Forum

Kuchenne porady

10 białek z jajek kurzęcych mam

  • Autor: Maja R. Data: 2010-05-11 14:24:50

    ...i nie wiem co z tym zrobić. Upiekłabym babkę lub bezę..a może to i to....A może jeszcze coś innego... Może ktoś coś podpowie?
    Pozdrawiam prawie po pracy ;)

  • Autor: Anovi Data: 2010-05-11 14:28:03

    Sernik biały puch, tam masz jeszcze więcej białek :) http://wielkiezarcie.com/recipe21639.html

    Z 10 białek to wyjdą 2 pokaźne bezy, albo i całe mnóstwo mniejszych.

  • Autor: Maja R. Data: 2010-05-11 14:38:56

    Sernik robię z jednego przepisu. Wszyscy za nim przepadają i na niesmiałą propozycję, że zrobię inny słyszę nie i nie. Sernik więc odpada...Beza....a czy ja tę bezę/bezy zjem od razu? Czy można ją jakąś przechowywać czy jak?

  • Autor: Anovi Data: 2010-05-11 14:52:20

    Nie pytaj, po prostu zrób. Ten sernik warto :)

    Hm, zamrozić - bez problemu, możesz białka. Wyjąć kiedy pasuje. Sama beza do zamrożenia też jest, ale chyba raczej w formie mrożonego tortu - hm nie wiem tu nie mam doświadczenia :(

  • Autor: holly Data: 2010-05-11 14:46:34

    może jedną z tych babek:
    http://wielkiezarcie.com/recipe40635.html
    http://wielkiezarcie.com/recipe35234.html

  • Autor: Klaudia.o Data: 2010-05-11 15:06:51

    Zrób ciasto Szklankowiec- na prawdę nie będziesz załować:)  Polecam tylko dodac nieco aromatu migdałowego!
    ps. wpisz w wyszukiwarkę "szklankowiec" bo nie mogę wstawiać linków :/

  • Autor: anneau Data: 2010-05-11 15:16:11

    A ja polecam Ci ptasie mleczko! Puszyste i gąbczaste- z 5 białek http://wielkiezarcie.com/recipe26107.html

  • Autor: till Data: 2010-05-11 15:28:17

    Maju, sernik biały puch wg alidab... zaufaj....
    nie spotka Cię kulinarnie nic lepszego!!!

  • Autor: crystal Data: 2010-05-11 15:46:36

    A zerknij na moj piegusek z białek , moze Ci przypadnie do gustu.

  • Autor: as Data: 2010-05-11 15:57:24

    http://wielkiezarcie.com/recipe39923.html

  • Autor: Maja R. Data: 2010-05-11 17:41:48

    I wybrałam to http://wielkiezarcie.com/recipe35234.html aczkolwiek sceptycznie podchodzę do tego przepisu... Od 10 min babka w piekarniku.Zobaczymy co wyjdzie.
    Dziękuję.
    A teraz kubek kawy w dłoń i błogie lenistwo.

  • Autor: as Data: 2010-05-11 18:00:18

    Pozwól, że sobie i innym uaktywnię link http://wielkiezarcie.com/recipe35234.html

  • Autor: asieksza Data: 2010-05-12 10:12:11

    Biały puch jest przepyszny. Do czego wykorzystałaś żółtka bo ja mam zamrożonych 12 i nie bardzo wiem co z nimi począć

  • Autor: Maja R. Data: 2010-05-12 14:51:07

    Zrobiłam wcześniej pączki. Przepis na 1 kg mąki i 10 żółtek. To był mój debiut jeśli chodzi o pączki. Pierwsze cztery wyglądem przypominały upieczone w ognisku ziemniaki...hahaha. Luby się śmiał do łez ze mnie. nastepna partia wyszła lepiej a ostatnia to już było mistrzostwo. :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu