Forum

Galeria

Słodkości Alll

  • Autor: Alll Data: 2010-06-30 09:56:10

    Od chwili kiedy jestem na WŻ- cie moje zainteresowania kuchenne zmieniają się. Ulegam tortowej manii. Uczę się . Tak się składa, że ostatnio piekę coraz częściej, więc chciałabym się pochwalić swoim skromnym, słodkim dorobkiem.






  • Autor: 84chili84 Data: 2010-06-30 10:02:50

    piękne Alll, po prostu fantastyczne...

  • Autor: BarbaraZ Data: 2010-06-30 10:11:27

    AIII,jesteś niesamowita po prostu piękne , tak zresztą jak wszystkie Twoje potrawy
    pozdrawiam

  • Autor: anari74 Data: 2010-06-30 10:18:02

    Ooooooooooooo,zatkało mnie...........fantastyczne!!!

  • Autor: oasia Data: 2010-06-30 11:06:12

    przepiękne i smakowicie wyglądaja

  • Autor: kaja38 Data: 2010-06-30 12:41:35

    Brak mi slow..poprostu cudne:-)))

  • Autor: Daneczka69 Data: 2010-06-30 14:32:44

    Niesamowicie apetyczne i bardzo dopracowane :) Super! mniammmmm

  • Autor: bogdzia Data: 2010-06-30 17:35:36

    Dorobek nie jest wcale skromny, a wyglada wręcz fantastycznie, brawo. Pozdrawiam

  • Autor: Kacia Data: 2010-06-30 19:53:01

    Takiego talentu to mozna tylko pozazdroscic.Ja potrzebuje jeszcze z 10 lat zeby takie cuda wyczarowac. Pozdrawiam

  • Autor: Anovi Data: 2010-06-30 20:03:17

    Rzadko, jeśli wogóle, piszę w tortowych wątkach. Tym razem wyjątkowo napiszę kilka słów.

    Alll masz magiczne dłonie. Czarujesz nimi przepiękne dzieła sztuki. Nie ma znaczenia czy szykujesz stół, czy własnie robisz przekąski, czy ozdabiasz tort. To są dla mnie nieprawdopodobnie piękne rzeczy, w dodatku do zjedzenia. Goście muszą być zachwyceni za każdym razem, kiedy przyjdzie im zasiąść do Twojego stołu. Czaruj dalej :)I nadal dziel się z nami swoimi magicznymi potrawami :)

  • Autor: olenka_chicago Data: 2010-07-02 06:44:18

    Torty bardzo ladne, najbardziej przypadl mi do gustu ten rozowy wyglada jak wielka kulka lodow.

  • Autor: Alll Data: 2010-07-02 07:11:02

    Wszystkim bardzo dziękuję, za miłe słowa.

  • Autor: Alll Data: 2010-07-04 15:44:43



    Ostatnio popełniony.

  • Autor: jolciak Data: 2010-07-06 16:43:49

    JESTEM POD WIELKIM WRAZENIEM TEGO CO ROBISZ. FANTAZJA. CUDA. NA PEWNO NIE JESTEŚ SZEFEM KUCHNI?? :-)

  • Autor: Alll Data: 2010-07-06 18:58:46

    Ależ oczywiście, że jestem!!!!! Do tego bardzo konsekwentnym :)
    Przed wyjazdem do pracy wydaję dyspozycje mężowi. Obrać ziemniaki, marchewkę, włączyć zmywarkę itd. Jak nie zrobi nie ma żarełka ;)))

  • Autor: Alll Data: 2010-07-12 09:28:10

    W sobotę zrobiony, wczoraj zjedzony.

  • Autor: daga26 Data: 2010-11-15 17:55:04

    mojej bratanicy by sie podobaly takie torty chyba nawet by nie jadla tylko w folie i na meble .... slicznie

  • Autor: runaway Data: 2010-07-28 11:30:43

    Aż mi szczęka opadła jak zobaczyłam te cudeńka! Przepiękne i wyglądają niesamowicie smakowicie:) I inspirujące - może kiedyś się pokuszę o taki artyzm:)

  • Autor: Alll Data: 2010-08-08 20:00:32

    Dokładam jeszcze jedną słodkość. Będzie stanowił dekorację mojego tortu.

  • Autor: nata30 Data: 2010-08-11 13:17:27

    Matko kochana .......to chyba nie jest możliwe do zrobienia,  co Ty robisz.....jestem w  głębokim szoku.......gratuluję wielkiego talentu....!!!

  • Autor: aga1799 Data: 2011-03-24 19:48:34

    Witam serdecznie
    czy masz jakiś szablon na ten bucik?

  • Autor: Alll Data: 2011-03-24 21:30:04

    Niestety, wycinałam na oko.

  • Autor: Alll Data: 2010-08-14 15:05:50

    Jeszcze dwa

  • Autor: Figutka Data: 2010-08-17 20:10:08

    Jesteś prawdziwą artystką:)

  • Autor: Alll Data: 2010-08-27 09:59:48

    Wczorajszy.

  • Autor: Wkn Data: 2010-08-30 09:50:44

    Cuda, cuda! Pewnie bym siedziała nad nimi i płakała, że muszę ugryźć. Choć na pewno pyszne, to jednak szkoda, bo mało kto tak pięknie potrafi czarować ciasta :)

  • Autor: Alll Data: 2010-08-30 10:10:51

    Bardzo dziękuję. :)
    Ostatnio robię ich co raz więcej. Chociaż nie wiem jak długo jeszcze:(((
    Drętwieją mi palce i pewnie bez kolejnej operacji się nie obejdzie :((
    Ale póki co się nie poddaję. :)

  • Autor: Alll Data: 2010-09-02 10:18:10

    Tort cały z bitą śmietanką, tylko kwiaty cukrowe.

  • Autor: jola995 Data: 2010-09-02 11:09:26

    Alll bardzo ładny delikatny torcik, bardzo mi sie podoba tez musze spróbowac zrobić tą szprycówkę bo dodaje uroku torcikowi.Pozdrawiam

  • Autor: Alll Data: 2010-09-03 08:25:35

    Jolu, dziękuję. Koronka na torcie nie jest robiona szprycówką. Na bitej szprycówka zwyczajnie się rozpłynie. Robiłam ją także z bitej, jednak śmietanka musi mieć dość luźną konsystencję. Sama zrobiłam błąd, bo ubiłam śmietankę, sprawdziłam wyciskając na talerz i później dodałam barwnik, wymieszałam i zmieniła się konsystencja. Ta koronka już nie jest idealna. No cóż uczymy się na błędach.

