Forum

Gawędy o jedzeniu

Już niedługo....

  • Autor: Scooby Data: 2010-02-03 18:56:11

    Tłusty czwartek moje żarłoczki i co zamierzacie piec?

  • Autor: makusia Data: 2010-02-03 19:10:12

    to temat do "gawęd o jedzeniu"

  • Autor: łOSOS Data: 2010-02-03 19:11:25

    a kiedy to? w ten czwartek?? chyba przysnęłam hihi

  • Autor: Scooby Data: 2010-02-03 19:19:13

    Tłusty czwartek 11lutego jest czyli za tydzień.

  • Autor: alfa_beta Data: 2010-02-03 19:54:56

    Już!!!??? Ale zleciało!

  • Autor: jolcia2992 Data: 2010-02-03 20:42:33

    Oczywiście że PĄCZKI mniam mniam....

  • Autor: frankafiranka Data: 2010-02-03 21:06:14

    Poszukam na WŻcie przepisu na dobre faworki. I na pewno zrobię swoje wypróbowane oponki:)
    Swoją drogą dobrze,że przypominacie już dziś. W zeszłym roku zaspałam troszkę i trzeba było bazowac na słodkościach kupowanych. A to już jednak nie to samo co własne.
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • Autor: mysha2006 Data: 2010-02-03 21:40:31

    Jak lubisz drożdżowe to polecam te http://wielkiezarcie.com/recipe22161.html

  • Autor: frankafiranka Data: 2010-02-03 21:48:02

    Pomyślę...Drożdżowych jeszcze nie robiłam, a te rzeczywiście wyglądają smakowicie:)

  • Autor: mysha2006 Data: 2010-02-03 21:35:38

    Może Cię zaskoczę ale będę piec (a raczej smażyć) pączki

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-02-03 22:20:09

    Mysha a masz jakiś przepis sprawdzony. Przyznam, że pączków nigdy nie robiłam może czas zacząć. Ja zawsze oponki robie mam dobry przepis :):)
    Chcialam się jeszcze zapytać odnośnie faworków robiłam je bardzo dawno temu. Jak się uzyskuje taki kształt ? kroi sie prostokąt robi nożem dziurkę na środku i przeplata przez tą dziurkę z jednej i drugiej srony - tak ? Nie pamietam właśnie jak to bylo.

  • Autor: mysha2006 Data: 2010-02-03 22:25:22

    Ja będę już 3 rok robić te http://wielkiezarcie.com/recipe6192.html. Moim zdaniem są idealne. Poczytaj sobie dokładnie komentarze, ja dodaję wszystkie składniki bez zmian jedynie zwiększam ilość mąki.
    Co do chrustu to dobrze pamiętasz :), ja zawsze używam radełka. W środku wycinam taki mały paseczek i tylko jedną część przekładam ale obie też można.

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-02-03 22:30:43

    dziekuje Ci mysho hi hi powiem Ci szczerze że właśnie nie pamiętałam czy to obie strony czy dwie trzeba przeciągnąć przez tą dziurkę :):)

  • Autor: mysha2006 Data: 2010-02-03 22:42:50

    Nie ma za co i polecam się na przyszłość :)

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2010-02-03 22:52:02

    U nas pączki obowiązkowo:)

  • Autor: Scooby Data: 2010-02-04 10:43:46

    Ja raczej będe robic faforki,gdyż pączków nigdy nie robiłam i nie zabieram się za nie.

  • Autor: ilka76 Data: 2010-02-04 10:52:22

    Też planuję pączki. Ale jeszcze nie wiem z jakiego przepisu. Pierwszy raz mam zamiar smażyć je we frytownicy. Czy może ktoś tak smaży pączki? Czytałam gdzieś że to dobry sposób.

  • Autor: Shanna Data: 2010-02-04 11:47:04

    U mnie raczej faworki bo paczki wychodza mi od przypadku do przypadku.

  • Autor: boroweczka25 Data: 2010-02-04 11:54:26

    A ja poczytam sobie kilka smacznych przepisów i na tym zakończę

Przejdź do pełnej wersji serwisu