Mam trochę kopytka i brak pomysłu co do nich podać. Kiedyś jadłam z takim sosikiem z mięska i były pyszne. Tyle, że nie wiem jak go zrobić. Mam kawałek karkówki, takiej bardziej na gulasz, marchewki, będę coś próbować lecz liczę na wasze podpowiedzi bo o ile piec bardzo lubię to w gotowaniu jestem taka sobie
do kopytek najbardziej lubie sosik pieczrkowy mojej babci http://wielkiezarcie.com/recipe40500.html jak masz miesko i chcesz mięsny to ja robie tak mięsko drobno kroje, myje i przyprawiam(dosc sporo przypraw) wrzucam do garnka na rozgrzana oliwe(olej) , podsmażam, pod koniec dodaje pokrojona cebulke i przecisniety czosnek i np marchewke, por,pietruszke , seler, jeszcze chwile smaże i zalewam gorącą woda( wody w zaleznosci od tego ile masz mieska i ile chcesz sosu) dodaje lisc laurowy i ziele angielkie(mozna dodac kostke rosołowa wołowa lub warzywna), gotuje do miekkości mieska, potem dodaje 1-2 łyzki maki dobrze rozmieszane w pół szklanki wody i zageszczam.mozesz dodac koperku lub pietruszki (mrozone,suszone,swierze) i juz:)
Ja najcześciej podaje sos grzybowy, ale czasem zdarza mi sie zrobić chrzanowy lub czosnkowy - też smakują wyśmienicie, i to zawsze jakaś odmiana. U mnie w domu to nawet wszyscy wola jak podaje kopytka z czymś innym niz zwykle. Zawsze mozna je dodać do obiadu zamiast ziemniaków, tez nieźle to wszystko smakuje.
Mam trochę kopytka i brak pomysłu co do nich podać. Kiedyś jadłam z takim sosikiem z mięska i były pyszne. Tyle, że nie wiem jak go zrobić. Mam kawałek karkówki, takiej bardziej na gulasz, marchewki, będę coś próbować lecz liczę na wasze podpowiedzi bo o ile piec bardzo lubię to w gotowaniu jestem taka sobie
do kopytek najbardziej lubie sosik pieczrkowy mojej babci http://wielkiezarcie.com/recipe40500.html
jak masz miesko i chcesz mięsny to ja robie tak mięsko drobno kroje, myje i przyprawiam(dosc sporo przypraw) wrzucam do garnka na rozgrzana oliwe(olej) , podsmażam, pod koniec dodaje pokrojona cebulke i przecisniety czosnek i np marchewke, por,pietruszke , seler, jeszcze chwile smaże i zalewam gorącą woda( wody w zaleznosci od tego ile masz mieska i ile chcesz sosu) dodaje lisc laurowy i ziele angielkie(mozna dodac kostke rosołowa wołowa lub warzywna), gotuje do miekkości mieska, potem dodaje 1-2 łyzki maki dobrze rozmieszane w pół szklanki wody i zageszczam.mozesz dodac koperku lub pietruszki (mrozone,suszone,swierze) i juz:)
polecam ten Allex http://wielkiezarcie.com/recipe3781.html
Ja najcześciej podaje sos grzybowy, ale czasem zdarza mi sie zrobić chrzanowy lub czosnkowy - też smakują wyśmienicie, i to zawsze jakaś odmiana. U mnie w domu to nawet wszyscy wola jak podaje kopytka z czymś innym niz zwykle. Zawsze mozna je dodać do obiadu zamiast ziemniaków, tez nieźle to wszystko smakuje.
ja polecam z kolei sos serowy. Taki na bazie serka topionego ze śmietanką. Albo po prostu kopytka z dużą ilością cebuli takiej miękkiej, smażonej
Mnie do kopytek bardzo smakuje sosik z pieczarek.Ale nie mam własnego przepisu,jak coś wykąbinuję to zaraz napisze,lub dodam do swoich przepisów.
http://wielkiezarcie.com/recipe42197.html Polecam mój gulasz,super do kopytek i knedli.