  • Autor: elaf Data: 2011-03-22 11:57:02

    a te cukrowe kwiatki robisz sama ???

  • Autor: Alll Data: 2011-03-22 15:27:41

    Tak, wszystkie ozdoby na tortach robię sama.

  • Autor: elaf Data: 2011-03-22 16:44:51

    Tak, wszystkie ozdoby na tortach robię sama.

    Jestem pod wrażeniem !!!

  • Autor: Alll Data: 2010-09-18 16:26:11

    Te dwa torty bardzo podobne zewnątrz, w środku mają zupelnie różne przełożenia.
    Dzisiejszy - śmietankowy z kawą i bezami.

  • Autor: makusia Data: 2010-09-18 16:28:44

    Kurka .. jaki apetyczny!!

  • Autor: jareksz Data: 2010-09-18 17:55:54

    Kto to zjada? Kto śmie wbić w to nóż? Poetycko piękny

  • Autor: makusia Data: 2010-09-18 17:59:08

    Użytkownik jareksz napisał w wiadomości:
    > Kto to zjada? Kto śmie wbić w to nóż?

  • Autor: malgosia.z Data: 2010-12-11 16:28:09

  • Autor: magdam21 Data: 2010-11-16 12:08:16

    Ten tort wyglada rewelacyjnie i smakuje napewno podobnie......

    A ja od pewnego czasu mam taką wielka ochotę zrobić sobie mały torcik z bitą smietana tylko boje sie bo nigdy takiego nie robiłam. Przeczytałam już dużo o tym jak robic taki tort ale potrzebuje rady FACHOWCA, czy mogłabyś podzielić się swoim doświadczeniem i podpowiedziec co i jak robić żeby tort po złożeniu smakowal jak tort i wygladal jak tort. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.

  • Autor: Alll Data: 2010-11-16 15:29:30

    To link do mojego artykułu dotyczącego składania tortu.
    http://wielkiezarcie.com/article62855.html
    Cóż nie jestem fachowcem i za takiego się nie uważam. Robię torty od niedawna. Z jakim skutkiem widać.
    Dodam jeszcze, że podobno są bardzo smaczne. Piszę podobno, bo to opinie osób które je jadły. Sama nie lubię bitej śmietany i torty jem bardzo rzadko.
    Staram się aby nie były" nudne smakowo"
    Przełożenia, rodzaj biszkoptu i ponczu muszą współgrać ze sobą.
    Pisałam całkiem niedawno o rodzajach śmietanki, różnym smaku i stabilizatorach używanych do obłożenia. Jeżeli chcesz podać tort na śmietance chwilę po zrobieniu możesz bawić się w zdrową kuchnię i nie dodawać stabilizatora. Jeżeli tort ma postać noc w lodówce i jeszcze godzinę na stole, bez obawy że się rozpłynie, takiej alternatywy nie masz, a żelatyna nie daje czasu na taką dekorację jaką widzisz na fotkach.
    Czyli coś za coś:)

  • Autor: magdam21 Data: 2010-11-16 21:52:37

    Bardzo Ci dziękuję za cenne rady. Pozdrawiam.

     

  • Autor: Regina Florczak Data: 2010-09-18 18:11:11

    Śliczne gratuluje wytrwałości !

  • Autor: Alll Data: 2010-09-25 19:56:41

    Cukrowe dekoracje

  • Autor: Alll Data: 2010-10-01 19:50:16

    Tort Prezent dla dzisiejszego solenizanta :)

  • Autor: wiolka110471 Data: 2010-10-02 10:04:20

    witam jak zwykle podziwiam wasze torty i nadal nie mam odwagi aby spróbować z masą cukrową ale niedługo imieniny to może:):)

  • Autor: Alll Data: 2010-10-06 19:30:03

    A może z motylkiem?

  • Autor: skopolendra Data: 2010-10-06 20:44:24

    czy ten motylek tez jest samodzielnie wykonany????torty przepiekne, perfekcyjne do bolu:) Podziwiam, pozdrawiam

  • Autor: Alll Data: 2010-10-06 21:13:50

    Skopolendro, motylek niestety nie mój, ale jeżeli tylko uda mi się kupić bały barwnik spożywczy na pewno się pochwalę ;)))
    Wydaje się nie zbyt trudny do zrobienia ;)))

  • Autor: Alll Data: 2010-10-17 08:26:42

    I jeszcze kilka



  • Autor: Lucynao Data: 2010-10-17 10:25:49

    Przecudne, gratuluje wielkiego talentu!

  • Autor: makusia Data: 2010-10-17 12:21:14

    Bardzo lubię tutaj zagladac, nacieszyc oczka;)Cudeńka czarujesz Alll:)

  • Autor: daga26 Data: 2010-11-15 17:52:10

    no super o czym ja mowie nauka heh ja tego w zyciu nie zrobie zadnego z tych tortow

  • Autor: Alll Data: 2010-10-20 09:19:43

    Wczoraj ulepiłam róże.

  • Autor: Justin Data: 2010-10-20 12:14:18

    Alll, z jakiej masy ulepiłaś te piękne kwiaty? i technika chyba też inna, co?

  • Autor: Alll Data: 2010-10-20 22:08:22

    Justin, zupełnie inna technika i inna masa.
    Do róż gum paste do kwiatów na druciku flower paste.
    Dzisiaj robiłam dwukolorowe lilie z gum paste. Sprawdzę jeszcze jutro, ale wydaje mi się, że jednak nie będzie się nadawała. Kwiaty pięknie się formują ale nie trzymają się dobrze drucika. Może jak mocno wyschną, ale już w czasie obróbki widziałam dużą różnicę.

  • Autor: Alll Data: 2010-10-21 08:30:22

    Już je złożyłam. Tak wyszly, wiem jednak, że ten rodzaj masy nie nadaje się do lilii. Fioletowej nawet nie mogłam złożyć wszystkie listki pospadały.
    Zdecydowanie do lilii flower paste, do róż gum paste.

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-10-21 09:55:51

    Piękne te Twoje kwiaty ( torty tez ). Gratuluję talentu no i co tu duzo ukrywac troche zazdroszcze .

  • Autor: Alll Data: 2010-10-23 12:58:06

    Tort z herbacianymi różami.

  • Autor: aloalo Data: 2010-10-23 18:00:02

    Ech, Alll, masz go masz. Talent go nazywają :) Piękne. Wszystkie.

