Forum

Kuchenne porady

surówka do ryby

  • Autor: olusia1 Data: 2010-01-07 19:44:47

    mam prośbę jutro dla gości chcialabym zrobić smażoną rybę ale nie mam pomysłu na surowkę proszę was o rady :)

  • Autor: agus2404 Data: 2010-01-07 19:57:15

    Mnie do smazonej ryby najbardziej smakuje surowka z kapusty kiszonej z marchewka, cebula, jablkiem i odrobina oliwy. Klasycznie i smacznie.
    Ale nie wiem czy pasuje na proszona kolacje/obiad ??

  • Autor: Regi Data: 2010-01-07 20:07:11

    U mnie to klasyka jak ryba smażona to surówka z kapusty kiszonej,

  • Autor: kordaszka Data: 2010-01-07 20:24:35

    u nas podobnie - surówka z kiszonej kapusty, ja lubię też do ryby marchew startą z jabłkiem, bywam też w domu gdzie do takiej smażonej ryby podaje się sos musztardowy  (wtedy juz bez dodatku) lub zieloną sałatę ze śmietaną, dla mnie to jednak nie są zbyt udane polaczenia...

  • Autor: Dorotaxx Data: 2010-01-07 20:51:43

    U nas tak samo :-)

  • Autor: Rzymianka Data: 2010-01-07 20:10:25

    Sałata lodowa, pomodor, ogórek, szczypiorek i delikatny sos vinegret.

  • Autor: Lea2 Data: 2010-01-07 21:20:59

    Użytkownik olusia1 napisał w wiadomości:
    > mam prośbę jutro dla gości chcialabym zrobić smażoną rybę ale nie mam
    > pomysłu na surowkę proszę was o rady :)
    Możesz podać do ryby duszone warzywa lub brokuły z wody albo brokuły w sosie ziołowym

  • Autor: Lea2 Data: 2010-01-07 21:32:04

    Do smażonej ryby nadaje się również fasolka szparagowa mrożona lub konserwowa.A jeżeli chcesz surówkę to zrób ją z warzyw mieszanych takich jak:pomidor,świeży ogórek,por,sałata,jabłko lub surówka z marchwi i chrzanu.

  • Autor: megii013 Data: 2010-01-07 23:40:13

    To może takie coś http://wielkiezarcie.com/recipe51229.html lub taka prosta a zarazem smaczna (można dodać do niej marchewkę) http://wielkiezarcie.com/recipe51254.html

  • Autor: gosiekb Data: 2010-01-08 04:58:21

    Moja tesciowa podaje do ryby zawsze surowke z czerwonej kapusty, kapuste sciera na tarce na duzych oczkach do tego dodaje cebulke pokrojona w drobna kosteczke, jablko  tez starte na duzych oczkach doprawia to wszystko kwaskiem, sola i cukrem i daje jeszcze majonezu nieduzo.

  • Autor: marcia33 Data: 2010-01-08 11:22:21

    moze nie wczas z radami ale ja daje z kiszonej kapusty jak wyzej bylo pisane albo z pory ze smietana lub z surowka z kiszonych ogorkow z marchewka i oliwka z ziolami prowansalskimi -to tak by zrownowazyc smak ryby z czyms ostrzejszym co by nie bylo za mdlo:))

  • Autor: Olciaa Data: 2010-01-08 12:54:23

    oprócz klasycznej z kisoznyj kapusty z oliwa proponuje jeszcze surówke aleex  z kapusty pekinskiej jest przeeeeepyszna  http://wielkiezarcie.com/recipe5394.html

  • Autor: kokliko Data: 2010-01-08 18:28:13

    Do smazonej ryby  najbardziej lubie salatke z cykorii (endywii) z jablkiem ,polana dosc wyrazistym sosem vinegret (ocet winny, musztarda dijonska i olej). Nie mowiac o cytowanej juz klasyce w postaci kapusty kiszonej (skrapiam oliwa, dodaje odrobine cukru no i troszke ziarnistego kminku, ale nie kazdy
    lubi)

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-01-08 20:29:45

    całkiem niedawno była w dodana.Myślę że bedzie pasować :):)

    http://wielkiezarcie.com/recipe54804.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu