziemniaki utłuczone z masłem, kiszka i koniecznie kapusta kiszona zasmażana.
Ja robię tak samo ale dodaję jeszcze pokrojony w kostkę boczek do cebuli. Wtedy dopiero kiszkę. Pyszne nie tylko z kapustą ale także z buraczkami zasmażanymi.
Moja mama tak robi ja niestety nie bo tu gdzie mieszkam nie dostane dobrej kaszanki. Marzy mi sie takie zarelko :)
robie tak samo i szklanka kefiru do tego pyyyycha :) i przy smażeniu duuuuuzo pieprzu mniam
ja robię tak - to moj przepis- http://wielkiezarcie.com/recipe46910.html
Pozwól, że uaktywnię; http://wielkiezarcie.com/recipe46910.html
w tym samym czasie.
http://wielkiezarcie.com/recipe46910.html
link aktywny
Jeśli pieczesz ją w piekarniku czy w mikrofali to ją lekko po nacinaj nożem.Powinna nie pękac.
spróbuję następnym razem:)
http://wielkiezarcie.com/recipe29941.html
http://wielkiezarcie.com/recipe29941.html aktywnie
Przeważnie kroję w talarki i podsmażam ją na oliwie z cebulą,majerankiem,pieprzem ziołowym,ale ostatnio tak podsmażoną kaszankę zawinęłam w naleśniki,podawałam je na ciepło..podpowiedź w tym przepisie:http://wielkiezarcie.com/recipe52707.html
Wiesz,mi rowniez czesto peka,zalezy to pewnie od temperatury,trzeba ''utrafic''nie za mocna.Robie czasem tzw sakiewki,ktorych pomysl podal p.Kuron-otoz kladzie sie na kawalek folii aluminiowej kawalek kaszanki,poza tym dowolnie;pieczarke,kawalek papryki,zabek-dwa czosnku,plastry cebuli,co uwazasz.Skreca sie ja u gory w ''sakiewke''i na grila lub do piekarnika.Smaki przenikna sie nawzajem i jest pyszna potrawa.
U mnie w domu zawsze kaszankę (jeśli pękła, lub tą pieczona w blaszce keksówce) przysmażało się z cebulą. Ale od kiedy pojawił się na moim świecie mąż pokazał mi swój sposób na kaszankę. Niby bic wielkiego, ale smaczne. Podsmażona cebulka, kaszanka i na koniec należy wbić 2-4 jajka (zależy od porcji i gustu). Wszystko należy podsmażyć, mieszając od czasu do czasu (nie za dużo tego mieszania, my lubimy jak trafiają się kawałki "jajecznicy" między kaszanką).
Dokładnie....taka kaszanka z jajkami jest pyszna. Mnie ten pomysł pokazał również mój mąż.......hmmmm....
Zostało mi trochę kaszanki z wczorajszego obiadu i nikt na nią nie ma ochoty. Kto wie, może się skuszę i spróbuje z jajkiem:)