  • Autor: wiolka110471 Data: 2010-11-30 08:53:51

    AIII proszę podpowiedz czym robisz ten wzorek na brzegu tortu , bo jak obiecałam w październiku na imieniny zmierzyłam się po raz pierwszy z masą cukrową i muszę przyznać że hurra udała się ale pokryłam nią tylko na płasko tort a jak zrobić wzór,czy jest to jakieś radełko czy jeszcze coś innego

  • Autor: Alll Data: 2010-11-30 16:33:25

    Wiolka110471- do tego rodzaju dekoracji używam specjalnych szczypiec do masy cukrowej.
    Można kupić o różnych wzorach.
    http://www.tortownia.pl/produkty.php?search=1&sz_fraza=szczypce&sz_marka=0
    Bardzo się cieszę, że pokrywanie masą się udało. Tylko uważaj, tortowanie wciąga :)))

  • Autor: Alll Data: 2010-10-30 13:28:25

    Tort militarny.
    Współczesna wersja Rudego bez Szarika ;)

  • Autor: makusia Data: 2010-10-30 20:49:48

    To już "działo".. dzieło sztuki!! super, zazdroszcze talentu.. :)

  • Autor: Alll Data: 2010-11-01 15:04:24

    Dziękuję Makusiu:)))
    Widzę, że wiernie mi kibicujesz :))))

    Serniczek do kawy.

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-11-01 15:55:04

    wow super :):):) All masz wielu kibiców :):)
    Zastanawiam się All jak pokryć boki torta polewą żeby było tak równo i ładnie ? Jestem laik totalny jeśli chodzi o torty ale na uroczystości rodzinne zawsze mam chwytam wyzwanie. :):

  • Autor: Alll Data: 2010-11-01 16:08:41

    Agusiu, Tobie również dziękuję za kibicowanie :))))
    Właśnie miałam podobny dylemat. Wydaje mi się, że po prostu trzeba robić polewę z podwójnej porcji. Sernik przed polaniem pokryłam kremem i bardzo dokładnie wygładziłam, później schłodziłam..
    Talerz trzeba ustwić w blaszce do której nadmiar polewy bedzie spływał. W warunkach domowych zwykle robimy polewy tyle ile potrzeba do pokrycia jednego tortu. w cukierniach jest inaczej.

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-11-01 18:55:15

    All dziekuje za odpowiedź :) Mnie chodziło o to doskonałe równomierne pokrycie  :):)  Czym nakładasz polewę jakąś packą ? Wybacz za takie pytania. Ja raz robiłam tort z polewą czekoladową na urodziny syna i miałam mega problem. Pokryłam masą ale póżniej nie wiedziałam jak mam pokrywać polewę po bokach. Jak już pokryłam jakoś to nie była ona taka szklista jak u Ciebie:):)

  • Autor: Alll Data: 2010-11-01 21:36:00

    Aggusiu, mój niezatąpiony sprzęt to wygięty nóż i obrotowy talerz i oczywiście worki dekoratorskie. Do takiej polewy używam foliowy, ścinam końcówkę i wyciskam spralnie zaczynając od środka. Obracam szybko talerz i delikatnie gładzę nożem. Nadmiar polewy zacznie spływać po bokach. Dlatego napisałam, że musi być jej więcej. Jeżeli jesteś zainteresowana przepisem to ci go prześlę. Muszę jednak go wcześniej opracować w odpowiednich proporcjach.

  • Autor: makusia Data: 2010-11-01 18:11:56

    Kibicuję i podziwiam, chociaż nie jadam, lubię "oko nacieszyc" ;)

  • Autor: Alll Data: 2010-11-05 08:27:08

    Jeżyk.

  • Autor: jareksz Data: 2010-11-05 08:31:54

    :) jaki słodki

  • Autor: skopolendra Data: 2010-11-05 08:33:42

    jaki piekny!!!!!szkoda byloby go zjesc a napewno pyszny...

  • Autor: Alll Data: 2010-11-05 08:47:02

    To tort dla dorosłych. Przełożenie- ajerkoniakowe a igiełki są z kremu na śmietanie z czekoladą i rumem. Myślę, że będzie smakował :))))

  • Autor: makusia Data: 2010-11-05 10:43:08

    Sliczniusi;)))

  • Autor: Alll Data: 2010-11-13 12:59:08

    Kolejne słodkości

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-11-15 10:34:36

    Jesteś niesamowita :))
    Chciałabym mieć choc ociupinkę Twojego talentu

  • Autor: Alll Data: 2010-11-15 17:07:56

    :))))))
    Ależ ja bardzo chętnie się podzielę :)))))

  • Autor: makusia Data: 2010-11-15 17:10:05

    Hmmm, a może i dla mnie ociupinka zostanie? :))))))))))

  • Autor: Alll Data: 2010-11-15 18:05:22

    Oczywiście i dla Ciebie jest większa (o ile taka może być) ociupinka :)))))

  • Autor: makusia Data: 2010-11-15 19:31:42

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-11-15 21:36:09

  • Autor: darai Data: 2010-11-20 21:11:52

    Jeżyk jest fantastyczny, ładniejszego nigdy nie widziałam :)

  • Autor: daga26 Data: 2010-11-15 17:47:49

    podaj swoj link zebym mogla cie znalesc ja w tortach to taka cienka jestem :P:( moze sie czegos naucze od ciebie :) bo naprawde wspaniele te twoje torty

  • Autor: Alll Data: 2010-11-15 18:12:51

    To link do mojej książki z róznymi przepisami
    http://wielkiezarcie.com/latestrecipes.php?user=164493


    To do artykułów o słodkościach.
    http://wielkiezarcie.com/articleslist.php?user=164493

    Zapraszam :) Pytaj jeżeli czegoś nie rozumiesz, chętnie się swoją wiedzą podzielę :)))

  • Autor: joasiek Data: 2010-11-19 23:56:27

    Jakie to wszystko piękne!!!!!!!! I apetyczne! Aż głodna się zrobiłam!!!! Widać rękę prawdziwej artystki. Gratuluję i szczerze zazdroszczę!

  • Autor: Alll Data: 2010-11-20 20:12:02

    Dziękuję :)))

  • Autor: makusia Data: 2010-11-20 21:13:20

    Wow!!!! majstersztyk:))

  • Autor: makiki Data: 2010-11-26 11:51:13

    Alll - fanie (naprawde fajnie) że jesteś! Dzieki Tobie i Twoim niesamowitym pomysłom zaczęłam dbać o wygląd mojego stołu, potraw i ciast! Jesteś kopalnia pomysłów. Czekam z niecierpliwością na Twoją książke kucharska! 

  • Autor: Alll Data: 2010-11-26 13:38:59

    Makiki, to o czym piszesz jest bardzo miłe. Dobrze wiedzieć, że mam pozytywny wpływ na innych. ;))) Chociaż nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych do wykonania, to zdolności i aspiracji literackich nie posiadam. Do głowy by mi nie przyszło tworzenie takiej książki.. Teraz dałaś mi do myślenia...ha ha..

