Zrobiłam jesienią gruszki w syropie. Zastanawiam się do czego mogłabym je dodać, aby "wyczarować" jakieś cudeńko:) Podrzucicie mi jakieś pomysły?:) za każdy z góry dziękuję:)
Witaj :) ja robiłam kiedyś to ciasto: http://wielkiezarcie.com/recipe50705.html Było pyszne. Jak wrzucisz w wyszukiwarkę słowa gruszki i ciasto wyskoczy Ci sporo przepisów :)
Ja bym chciała zaproponować coś szybkiego i bardzo prostego Gruszki z ryżem zapiekane 2-3 paczki ryżu ugotowane. połowa ryżu do naczynia żaroodpornego na to gruszki można dodać dżem brzoskwiniowy na to reszta ryżu i zalać to koglem moglem z 2 jaj i ok 6-8 łyżek cukru. Nie będzie to super slodkie ze względu na to że ryż nie jest słodki.
Przekładam je do szklanej miseczki i zalewam prawie tężejącą galaretką np.gruszkową,pozostawiam do zastygnięcia,później odwracam do góry dnem miskę i wykładam galaretkę na talerz,kroję jak torcik...pyszny i łatwy deserek.
Osączone pokryj cienkimi plastrami ostrego sera pleśniowego i zapiecz pod salamandrą (w piekarniku > funkcja grill) Jeszcze gorące pokukładaj na liściach sałaty i podaj jako przystawkę. Do tego pulchne białe pieczywo z masłem.
Trudno mi sobie wyobrazić "cudeńka" z gruszek- są koszmarne, nie znoszę ich:) Ale jesli tobie odpowiada ich smak to polecam dodac je do lodów smietankowych z polewą karmelową- da się przełknąć. Mój znajomy dodaje słodkie gruszki do pieczeni wieprzowej- niektórym smakuje
Zrobiłam jesienią gruszki w syropie. Zastanawiam się do czego mogłabym je dodać, aby "wyczarować" jakieś cudeńko:) Podrzucicie mi jakieś pomysły?:) za każdy z góry dziękuję:)
Pozdrawiam wszystkich Wielkożerców:)))))
Witaj :) ja robiłam kiedyś to ciasto: http://wielkiezarcie.com/recipe50705.html
Było pyszne.
Jak wrzucisz w wyszukiwarkę słowa gruszki i ciasto wyskoczy Ci sporo przepisów :)
Polecam http://wielkiezarcie.com/recipe12556.html (Diabelnie smaczne ciacho)
Ja bym chciała zaproponować coś szybkiego i bardzo prostego Gruszki z ryżem zapiekane 2-3 paczki ryżu ugotowane. połowa ryżu do naczynia żaroodpornego na to gruszki można dodać dżem brzoskwiniowy na to reszta ryżu i zalać to koglem moglem z 2 jaj i ok 6-8 łyżek cukru. Nie będzie to super slodkie ze względu na to że ryż nie jest słodki.
Ja lubię takie połaczenie - gruszki zalane budyniem czekoladowym, a gdy zastygnie podawany koniecznie z bitą śmietaną!
Przekładam je do szklanej miseczki i zalewam prawie tężejącą galaretką np.gruszkową,pozostawiam do zastygnięcia,później odwracam do góry dnem miskę i wykładam galaretkę na talerz,kroję jak torcik...pyszny i łatwy deserek.
Osączone pokryj cienkimi plastrami ostrego sera pleśniowego i zapiecz pod salamandrą (w piekarniku > funkcja grill)
Jeszcze gorące pokukładaj na liściach sałaty i podaj jako przystawkę. Do tego pulchne białe pieczywo z masłem.
Wykorzystuję do sałatek owocowych, smaczne są też polane sosem waniliowym i czekoladą;)
Trudno mi sobie wyobrazić "cudeńka" z gruszek- są koszmarne, nie znoszę ich:) Ale jesli tobie odpowiada ich smak to polecam dodac je do lodów smietankowych z polewą karmelową- da się przełknąć. Mój znajomy dodaje słodkie gruszki do pieczeni wieprzowej- niektórym smakuje
możesz gruszki dać do mojego ciasta http://wielkiezarcie.com/recipe42451.html