W momencie pojawienia się opinii i dyskusji pojawił się problem przy zapisywaniu komentarzy. Praktycznie wszystkie wpisy trafiają do opinii. Jeśli ktoś chce by poprzenosić komentarze na właściwe miejsca to proszę podać link do strony z danym przepisem. Takich przepisów jest bardzo dużo więc poprawienie wszystkich zajmie trochę czasu więc prosimy o cierpliwość.
a czy warto się z tym trudzić? Przy niektórych przepisach jest po kilka (lub naście) stron, gdzie komentarze są w opiniach. Komentarze w dyskusjach, to rzecz raczej rzadka. A wydaje mi się, że większość osób dalej będzie pisała komentarze w opiniach...
Ja bym była za pozostawieniem tego jak jest.Bo inaczej się zarobisz na śmierć. Połowa ludzi i tak pisze jak leci.
Ja sama często odpowiadam tam gdzie pytanie zostało zadane - choć mam świadomoś że powinno być to gdzie indziej - tyle, że po co komu odpowiedź, której nie zauważy, bo np nie zagląda do opinii.
A tak w ogole to gratulacje z powodu objęcia tego niewdzięcznego stanowiska...
Ja też jestem tego zdania, że bardzo się napracujesz a po jakimś czasie nie będzie widać efektu Twojej pracy. Z tego co zauważyłam większość osób wkłada szystkie opinie i zapytania do "jednego worka".
Mam pytanie. Jeżeli nie znasz odpowiedzi to dowiedz się u guru; zadam pytanie czyli wpisze je w dyskusji. Odpowiedź do tego pytania ma być dodana w dyskusji?
Jeśli zadajesz pytanie dotyczące przepisu to wpisujesz je do dyskusji. Odpowiedź na Twoje pytanie również powinna się znaleźć w dyskusji. W opiniach powinny się znaleźć tylko opinie dotyczące wykonanego przez nas dania czy też ciasta tj czy nam ono smakowało czy też nie.
Dokładnie. Jeżeli ktoś napisze "ale to musi być dobre" powinno być w dyskusji a nie w opinii? W opinii ma być reakcja na wykonaną już przez nas potrawę - czyli jak nam wyszło i czy smakowało? Pytania o ilości czasy też mają być w dyskusji? Napisałam to ze znakiem zapytania ale wydaje mi się, że to co zrozumiałam jest właściwe.
Dokładnie o to właśnie chodzi. To samo dotyczy pochwał zdjęcia do przepisu. One nie są opinią co do walorów smakowych danej potrawy tylko wyrazem podziwu dla gotowego dania bądz ciasta. Zdjęcie pokazuje nam jak mniej więcej ma wyglądać dana potrawa, a co za tym idzie nie możemy na jego podstawie stwierdzić czy to właśnie danie lub ciasto jest świetne i smaczne. Możemy to jednak zapisać w dyskusji, bo tam jest miejsce na tego typu komentarze.
A ja myslę, że za jakiś czas, po kilkakrotnym przeniesieniu opinii do dyskusji itd, czyli po wprowadzeniu drobnych zmian porządkowych ludzie sie przyzwyczają. I jeszcze sobie tak pomyślałam, że gdyby zamienić moze miejscami opcję "dyskusja" z opcją "opinia" mozę częściej te przypadkowe wpisywania by trafiały we właściwe miejsce? ;) No i jeszcze przydała by sie najpierw precyzyjna definicja "komantarza" :)
Toffiku-tak z innej beczki - temat o stemplekach masz do przeniesienia do innego działu - do "kuchennych porad"
I jeszcze temat o przepisach Mani23- też do kuchennych porad :)
W momencie pojawienia się opinii i dyskusji pojawił się problem przy zapisywaniu komentarzy.
Praktycznie wszystkie wpisy trafiają do opinii.
Jeśli ktoś chce by poprzenosić komentarze na właściwe miejsca to proszę podać link do strony z danym przepisem.
Takich przepisów jest bardzo dużo więc poprawienie wszystkich zajmie trochę czasu więc prosimy o cierpliwość.
http://wielkiezarcie.com/recipe56886.html
Przy okazji sprawdź pozostałe przepisy autorki bo w innych też można poprawić.
Przeniesione:)
a czy warto się z tym trudzić? Przy niektórych przepisach jest po kilka (lub naście) stron, gdzie komentarze są w opiniach. Komentarze w dyskusjach, to rzecz raczej rzadka. A wydaje mi się, że większość osób dalej będzie pisała komentarze w opiniach...
Ja bym była za pozostawieniem tego jak jest.Bo inaczej się zarobisz na śmierć.
Połowa ludzi i tak pisze jak leci.
Ja sama często odpowiadam tam gdzie pytanie zostało zadane - choć mam świadomoś że powinno być to gdzie indziej - tyle, że po co komu odpowiedź, której nie zauważy, bo np nie zagląda do opinii.
A tak w ogole to gratulacje z powodu objęcia tego niewdzięcznego stanowiska...
Ja też jestem tego zdania, że bardzo się napracujesz a po jakimś czasie nie będzie widać efektu Twojej pracy. Z tego co zauważyłam większość osób wkłada szystkie opinie i zapytania do "jednego worka".
Tak samo mysle, szkoda czasu i zachodu:)
Jeszcze jedno, nie lepiej zlikwidowac opcje "dyskusja" ?
To pytanie nie do mnie lecz do Wkn i Pampasa:)
Mam pytanie. Jeżeli nie znasz odpowiedzi to dowiedz się u guru; zadam pytanie czyli wpisze je w dyskusji. Odpowiedź do tego pytania ma być dodana w dyskusji?
Jeśli zadajesz pytanie dotyczące przepisu to wpisujesz je do dyskusji. Odpowiedź na Twoje pytanie również powinna się znaleźć w dyskusji.
W opiniach powinny się znaleźć tylko opinie dotyczące wykonanego przez nas dania czy też ciasta tj czy nam ono smakowało czy też nie.
Dokładnie. Jeżeli ktoś napisze "ale to musi być dobre" powinno być w dyskusji a nie w opinii? W opinii ma być reakcja na wykonaną już przez nas potrawę - czyli jak nam wyszło i czy smakowało? Pytania o ilości czasy też mają być w dyskusji? Napisałam to ze znakiem zapytania ale wydaje mi się, że to co zrozumiałam jest właściwe.
Dokładnie o to właśnie chodzi. To samo dotyczy pochwał zdjęcia do przepisu. One nie są opinią co do walorów smakowych danej potrawy tylko wyrazem podziwu dla gotowego dania bądz ciasta. Zdjęcie pokazuje nam jak mniej więcej ma wyglądać dana potrawa, a co za tym idzie nie możemy na jego podstawie stwierdzić czy to właśnie danie lub ciasto jest świetne i smaczne. Możemy to jednak zapisać w dyskusji, bo tam jest miejsce na tego typu komentarze.
Oki :)
A ja myslę, że za jakiś czas, po kilkakrotnym przeniesieniu opinii do dyskusji itd, czyli po wprowadzeniu drobnych zmian porządkowych ludzie sie przyzwyczają.
I jeszcze sobie tak pomyślałam, że gdyby zamienić moze miejscami opcję "dyskusja" z opcją "opinia" mozę częściej te przypadkowe wpisywania by trafiały we właściwe miejsce? ;)
No i jeszcze przydała by sie najpierw precyzyjna definicja "komantarza" :)
Toffiku-tak z innej beczki - temat o stemplekach masz do przeniesienia do innego działu - do "kuchennych porad"
I jeszcze temat o przepisach Mani23- też do kuchennych porad :)