  • Autor: ulla* Data: 2010-11-26 12:09:34

    Bardzo oryginalne torty,pięknie wykonane.Od dawna myślę nad torcikiem dla mojej małej szachistki. Szukam pomysłu szachowego na tort, bardzo mnie zaciekawił Twój torcik.Z jakiej masy zrobiłaś tą kratkę?Czy ta figurka jest z marcepanu? Jeśli możesz odpowiedzieć na temat tego tortu,będę wdzięczna. Dziękuję.

  • Autor: Alll Data: 2010-11-26 14:05:12

    Bardzo chętnie korzystam z mas gotowych. Mieszkam całkiem blisko hurtowni zaopatrującej cukiernie, więc są o wiele tańsze niż w sklepach internetowych. Także sama jakość od tej wykonanej samodzielnie jest inna. Używam masy Pettince firmy Bakels do obkładania tortów. Do lepienia także Bakelsa ale Flowerpaste-Gum paste. Tych mas użyłam także do szachów.
    Mimo, że dużo potrafię w kuchni zrobić to prawdziwy marcepan mnie pokonał. Figurki i kwiaty wychodzą mi jakieś pokraczne i nie zdecydowałam się nimi ozdobić tortu. Pierwszą koncepcją było wykonanie króla właśnie z marcepanu.
    Pewnie kiedyś się z nim jeszcze zmierzę, bo zwykle nie poddaję się łatwo.

  • Autor: Alll Data: 2010-11-26 20:48:24

  • Autor: makusia Data: 2010-11-26 21:02:05

  • Autor: Alll Data: 2010-11-27 12:28:50

    Zimowa wersja bomby owocowej.

  • Autor: Alll Data: 2010-12-03 10:02:45


  • Autor: makusia Data: 2010-12-04 20:11:35

    Ten jeżyk jest do podziwiania, nie do jedzenia, szkoda by było, taki milusi:))

  • Autor: Chohlik Data: 2010-12-04 20:55:01

    Jeżyk cudny i ma piękne rumieńce.All zdradz mi proszę czym robiłaś literki na torcie ''piaskownica''. :))

  • Autor: Alll Data: 2010-12-05 14:35:23

    Chohlik, używam specjalnych listew do wycinania literek. Musisz jednak wiedzieć, że jeżeli takie kupisz to do wycinania trzeba użyć masy dość cienko rozwałkowanej. Musisz także tą masę zostawić do przeschnięcia i dopiero wycinać.
    Wolałabym mieć kurysywę, ale niestety nie było ich wtedy w sprzedaży.

  • Autor: góralka Data: 2010-12-10 23:49:41

    Alll twoje torty to dzieła sztuki które mogę jeść tylko oczami,ale dzisiaj skusiłam się na kawałeczek dinozaurowego ogona.Był przepyszny,niestety nie jestem autorką owego cuda ale chciałam się pochwalić.Mogłam prawda?

  • Autor: Alll Data: 2010-12-11 07:59:06

    Oczywiście, że mogłaś. :))))) Miałam przyjemność tą dinozaurową piękność oglądać wcześniej.
    Góralko, ja znam autorkę. To mistrzyni!!!
    Wielki, wielki talent!!!
    Bardzo się cieszę, że jedno z jej dzieł znalazło się w mojej galerii
    Pozdrawiam cieplutko.

  • Autor: góralka Data: 2010-12-11 22:08:45

    Alll ja nie znam Agnieszki a mam do niej "rzut beretem" ale jak weszłam na jej blog to jestem pod wielkim wrażeniem.Po prostu cuda,ma talent,to prawda.Pozdrawiam :)

  • Autor: makusia Data: 2010-12-11 09:28:44

    Super ten "dinuś" :) Wygląda jak zabawka gumowa, gdybym nie wiedziała że to tort, tak bym pomyślała, extra;)

  • Autor: góralka Data: 2010-12-11 22:16:46

    Makusiu masz naoczno-namacalny dowód że to nie gumowa zabawka.Widzisz ten nóż jak mięciutko zagłębia się w tych pysznościach?Szkoda że nie mogę pokazać zdjęć dzieciaków i ich szczęśliwych,usmiechniętych oczu jak zobaczyły dinka.

    Pozdrawiam również :)

  • Autor: Alll Data: 2010-12-11 22:26:43

    Wiesz kiedy moje torty są krojone to jakoś mnie to nie rusza, ale patrząc na dinusia Agi chciałoby się krzyknąć
    - oj...ogon mu ukroili ...buuuu  !!!!!

  • Autor: góralka Data: 2010-12-11 22:37:44

    Ha,ha,ha....w pracy często mam okazję oglądać i podziwiać najprzeróżniejsze ciata i torty ale ten wszystkich "rozłożył na łopatki"

  • Autor: aga1173 Data: 2010-12-12 10:42:51

    Witam,
    za sprawą koleżanki All i ja trafiłam na ten wątek. Jestem autorką tego torcik i jest mi niezmiernie miło, z ewszystkim się podoba i smakował a zwłaszcza, z edziecaikai były zachwycone. Czekałam na jakieś wieści od rodziców co i jak. Ale cieszę sie, ze od "góralki" mam dobre wieści :)
    pozdrawiam,
    Agnieszka

  • Autor: makusia Data: 2010-12-12 16:25:12

    Jestem pod jeszcze większym wrażeniem:)))))

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-12-13 20:19:32

    All Bardzo Ci gratuluje wygranej w konkursie :)

  • Autor: Alll Data: 2010-12-13 22:50:38

    Aggusiu bardzo dziękuję. To miłe :)))

  • Autor: makusia Data: 2010-12-13 23:33:08

    Przyłączam się, gratuluję serdecznie!!!

  • Autor: Alll Data: 2010-12-14 10:14:40

    Makusiu dziękuję :)

  • Autor: Alll Data: 2010-12-15 19:23:37


    Wróżka. Fotka niestety nie oddaje rzeczywistych kolorów. Listki na sukience cudownie sie mieniły i nie były tak wyraziste.

  • Autor: makusia Data: 2010-12-15 19:55:44

    Piękna!! Nie dała bym jej pokroic :)))

  • Autor: Alll Data: 2010-12-18 07:13:44

    I kolejny z lelijkami ;))))

  • Autor: Alll Data: 2010-12-19 13:03:27

    Świeżutkie jak bułeczki, cukrowe dekoracje na świąteczne torty.

