w przepisie jest napisane śmietankę kremówkę z pastylkami mietowymi zagotować ( i włozyć do lodówki na 24 ha ) czy śmietana się nie zwarzy czy skwasi ??? jak to zrobic ? Pomóżcie
http://wielkiezarcie.com/recipe22429.html o ten przepis chodzi? Wiem, że kremówkę gotuje się przed ubiciem w celu uzyskania takiej jak w cukierniach. Może ktoś inny wie więcej?
Nic się ze śmietaną nie stanie. Rozpuść te pastylki w śmietanie (może się zagotować), potem wystudź i daj do lodówki. Następnego dnia ubijasz jak normalną kremówkę.
Użytkownik aloalo napisał w wiadomości: > Nic się ze śmietaną nie stanie. Rozpuść te pastylki w śmietanie (może > się zagotować), potem wystudź i daj do lodówki. Następnego dnia > ubijasz jak normalną kremówkę.
wierzę ci na słowo bo taka śmietanka to kosztuje i dlatego sie tak bałam - czy po ugotowaniu jest gęsta ?? aloalo
Z tego co pamietam, jak robiłam takie ciasto, to śmietanka nie była gęsta, ale płynna. Nie gotuj jej długo, tylko zagotuj i cały czas mieszaj, zeby się te pastylki rozpuściły. Dopiero na drugi dzień, jak będziesz ją ubijać to zgęstnieje.
dzięki , poniżej jest ten torcik pieknie przystrojony tez go kiedys zrobię jak to ciasto się uda na to ciasto wpadłam przypadkiem kiedy jadłam pyszny kawałek kupnego od Sowy i nie mogłam pojąć jak on zrobił tą masę śmietankową i prosze ... znalazłam nie mozna piec tych samych przepisów bo się znudzą , jak tylko odbiorę mikser z naprawy to zrobie go na 8 marca
Robię czasami dokładnie taki tort miętowy, tylko z kupnym biszkoptem. koniecznie muszą być after eighty, podobno tylko one dają właściwy smak. śmietane faktycznie podgrzewamy bardzo mocno i staramy się nie zagotować, a w każdym razie nie gotować. początkowo jest płynna , ale po 24 godz w lodówce gęstnieje tak że trudno ją ubić z śmietan fixem, ale krem wychodzi pychotka. w moim torciku jest też masa czekoladowa - 750 ml kremówki podgrzać i rozpuścić 2 czekolady gorzkie i jedną deserową ( nie ukrywam że najlepszy jest wedel) i podobnie jak z masą miętową wystudzić do lodówki i na następny dzień ubić z 3-4 śmietan fixów.
w przepisie jest napisane śmietankę kremówkę z pastylkami mietowymi zagotować ( i włozyć do lodówki na 24 ha ) czy śmietana się nie zwarzy czy skwasi ??? jak to zrobic ? Pomóżcie
Jest to przepis na WZ? Jeżeli tak to podaj link ale ja ci nie pomogę bo nie znam się na tym.
chyba chodzi o to ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe22429.html
Użytkownik as napisał w wiadomości:
> Jest to przepis na WZ? Jeżeli tak to podaj link ale ja ci nie pomogę bo nie
> znam się na tym.
to jest ciasto mietowe pani Gabulka - ciekawe są jej przepisy ale bardzo pracochłonne ,
http://wielkiezarcie.com/recipe22429.html o ten przepis chodzi?
Wiem, że kremówkę gotuje się przed ubiciem w celu uzyskania takiej jak w cukierniach. Może ktoś inny wie więcej?
tak o ten
Nic się ze śmietaną nie stanie. Rozpuść te pastylki w śmietanie (może się zagotować), potem wystudź i daj do lodówki. Następnego dnia ubijasz jak normalną kremówkę.
Użytkownik aloalo napisał w wiadomości:
> Nic się ze śmietaną nie stanie. Rozpuść te pastylki w śmietanie (może
> się zagotować), potem wystudź i daj do lodówki. Następnego dnia
> ubijasz jak normalną kremówkę.
wierzę ci na słowo bo taka śmietanka to kosztuje i dlatego sie tak bałam - czy po ugotowaniu jest gęsta ?? aloalo
Z tego co pamietam, jak robiłam takie ciasto, to śmietanka nie była gęsta, ale płynna. Nie gotuj jej długo, tylko zagotuj i cały czas mieszaj, zeby się te pastylki rozpuściły.
Dopiero na drugi dzień, jak będziesz ją ubijać to zgęstnieje.
dzięki , poniżej jest ten torcik pieknie przystrojony tez go kiedys zrobię jak to ciasto się uda
na to ciasto wpadłam przypadkiem kiedy jadłam pyszny kawałek kupnego od Sowy i nie mogłam pojąć jak on zrobił tą masę śmietankową i prosze ... znalazłam
nie mozna piec tych samych przepisów bo się znudzą ,
jak tylko odbiorę mikser z naprawy to zrobie go na 8 marca
W tamtym przepisie, ze śmietankę wystarczy podgrzać, nie gotować. Zatem na pewno, nic się nie stanie. Powodzenia! :)
http://wielkiezarcie.com/recipe14914.html
ten tort jest pyszny...
http://wielkiezarcie.com/recipe14914.html aktywny
Robię czasami dokładnie taki tort miętowy, tylko z kupnym biszkoptem. koniecznie muszą być after eighty, podobno tylko one dają właściwy smak. śmietane faktycznie podgrzewamy bardzo mocno i staramy się nie zagotować, a w każdym razie nie gotować. początkowo jest płynna , ale po 24 godz w lodówce gęstnieje tak że trudno ją ubić z śmietan fixem, ale krem wychodzi pychotka. w moim torciku jest też masa czekoladowa - 750 ml kremówki podgrzać i rozpuścić 2 czekolady gorzkie i jedną deserową ( nie ukrywam że najlepszy jest wedel) i podobnie jak z masą miętową wystudzić do lodówki i na następny dzień ubić z 3-4 śmietan fixów.