Forum

Kuchenne porady

toffi z puszki

  • Autor: agi32 Data: 2010-03-04 12:11:00

    kupiłam w polo krówke - gotową masę tofii w puszce - żeby nie gotować , nie mozna tego rozsmarować na cieście takie twarde

  • Autor: Tolla Data: 2010-03-04 12:13:07

    Podgrzej trochę w garnku z ciepłą wodą, lub przerzuć z puszki do jakiegoś odpowiedniego pojemniczka i do mikrofalówki. Po podgrzaniu masa nabierze elastyczności.
    A co pysznego przyrządasz? Szukam jakiejś inspiracji...

  • Autor: agi32 Data: 2010-03-04 13:38:31

    biszkopt na to krem tofii i orzechy

  • Autor: agus2404 Data: 2010-04-08 22:15:41

    Moze to Cie zainspiruje :)
    http://wielkiezarcie.com/recipe56695.html

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-03-04 13:07:55

    wrzuć do garnka, dolej troche mleka ( jakieś 3-4 łyżki ) i podgrzewaj tak długo aż sie rozpuści. Trzeba tylko uwazac zeby sie nie przypaliło :)

  • Autor: agi32 Data: 2010-03-04 13:37:44

    tak przypalało się chyba lepiej gotować puszkę  te 2 godziny,

  • Autor: justine75 Data: 2010-03-04 13:43:07

    Kochana,ja robię tak-wkładam puszkę do gorącej wody na jakieś 10-15 minut,wyjmuję,otwieram,zawartość przekładam do miski,miksuję-i jest super smarowna:)
    Pozdrawiam:)

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-03-04 13:53:26

    Z tego co kojarze 2-3 godzin gotuje sie mleko słodzone, a nie krówke. Kiedyś tez gotowałam, ale teraz zeby ułatwic sobie zycie robie tak jak napisałam wyżej. Podgrzewam dosłownie chwile, moze z 10 minut. Nie wiem jak by to było gdyby podgrzac puszke we wrzatku jak radzi Justine 75. Moze spróbuj tak, tez powinno sie udac.

  • Autor: kapselek Data: 2010-04-08 20:58:21

    A może Panie zapomniały o kąpieli wodnej?

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-04-17 21:36:31

    No tez w sumie by można

  • Autor: as Data: 2010-03-04 18:48:49

    Wsadź puszkę otwartą do garnka z wodą i podgrzej trochę. Pomieszaj. Ja tak robię.

  • Autor: yette Data: 2010-03-04 19:43:28

    Możesz równiez masę tofii utrzeć z połówką lub ćwiartką margaryny (zależy od wielkości puszki i konsystencji jaką chcesz otrzymać), wtedy będzie rzadsza i mniej słodka

  • Autor: as Data: 2010-03-04 19:57:13

    Daję pół kostki masła

  • Autor: agus2404 Data: 2010-04-08 22:16:25

    Ja podgrzewam krowke w otwartej puszce, w goracej wodzie.. Mozna ja potem fajnie rozsmarowac..

  • Autor: as Data: 2010-04-08 22:23:37

    Ja tak samo.

  • Autor: agacia3323 Data: 2010-04-09 07:39:20

    Ja taką masę krówkową ucieram z większą połową masła gdyż sama masa jest stanowczo za słodka i znam bardzo dobry przepis na ciachą z ów masą .


    jeśli to taka masa to spokojnie możesz ją miksować z masełkiem lub kasią.

  • Autor: agi32 Data: 2010-04-16 07:23:23

    Wielkie Dzięki

  • Autor: bobmalgorzata Data: 2010-12-30 17:24:30

    Wiem, że wątek trochę stary, ale odświeżę, bo potrzebuję porady.
    Czy masa krówkowa o której Panie piszą w uprzednich postach jest masą toffi?
    Czy masa toffi to masa tofii a krówkowa to co innego?
    Bo nie chcę pomylić.
    Wiele osób masę krówkową nazywa masą toffi i nie wiem czy to jest to samo?

Przejdź do pełnej wersji serwisu