  • Autor: makusia Data: 2010-12-19 13:13:59

    Ja pitole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cudne:))) Jak Ty to robisz Alinko????

  • Autor: Alll Data: 2010-12-19 13:34:18

    Makusiu, lepię w paluszkach;))))))))))
    Brodę szczypałam nożyczkami:)
    To naprawdę bardzo proste:)))

  • Autor: makusia Data: 2010-12-20 11:32:38

    Proste!! hmmm, zależy dla kogo, ja muszę miec pokazane, czarno na białym

  • Autor: Alll Data: 2010-12-23 18:20:14

    Podwójnie świątecznie.
    Jeden na kremie, drugi na masie cukrowej


  • Autor: skopolendra Data: 2010-12-27 12:10:47

    Sliczne, az szkoda jesc :(

  • Autor: makusia Data: 2010-12-27 12:58:05

    Super!

  • Autor: Alll Data: 2011-02-02 16:43:23

    Tak dla zabicia czasu.

  • Autor: babibabi Data: 2011-02-02 19:53:54

    AIII jestes WIELKA !!!!!!!!!!!

  • Autor: skopolendra Data: 2011-02-03 08:27:46

    Kwiatki przepiekne a dzidzius... nie mam slow..

  • Autor: ewka63 Data: 2011-02-03 08:39:53

    Piękny dzidziuś !!!!! Rewelacja i mistrzostwo świata !!!
    Można takiego dzidziusia zrobić rękami ??? Bez mikroskopu i pensety ?

  • Autor: makusia Data: 2011-02-03 11:26:38

    Ja chcę takiego dzidziusia;)))))))))))))) Cudowny:)

  • Autor: Alll Data: 2011-02-03 21:42:09

    Babibabi, Skopolendro, Ewuniu, Makusiu dziękuję.
    No to teraz poświntuszę...

  • Autor: skopolendra Data: 2011-02-04 08:59:01

    O kurcze!!!! Jak zywy!!! powiedzialabym, ze apetyczny ale chyba nie wypada....?

  • Autor: makusia Data: 2011-02-04 09:15:59

    Apetyczny powiadasz?? a tfu tfu

  • Autor: skopolendra Data: 2011-02-04 09:18:26

    Noooo ....daj Panie Boze kazdemu taki okaz:)

  • Autor: Alll Data: 2011-02-04 09:50:02

    A wiesz, że spotkałam się z opinią, że trochę mały?:))))
    Jednak, nie jest malutki. Zrobiłam go oczywiście w granicach rozsądku, aby zachować tortowe proporcje.

  • Autor: makusia Data: 2011-02-04 12:44:51

    Nie będę się wymądrzac na temat okazów

  • Autor: makusia Data: 2011-02-04 09:16:56

    Alll, zbereźnico jedna, ale fakt że mistrzowskie wykonanie

  • Autor: Alll Data: 2011-02-04 09:43:57

    Makusiu, nie może być ciągle tak grzecznie z lelijkami i dzidziusiami :)
    Zapewniam Cię że jest smaczny:)))

  • Autor: makusia Data: 2011-02-04 12:43:29

    Makusiu, nie może być ciągle tak grzecznie z lelijkami i dzidziusiami
    :)Zapewniam Cię że jest smaczny:)))

    W to nie wątpię

  • Autor: Tusiaczek Data: 2011-03-24 20:23:36

    No i właśnie czymś takim robi się dzidziusia, żadna penseta nie jest tak precyzyjna.

  • Autor: anqe Data: 2011-04-12 13:04:26

    wygląda jak żywy a może kogoś schowałaś do tego torcika

  • Autor: Alll Data: 2011-02-20 08:35:08

    Bukiecik

  • Autor: makusia Data: 2011-02-20 10:43:50

    Śliczne, chyba zakupię sobie modelinę, i będę trenowac

  • Autor: joannaantoni Data: 2011-02-20 09:49:58

    Cudowne, nieziemskie, apetycznie wyglądają, chociaż szkoda by zjeść takie cacka ::)))

  • Autor: Alll Data: 2011-02-24 22:30:01

    Kolejny torcik

  • Autor: Glumanda Data: 2011-02-25 05:51:58

    Mucha zdycha w locie z wrazenia! :D Brawo!!!

  • Autor: aga1799 Data: 2011-02-25 10:32:01

    witam serdecznie,śliczne te twoje torciki,nie widać żebyś była początkująca...

  • Autor: Alll Data: 2011-02-25 10:49:30

    Dzięki
     Aga, ale jak widzisz od założenia wątku minęło 8 miesięcy ;)))

  • Autor: hope30 Data: 2011-02-25 17:33:26

    Alinko:)
    Skromność u Ciebie idzie z wielkim talentem:)
    Śliczności jak zawsze:)

  • Autor: grazka2211 Data: 2011-02-27 19:21:02

    Witaj ,Alinko . Perfekcja ,jak zawsze. Pozdrawiam

  • Autor: Alll Data: 2011-02-28 09:40:51

    Dziękuję ;)
    Do perfekcji jeszcze sporo mi brakuje, jednak staram się. Mam nadzieję, że będzie co raz lepiej.
    Szkatułka. Pomysł basi1964, jednak jej szkatułka w kształcie serduszka jest bezkonkurencyjna.

  • Autor: Alll Data: 2011-03-12 12:36:40

    Kolejne torciki

  • Autor: makusia Data: 2011-03-12 12:53:17

    Wpadłam, "oczka nacieszyc" ślicznosci:)

  • Autor: Alll Data: 2011-03-13 17:59:08

    Dziękuję Makusiu.

    A to dzisiejszy, dla mojej siostry Krysi.

    Jeszcze nie mam dobrze opanowanej pracy szprycówką, ale obiecuję poprawą przy następnych torcikach.

    Dopisano 11-03-13 18:46:02:

    Figurka wykonana jest z cukru.

  • Autor: linka35 Data: 2011-03-13 19:27:26

    Mistrzostwo świata.

  • Autor: makusia Data: 2011-03-13 19:29:52

    Normalnie bym się zastanowiła czy go pokroic;/ cudny!!

  • Autor: Wkn Data: 2011-03-13 19:50:47

    Wiesz - to jest bardzo trafne, co napisałaś :)

  • Autor: Alll Data: 2011-03-13 20:07:49

    Ha, ha moja mama też miała taki dylemat. Zdęłam tą niby serwetkę z figurką i schowały z siostrą sobie na pamiątkę. Ciekawe czy faktycznie nie zjedzą

  • Autor: hope30 Data: 2011-03-14 06:46:03

    Alinko:)
    cudny:)

  • Autor: Alll Data: 2011-03-14 08:50:08

    Dzięki :)
    Dodam jeszcze, że jakoś nikt nie wierzy, że figurka jest z cukru.
    Oświadczam, że jest z masy cukrowej i zrobiłam ją sama.
    Sama zrobiłam formę i odlałam, ponieważ forma składała się z czterech części, musiałam to połączyć i pomalować, (a było ciężko), ale jaki efekt widać.

