http://wielkiezarcie.com/recipe319.html http://wielkiezarcie.com/recipe4130.html A nie ładniej :-)) napisać wprost:"Poszukajcie mi, bo mi się nie chce"
Ojojoj, łojojoj - ten drugi przepis to jakieś takie nie do końca wiadomo co, a już na pewno nie sos śmietanowy. No i nie ma bazy z sosu z mięsa mielonego pochodzącego.
Rozumiem, że sos śmietanowy może być przygotowywany na bazie śmietany słodkiej lub kwaśniej, nisko lub wysokoprocentowej, z większą lub mniejszą ilością wywaru mięsnego lub warzywnego, z dodatkiej zagęszczającego żółtka lub z dodatkiem mąki. Że może być doprawiony ziołami lub zawierać różne gatunki sera. No ale na majonezową łatwiznę nie szłabym jednak, litości.
Może jednak niech założycielka wątku sprecyzuje bardziej, o jakie naleśniki chodzi, bo takich zawierających mięso mielone i sos śmietanowy, to można na pęczki na poczekaniu wymyślać, zależnie od tego, co w lodówce siedzi. Co tam było w farszu oprócz mięsa mielonego?
Dziękuję za odpowiedź. Sprawa wygląda więc tak. Tego przepisu szukam już bardzo długo i to nie jest tak jak napisał Czesław "Poszukajcie mi, bo mi się nie chce", poprostu nie mogę go znaleźć a te naleśniki bardzo smakowały moim dzieciom. Pamiętam jedynie, że do farszu, do mięsa na pewno dodawało się paprykę w proszku, co jeszcze to nie pamiętam. Potem ten farsz się odcedzało i to co zciekło z tego farszu było bazą do sosu śmietanowego. Tylko tyle pamiętam. Pozdrawiam serdecznie.
Szukam przepisu na naleśniki z mięsem mielonym i sosem śmietanowy, do którego bazą był sos odcedzony z farszu z mięsa mielonego.
http://wielkiezarcie.com/recipe319.html
http://wielkiezarcie.com/recipe4130.html
A nie ładniej :-)) napisać wprost:"Poszukajcie mi, bo mi się nie chce"
http://wielkiezarcie.com/recipe319.html
http://wielkiezarcie.com/recipe4130.html
Ojojoj, łojojoj - ten drugi przepis to jakieś takie nie do końca wiadomo co, a już na pewno nie sos śmietanowy. No i nie ma bazy z sosu z mięsa mielonego pochodzącego.
Rozumiem, że sos śmietanowy może być przygotowywany na bazie śmietany słodkiej lub kwaśniej, nisko lub wysokoprocentowej, z większą lub mniejszą ilością wywaru mięsnego lub warzywnego, z dodatkiej zagęszczającego żółtka lub z dodatkiem mąki. Że może być doprawiony ziołami lub zawierać różne gatunki sera.
No ale na majonezową łatwiznę nie szłabym jednak, litości.
Może jednak niech założycielka wątku sprecyzuje bardziej, o jakie naleśniki chodzi, bo takich zawierających mięso mielone i sos śmietanowy, to można na pęczki na poczekaniu wymyślać, zależnie od tego, co w lodówce siedzi.
Co tam było w farszu oprócz mięsa mielonego?
Dziękuję za odpowiedź.
Sprawa wygląda więc tak. Tego przepisu szukam już bardzo długo i to nie jest tak jak napisał Czesław "Poszukajcie mi, bo mi się nie chce", poprostu nie mogę go znaleźć a te naleśniki bardzo smakowały moim dzieciom. Pamiętam jedynie, że do farszu, do mięsa na pewno dodawało się paprykę w proszku, co jeszcze to nie pamiętam. Potem ten farsz się odcedzało i to co zciekło z tego farszu było bazą do sosu śmietanowego. Tylko tyle pamiętam. Pozdrawiam serdecznie.