Mnie do smazonej ryby najbardziej smakuje surowka z kapusty kiszonej z marchewka, cebula, jablkiem i odrobina oliwy. Klasycznie i smacznie. Ale nie wiem czy pasuje na proszona kolacje/obiad ??
u nas podobnie - surówka z kiszonej kapusty, ja lubię też do ryby marchew startą z jabłkiem, bywam też w domu gdzie do takiej smażonej ryby podaje się sos musztardowy (wtedy juz bez dodatku) lub zieloną sałatę ze śmietaną, dla mnie to jednak nie są zbyt udane polaczenia...
Użytkownik olusia1 napisał w wiadomości: > mam prośbę jutro dla gości chcialabym zrobić smażoną rybę ale nie mam > pomysłu na surowkę proszę was o rady :) Możesz podać do ryby duszone warzywa lub brokuły z wody albo brokuły w sosie ziołowym
Do smażonej ryby nadaje się również fasolka szparagowa mrożona lub konserwowa.A jeżeli chcesz surówkę to zrób ją z warzyw mieszanych takich jak:pomidor,świeży ogórek,por,sałata,jabłko lub surówka z marchwi i chrzanu.
Moja tesciowa podaje do ryby zawsze surowke z czerwonej kapusty, kapuste sciera na tarce na duzych oczkach do tego dodaje cebulke pokrojona w drobna kosteczke, jablko tez starte na duzych oczkach doprawia to wszystko kwaskiem, sola i cukrem i daje jeszcze majonezu nieduzo.
moze nie wczas z radami ale ja daje z kiszonej kapusty jak wyzej bylo pisane albo z pory ze smietana lub z surowka z kiszonych ogorkow z marchewka i oliwka z ziolami prowansalskimi -to tak by zrownowazyc smak ryby z czyms ostrzejszym co by nie bylo za mdlo:))
oprócz klasycznej z kisoznyj kapusty z oliwa proponuje jeszcze surówke aleex z kapusty pekinskiej jest przeeeeepyszna http://wielkiezarcie.com/recipe5394.html
Do smazonej ryby najbardziej lubie salatke z cykorii (endywii) z jablkiem ,polana dosc wyrazistym sosem vinegret (ocet winny, musztarda dijonska i olej). Nie mowiac o cytowanej juz klasyce w postaci kapusty kiszonej (skrapiam oliwa, dodaje odrobine cukru no i troszke ziarnistego kminku, ale nie kazdy lubi)
mam prośbę jutro dla gości chcialabym zrobić smażoną rybę ale nie mam pomysłu na surowkę proszę was o rady :)
Mnie do smazonej ryby najbardziej smakuje surowka z kapusty kiszonej z marchewka, cebula, jablkiem i odrobina oliwy. Klasycznie i smacznie.
Ale nie wiem czy pasuje na proszona kolacje/obiad ??
U mnie to klasyka jak ryba smażona to surówka z kapusty kiszonej,
u nas podobnie - surówka z kiszonej kapusty, ja lubię też do ryby marchew startą z jabłkiem, bywam też w domu gdzie do takiej smażonej ryby podaje się sos musztardowy (wtedy juz bez dodatku) lub zieloną sałatę ze śmietaną, dla mnie to jednak nie są zbyt udane polaczenia...
U nas tak samo :-)
Sałata lodowa, pomodor, ogórek, szczypiorek i delikatny sos vinegret.
Użytkownik olusia1 napisał w wiadomości:
> mam prośbę jutro dla gości chcialabym zrobić smażoną rybę ale nie mam
> pomysłu na surowkę proszę was o rady :)
Możesz podać do ryby duszone warzywa lub brokuły z wody albo brokuły w sosie ziołowym
Do smażonej ryby nadaje się również fasolka szparagowa mrożona lub konserwowa.A jeżeli chcesz surówkę to zrób ją z warzyw mieszanych takich jak:pomidor,świeży ogórek,por,sałata,jabłko lub surówka z marchwi i chrzanu.
http://wielkiezarcie.com/recipe44318.html
http://wielkiezarcie.com/recipe46145.html
To może takie coś http://wielkiezarcie.com/recipe51229.html lub taka prosta a zarazem smaczna (można dodać do niej marchewkę) http://wielkiezarcie.com/recipe51254.html
Moja tesciowa podaje do ryby zawsze surowke z czerwonej kapusty, kapuste sciera na tarce na duzych oczkach do tego dodaje cebulke pokrojona w drobna kosteczke, jablko tez starte na duzych oczkach doprawia to wszystko kwaskiem, sola i cukrem i daje jeszcze majonezu nieduzo.
moze nie wczas z radami ale ja daje z kiszonej kapusty jak wyzej bylo pisane albo z pory ze smietana lub z surowka z kiszonych ogorkow z marchewka i oliwka z ziolami prowansalskimi -to tak by zrownowazyc smak ryby z czyms ostrzejszym co by nie bylo za mdlo:))
oprócz klasycznej z kisoznyj kapusty z oliwa proponuje jeszcze surówke aleex z kapusty pekinskiej jest przeeeeepyszna http://wielkiezarcie.com/recipe5394.html
Do smazonej ryby najbardziej lubie salatke z cykorii (endywii) z jablkiem ,polana dosc wyrazistym sosem vinegret (ocet winny, musztarda dijonska i olej). Nie mowiac o cytowanej juz klasyce w postaci kapusty kiszonej (skrapiam oliwa, dodaje odrobine cukru no i troszke ziarnistego kminku, ale nie kazdy
lubi)
całkiem niedawno była w dodana.Myślę że bedzie pasować :):)
http://wielkiezarcie.com/recipe54804.html