  • Autor: skopolendra Data: 2011-03-14 10:54:26

    jak zrobilas taka forme?

  • Autor: Alll Data: 2011-03-14 17:12:41

    Kupiłam glinę, wyrzeźbiłam model, zalałam sylikonem. Ponieważ to moja pierwsza forma popełniłam dużo błędów, ale mam  już malutkie doświadczenie na przyszłość.

  • Autor: skopolendra Data: 2011-03-14 10:53:43

    Alez piekny tort...Alll jestes prawdziwa mistrzynia nie tylko wykonania ale tez kompozycji.Wszystkie Twoje torty sa przepiekne, gustowne... Duzy szacunek:)

  • Autor: juwi Data: 2011-03-14 14:29:24

    Piękna figurka, wszystko piękne. Podziwiam i ciągle podziwiam jak można zrobić takie cudo:)
    P.S.
    Tez bym chciała sie dowiedzieć jak mozna zrobić taką formę/odlew.

  • Autor: Alll Data: 2011-03-18 21:20:27

    Dorzucę jeszcze dzisiejszy torcik i kolejny bukiecik




  • Autor: hope30 Data: 2011-03-18 21:55:45

    Alinko....

  • Autor: Alll Data: 2011-03-18 22:03:15

    ....hi hiii

  • Autor: makusia Data: 2011-03-18 23:26:39

    No nie wyrobię lux!!

  • Autor: skopolendra Data: 2011-03-19 12:52:11

    Super!!! Podobny do czlowieka witruwianskiego L. Da Vinci.:) Gratulacje:)
    Acha, kwiatki tez sliczne:)

  • Autor: maniaD4 Data: 2011-03-20 00:10:16

    Witam.Śmiem watpić,że All jest początkująca.Takie torty wychodzą tylko spod ręki doswiadczonego cukiernika.

  • Autor: Alll Data: 2011-03-20 13:11:39

    Witam.Śmiem watpić,że All jest początkująca.Takie torty wychodzą tylko
    spod ręki doswiadczonego cukiernika.

    Nie wiem jak mam to rozumieć ?
    Czy doświadczeni cukiernicy są tak mało zdolni czy ja mam taki talent?

    Według mojej opinii niestety brakuje mi jeszcze doświadczenia.

  • Autor: maniaD4 Data: 2011-03-20 19:19:50

    Niezaprzeczalnie masz talent i dużo dobrego smaku jeżeli chodzi o dekoracje.Jednakże uważam,że do takiej precyzji dochodzi się latami.Gratuluję.Wiem,że to ciężka praca wymagająca cierpliwości,entuzjazmu i...pedanterii.Życzę dalszych sukcesów.

  • Autor: Alll Data: 2011-03-26 21:03:35

    Zgadnijcie jaka to postać?



  • Autor: f-K Data: 2011-03-27 00:19:56

    Ba(c)hus?

  • Autor: hope30 Data: 2011-03-27 00:24:52

    Rewelacja:)

  • Autor: Alll Data: 2011-03-27 06:47:28

    Bachus- ma być symbolem tego co już minęło.

  • Autor: Glumanda Data: 2011-04-03 20:17:50

    Nareszcie dowiedzialam sie, jak wyglada Bac(h)us :D:D:D hihihihi ...

  • Autor: makusia Data: 2011-03-27 20:36:04

    Kapitalnyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!! Alll  jesteś Wielka:)

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2011-11-06 21:48:29

    Debeściak!!!!!!

  • Autor: anqe Data: 2011-03-27 01:16:58

    witaj torty cudowne włąśnie przymierzam się do popełnienia pierwszego z masy cukrowej do tej pory robiłam klasyczne i z galaretką napisz proszę jakie wg Ciebie barwniki do masy są najlepsze i coś gdzieś przeczytałam że bita śmietana niekoniecznie dobrze gra z masą

    pozdrawiam i życzę kolejnych udanych słodkości

  • Autor: Alll Data: 2011-03-27 21:05:59

    Witaj :)
    Najlepsze do barwienia mas cukrowych są barwinki żelowe. Używam Wiltona, bo są bardzo wydajne. Wystarczy odrobina na wykałaczce i masa pięknie się barwi. Największą trudność może stanowić uzyskanie koloru czarnego i czerwonego. Aby je uzyskać trzeba zużyć barwnika całkiem sporo.  Opłaca się wtedy kupić takie masy już gotowe.

    Pytasz o bitą śmietanę pod masę cukrową. Tutaj zdania na jej temat są podzielone. Jedni twierdzą, że absolutnie nie wolno łączyć, inni ,że można, ale śmietanka musi mieć 36% i musi zawierać żelatynę. Sama nigdy tego nie próbowałam. Pod masę daję krem na bazie białej czekolady.

  • Autor: anqe Data: 2011-03-28 11:59:44

    dziękuje za odpowiedź jak już popełnię swój pierwszy to podzielę się wynikami

  • Autor: Alll Data: 2011-04-03 20:12:24

    Torcik dla dziadka. Z założenia miał być w starym stylu. Taki z falbankami i kokardkami, bo dziadek lubi falbankowe, wykrochmalone serwetki.



  • Autor: makusia Data: 2011-04-03 20:16:15

    Piękny wiek, wszystkiego najlepszego dla dziadka:) Tort śliczny:)

  • Autor: hope30 Data: 2011-04-05 09:45:05

    Alinko,
    torcik jak zawsze śliczny:)

  • Autor: Alll Data: 2011-04-10 18:11:32

  • Autor: Alll Data: 2011-05-13 21:52:16

    Kolejne torciki


  • Autor: aloalo Data: 2011-05-13 22:27:31

    R-E-W-E-L-A-C-J-A!!!

    Alll, jesteś niesamowita!

