Poszukam na WŻcie przepisu na dobre faworki. I na pewno zrobię swoje wypróbowane oponki:) Swoją drogą dobrze,że przypominacie już dziś. W zeszłym roku zaspałam troszkę i trzeba było bazowac na słodkościach kupowanych. A to już jednak nie to samo co własne. Pozdrawiam serdecznie:)
Mysha a masz jakiś przepis sprawdzony. Przyznam, że pączków nigdy nie robiłam może czas zacząć. Ja zawsze oponki robie mam dobry przepis :):) Chcialam się jeszcze zapytać odnośnie faworków robiłam je bardzo dawno temu. Jak się uzyskuje taki kształt ? kroi sie prostokąt robi nożem dziurkę na środku i przeplata przez tą dziurkę z jednej i drugiej srony - tak ? Nie pamietam właśnie jak to bylo.
Ja będę już 3 rok robić te http://wielkiezarcie.com/recipe6192.html. Moim zdaniem są idealne. Poczytaj sobie dokładnie komentarze, ja dodaję wszystkie składniki bez zmian jedynie zwiększam ilość mąki. Co do chrustu to dobrze pamiętasz :), ja zawsze używam radełka. W środku wycinam taki mały paseczek i tylko jedną część przekładam ale obie też można.
Też planuję pączki. Ale jeszcze nie wiem z jakiego przepisu. Pierwszy raz mam zamiar smażyć je we frytownicy. Czy może ktoś tak smaży pączki? Czytałam gdzieś że to dobry sposób.
Tłusty czwartek moje żarłoczki i co zamierzacie piec?
to temat do "gawęd o jedzeniu"
a kiedy to? w ten czwartek?? chyba przysnęłam hihi
Tłusty czwartek 11lutego jest czyli za tydzień.
Już!!!??? Ale zleciało!
Oczywiście że PĄCZKI mniam mniam....
Swoją drogą dobrze,że przypominacie już dziś. W zeszłym roku zaspałam troszkę i trzeba było bazowac na słodkościach kupowanych. A to już jednak nie to samo co własne.
Pozdrawiam serdecznie:)
Jak lubisz drożdżowe to polecam te http://wielkiezarcie.com/recipe22161.html
Może Cię zaskoczę ale będę piec (a raczej smażyć) pączki
Mysha a masz jakiś przepis sprawdzony. Przyznam, że pączków nigdy nie robiłam może czas zacząć. Ja zawsze oponki robie mam dobry przepis :):)
Chcialam się jeszcze zapytać odnośnie faworków robiłam je bardzo dawno temu. Jak się uzyskuje taki kształt ? kroi sie prostokąt robi nożem dziurkę na środku i przeplata przez tą dziurkę z jednej i drugiej srony - tak ? Nie pamietam właśnie jak to bylo.
Ja będę już 3 rok robić te http://wielkiezarcie.com/recipe6192.html. Moim zdaniem są idealne. Poczytaj sobie dokładnie komentarze, ja dodaję wszystkie składniki bez zmian jedynie zwiększam ilość mąki.
Co do chrustu to dobrze pamiętasz :), ja zawsze używam radełka. W środku wycinam taki mały paseczek i tylko jedną część przekładam ale obie też można.
dziekuje Ci mysho hi hi powiem Ci szczerze że właśnie nie pamiętałam czy to obie strony czy dwie trzeba przeciągnąć przez tą dziurkę :):)
Nie ma za co i polecam się na przyszłość :)
U nas pączki obowiązkowo:)
Ja raczej będe robic faforki,gdyż pączków nigdy nie robiłam i nie zabieram się za nie.
Też planuję pączki. Ale jeszcze nie wiem z jakiego przepisu. Pierwszy raz mam zamiar smażyć je we frytownicy. Czy może ktoś tak smaży pączki? Czytałam gdzieś że to dobry sposób.
U mnie raczej faworki bo paczki wychodza mi od przypadku do przypadku.
A ja poczytam sobie kilka smacznych przepisów i na tym zakończę