...i nie wiem co z tym zrobić. Upiekłabym babkę lub bezę..a może to i to....A może jeszcze coś innego... Może ktoś coś podpowie? Pozdrawiam prawie po pracy ;)
Sernik robię z jednego przepisu. Wszyscy za nim przepadają i na niesmiałą propozycję, że zrobię inny słyszę nie i nie. Sernik więc odpada...Beza....a czy ja tę bezę/bezy zjem od razu? Czy można ją jakąś przechowywać czy jak?
Hm, zamrozić - bez problemu, możesz białka. Wyjąć kiedy pasuje. Sama beza do zamrożenia też jest, ale chyba raczej w formie mrożonego tortu - hm nie wiem tu nie mam doświadczenia :(
Zrób ciasto Szklankowiec- na prawdę nie będziesz załować:) Polecam tylko dodac nieco aromatu migdałowego! ps. wpisz w wyszukiwarkę "szklankowiec" bo nie mogę wstawiać linków :/
I wybrałam to http://wielkiezarcie.com/recipe35234.html aczkolwiek sceptycznie podchodzę do tego przepisu... Od 10 min babka w piekarniku.Zobaczymy co wyjdzie. Dziękuję. A teraz kubek kawy w dłoń i błogie lenistwo.
Zrobiłam wcześniej pączki. Przepis na 1 kg mąki i 10 żółtek. To był mój debiut jeśli chodzi o pączki. Pierwsze cztery wyglądem przypominały upieczone w ognisku ziemniaki...hahaha. Luby się śmiał do łez ze mnie. nastepna partia wyszła lepiej a ostatnia to już było mistrzostwo. :)
...i nie wiem co z tym zrobić. Upiekłabym babkę lub bezę..a może to i to....A może jeszcze coś innego... Może ktoś coś podpowie?
Pozdrawiam prawie po pracy ;)
Sernik biały puch, tam masz jeszcze więcej białek :) http://wielkiezarcie.com/recipe21639.html
Z 10 białek to wyjdą 2 pokaźne bezy, albo i całe mnóstwo mniejszych.
Sernik robię z jednego przepisu. Wszyscy za nim przepadają i na niesmiałą propozycję, że zrobię inny słyszę nie i nie. Sernik więc odpada...Beza....a czy ja tę bezę/bezy zjem od razu? Czy można ją jakąś przechowywać czy jak?
Nie pytaj, po prostu zrób. Ten sernik warto :)
Hm, zamrozić - bez problemu, możesz białka. Wyjąć kiedy pasuje. Sama beza do zamrożenia też jest, ale chyba raczej w formie mrożonego tortu - hm nie wiem tu nie mam doświadczenia :(
może jedną z tych babek:
http://wielkiezarcie.com/recipe40635.html
http://wielkiezarcie.com/recipe35234.html
Zrób ciasto Szklankowiec- na prawdę nie będziesz załować:) Polecam tylko dodac nieco aromatu migdałowego!
ps. wpisz w wyszukiwarkę "szklankowiec" bo nie mogę wstawiać linków :/
A ja polecam Ci ptasie mleczko! Puszyste i gąbczaste- z 5 białek http://wielkiezarcie.com/recipe26107.html
Maju, sernik biały puch wg alidab... zaufaj....
nie spotka Cię kulinarnie nic lepszego!!!
A zerknij na moj piegusek z białek , moze Ci przypadnie do gustu.
http://wielkiezarcie.com/recipe39923.html
I wybrałam to http://wielkiezarcie.com/recipe35234.html aczkolwiek sceptycznie podchodzę do tego przepisu... Od 10 min babka w piekarniku.Zobaczymy co wyjdzie.
Dziękuję.
A teraz kubek kawy w dłoń i błogie lenistwo.
Pozwól, że sobie i innym uaktywnię link http://wielkiezarcie.com/recipe35234.html
Biały puch jest przepyszny. Do czego wykorzystałaś żółtka bo ja mam zamrożonych 12 i nie bardzo wiem co z nimi począć
Zrobiłam wcześniej pączki. Przepis na 1 kg mąki i 10 żółtek. To był mój debiut jeśli chodzi o pączki. Pierwsze cztery wyglądem przypominały upieczone w ognisku ziemniaki...hahaha. Luby się śmiał do łez ze mnie. nastepna partia wyszła lepiej a ostatnia to już było mistrzostwo. :)