  • Autor: makusia Data: 2011-05-13 22:33:31

    Brak słów, piękne:))nie miała bym sumienia aby je pokroić :))

  • Autor: hope30 Data: 2011-05-14 09:32:48

    Alinko-cudne:)
    Staranne,dopracowane po prostu śliczne:)

  • Autor: juwi Data: 2011-05-14 09:33:30

    Twoje torty są rewelacyjne :)

  • Autor: oasia Data: 2011-05-17 15:08:22

    suuuper! jestem pod wrażeniem, masz niesamowity talent!
    każdy szczególik dopracowany, kłaniam się nisko i pozdrawiam

  • Autor: Frotka1974 Data: 2011-05-19 16:59:36

    Cudowne!!!A te figurki na torcie dla prababci mistrazostwo!:)

  • Autor: vanessa862 Data: 2011-05-18 09:03:44

    Przepiękny:)

  • Autor: aga1799 Data: 2011-05-17 22:37:18

  • Autor: agulinia Data: 2011-05-19 19:51:44

    Alll obłędne masz te torty, gdybym miała zdecydować się na jeden dla siebie to bym nie potrafiła. Gratuluję talentu i pasji.

  • Autor: Alll Data: 2011-05-21 14:14:15

    Bardzo Wszystkim dziękuję.
    Kolejny torcik.

  • Autor: aga1799 Data: 2011-05-26 02:47:15




    ŚWIETNY....

  • Autor: makusia Data: 2011-05-26 11:25:14

    Nie będę oryginalna....to jest piękne!!

  • Autor: Alll Data: 2011-06-03 22:00:11

    Gorsecik, wzór odciskany i delikatnie malowany pędzlem.

  • Autor: hope30 Data: 2011-06-04 18:39:32

    kobitka do schrupania:)
    Gorsecik prześliczny:)

  • Autor: Alll Data: 2011-06-04 19:59:57

    Do schrupania to pewnie nie za bardzo, bo jest pulchna i mięciutka, może cukiereczki ( guziczki) twardsze.
    Te z pewnością do schrupania.

  • Autor: makusia Data: 2011-06-04 19:12:47

    Wow!! jaka dopieszczona "babeczka":)))

  • Autor: Alll Data: 2011-06-04 20:03:52

    Makusiu, jak powiedziałam mężowi, że chyba zrobiłam za małe sutki to powiedział
    - nie martw się, jak solenizant się pobawi to się powiększą
    Więc dałam sobie luz.

  • Autor: makusia Data: 2011-06-04 20:34:45

    "Brzydoki"

  • Autor: Satina Data: 2011-06-06 14:01:16

    Alll co widzę to ty cały czas dodajesz nowe torty:) Brawo:) Coraz piękniejsze są:) 

  • Autor: Alll Data: 2011-08-27 15:30:45




  • Autor: kuchacik Data: 2011-08-27 15:31:30

    Super. Masz talent ;)

  • Autor: Alll Data: 2011-08-28 12:30:30

    Dziękuję :)

  • Autor: makusia Data: 2011-08-27 15:42:47

    To już dzieła sztuki, prześliczne:)

  • Autor: Alll Data: 2011-08-28 12:31:28

    Dziękuję Makusiu, ale nawet dzieła sztuki tworzą ludzie ;)))

  • Autor: ursula Data: 2011-08-27 23:19:39

    witaj Alinko,

    zawsze sprawdzam ten watek, masz wielki talent, torty piekne i kazdy szczegol dopracowany do konca,

    serdecznie pozdrawiam

     

  • Autor: Alll Data: 2011-08-28 12:32:36

    Dziękuję Ulko :)

    Ja również serdecznie pozdrawiam :)))

  • Autor: hope30 Data: 2011-08-28 13:07:28

    Alinko-prześliczne:)

    a ten z malowanym kotem...aż brak słów...

  • Autor: Alll Data: 2011-08-28 14:08:19

    Hope dziękuję :)

    Początkowo chciałam go namalować na masie w kształcie owalu. W takim w jakim był wierzch tortu, ale nie udało mi się. Wysmarowałam barwnikami tło, więc ostatecznie musiałam go wyciąć..W sumie, to fajna dekoracja, bo można zrobić wcześniej, a póżniej tylko położyć na tort. Zresztą bardzo podobają mi się torty malowane pędzlem :)

  • Autor: pyszotka111 Data: 2011-08-28 15:59:07

    Przecudne torciki a najbardziej podoba mi sie ta bocianica cudna

  • Autor: Alll Data: 2011-08-28 16:35:02

    Dziękuję Pyszotko:)))

    Bocianica nie była trudna do wykonania. Najgorsza była wilgoć w powietrzu, całe szczęście, że większość elemantów miałam przygotowane. Nie udało się tylko wygładzić tortu. Masa od temperatury i wilgoci pokrywała się rosą.

  • Autor: megii013 Data: 2011-08-30 20:53:52

    Torty jak z bajki, można patrzeć, patrzeć i patrzeć...... i patrzeć...

  • Autor: Alll Data: 2011-09-03 12:30:44

    Dziękuję Megi :)

  • Autor: makusia Data: 2011-09-05 12:58:04

    No co nowsze to piękniejsze... jestem pełna podziwu, każdy szczegół dopieszczony...cudne;)

  • Autor: Alll Data: 2011-09-05 13:17:41

    Dziękuję Makusiu :) a ja ciągle widzę błędy ;))) Takie pochwały jednak bardzo cieszą i mobilizują :))))

  • Autor: juwi Data: 2011-09-03 13:00:35

    torty sa piękne, a zwłaszcza ten słodziutki bocianek, poprostu rewelacyjny. Gratuluje talentu:)

  • Autor: Alll Data: 2011-09-05 13:14:34

    Dziękuję Juwi :)

  • Autor: aga1799 Data: 2011-09-06 19:57:34

    ten bociek to mistrzowskie dzieło...gratuluję takiego talentu...pozdrawiam

  • Autor: magdam21 Data: 2011-09-24 21:48:48

    Fan ta sty czne!  Ja osobiście bardzo lubię wykańczać boki tortów bo to daje (chyba )pełnię koncepcji którą chcemy przekazać robiąc takie małe dzieło- więc Puchatek ma u mnie punkt ale bezkonkurencyjny jest bocian. Widziałam już ten rodzaj dekoracji ale powiem szczerze nie wiedziałam  jak się za niego zabrać .U Ciebie jednak wygląda to prześlicznie i tak jakbyś robiła to od zawsze. Jeżeli możesz powiedz proszę jakiej masy używałaś do zrobienia samej figurki? O reszte nie śmię pytać ....Rewelacja.Pozdrawiam

  • Autor: Alll Data: 2011-09-25 08:07:10

    Magdam dziekuję:)

    Całkiem niedawno to ja o coś Ciebie pytałam i byłam Ci za tą odpowiedź bardzo wdzięczna. Pytaj więc o wszystko co Ciebie interesuje.

    Bociek robiony jest z dwóch mas, z Model Past i z mieszanki masy Edny ze zwykłą Pettince. Głowa, dziób szyja i korpus to biała masa Model Past. Pióra, czepek, prześcieradełko to wspomniana mieszanka. Pióra wycinam ( w dwóch wielkościach) wykrawaczkami do gerber.

    Masa Edny to masa do kwiatów. Jest świetna, jeżeli nie masz tego przepisu chętnie Ci go podeślę. Początkowo robiłam z połowy porcji, ale teraz już z całej bo świetnie się przechowuje.

    Obkładam torty gotowymi masami. Są tylko kilka złotych droższe od samoróbki ale ich jakość jest zdecydowanie lepsza.

  • Autor: magdam21 Data: 2011-09-25 19:10:59

     Ja stosuję przede wszystkim mexican paste i uważam ja za całkiem dobrą . Sama ją mieszam w ilości takiej jaka jest mi mniej więcej potrzebna a jak coś  zostanie to nie ma problemu bo może byc w zamrażarce  i po rozmrożeniu jest dalej gotowa do obróbki. Jednak wciaż mi brakuje dobrej masy kwiatowej trochę wolniej schnącej niz mexican paste ale też elastycznej i prostej do zrobienia.

    Przyznam szczerze, że nie znam masy Edny ani Pettince i jeśli mozesz bardzo proszę o przepis , warto spróbować coś innego.Pozdrawiam.

  • Autor: kasik32 Data: 2011-09-10 23:29:02

    Twoje torty sa zachwycające:)

  • Autor: Alll Data: 2011-09-19 20:35:41

    Wszystkim bardzo dziękuję :)

  • Autor: bahus Data: 2011-09-17 01:47:06

    Alll gratuluję talentu i przeogromnej fantazji w tworzeniu tych Twoich małych dzieł sztuki. Ja niestety popełniłem w swoim życiu tylko paręnaście tortów. Fakt ...wykorzystałem wiedzę i doświadczenie w zakresie dekoracji garmażerki. Jednak nie mam w zakresie cukierniczym twórczej wenny. Jak mówią: "dobry kucharz nie może być dobrym cukiernikiem", choć odwrotnie to podobno tak. Jestem skłonny zgodzić się z tą opinią

  • Autor: Alll Data: 2011-09-17 20:53:47

    Dziękuję Bahusie, chociaż odbieram Twój post jako kokieterię w najczystszej postaci.;)))

    Oglądałam Twoje dwa torciki ( na pierwszego nawet głosowałam w pamiętnym konkursie) i wyglądały cudownie. Nie powstydziłby się mistrz Kandulski umieszczając je w witrynie w jednej ze swoich cukierni. Proponuję zajrzeć na stronkę tego mistrza i się dowartościować ;)))

    Nie byłam kucharzem i nie byłam cukiernikiem, chociaż swoją przygodę z kuchnią zaczynałam od wypieków babek w wieku 6 lat :) Po kilku latach nastąpiła dłuuuga przerwa w wypiekach która trwała do ubiegłego roku. Wtedy dopiero zrozumiałam, że to co powróciło to nie zwykłe pieczenie, tylko pasja.

    Pozdrawiam i kolejny torcik zostawiam ;)

  • Autor: aloalo Data: 2011-09-17 21:59:13

    Jeżyk jest przecudowny! Tak jak i inne torty. A ten ze Złomkiem, czy jak mu tam, mój Synek wytargałby z monitora :))

     

  • Autor: Alll Data: 2011-09-19 20:33:09

    Dzuiękuję :)

  • Autor: hope30 Data: 2011-09-19 09:27:23

    Cudny ten jeż......mój Synuś chciałby takiego na półkę,hihi.....

    Alinko-prześliczne są Twoje torty...

  • Autor: Alll Data: 2011-09-19 20:34:35

    Ślicznie dziękuję.:)

  • Autor: Alll Data: 2011-10-21 22:18:09

    Dwa ostatnie.

  • Autor: Laugasel Data: 2011-10-21 22:35:34

    Sowa !! Sowa!!!  Gratuluję pomysłu i wykonania.

  • Autor: Alll Data: 2011-10-22 17:31:56

    Dziękuję :)

  • Autor: makusia Data: 2011-10-22 20:25:09

    Oba świetne, ale ta sowa rewelacja;)

  • Autor: hope30 Data: 2011-10-24 10:48:19

    Alino-cudne...a sowa powaliła mnie na kolana:)

  • Autor: Alll Data: 2011-10-24 13:01:55

    Dziękuję :))))

    Mnie także się ona podobała.

    Dodam jeszcze, że cały tort malowałam aerografem. Dalej już pędzlem, na przodzie u dołu tylko trawa, a boki i tył tortu to krzewy i drzewa. Wszystko zamazane, jakby w oddali spowite mgłą. Frajdę miałam niesamowitą. Czułam się jakbym malowała obraz.

  • Autor: misia2004 Data: 2011-10-22 20:51:30

    Tak patrzę na te Twoje torty i się nie mogę nadziwnić. Nasuwa mi się jedno pytanie. Skad TY jesteś? Bo mam komunie synka w maju a nigdzie nie widziałam tak pięknych tortów. :)

  • Autor: stillnox Data: 2011-10-27 09:29:50

    ALL ....no nie mogę się napatrzeć :-) mnie najbardziej ujął smok....jest cudny :-) a ile w tych pięknościach precyzji i serca...... przepiękne,można się zachwycać i zachwycać - pozdrawiam :-)

  • Autor: Alll Data: 2011-10-27 10:24:19

    Stillnox akurat to nie moja praca. Fotkę wkleiła góralka w poście 99. Mnie też się bardzo podoba ten smok. Nikt nigdy jednak, nie zamówł u mnie takiego tortu. Myślę, że nie jest trudny do zrobienia.

  • Autor: stillnox Data: 2011-10-27 13:25:10

    no tak...przepraszam GÓRALKĘ :-) nie mniej i Smok i Twoje All słodkości zasługują na miano  ,,dzieł sztuki" :-) POZDRAWIAM

  • Autor: Laugasel Data: 2011-10-27 10:37:33

    A gdzie jest ten smok?

  • Autor: darai Data: 2011-10-27 10:50:08

    post 99 autor góralka :) fajny ten smok.

  • Autor: Laugasel Data: 2011-10-27 13:00:38

    Dzięki. Faktycznie fajny!

  • Autor: bahus Data: 2011-10-31 20:57:09

    Alll, tak oglądając po raz kolejny te Twoje torty stwierdziłem, że raczej na płaszczyźnie tortowej to powinienem sobie odpuścić. Powrócę do moich ukochanych mięs i garmażerki ....

  • Autor: Alll Data: 2011-11-01 07:47:26

    Wiesz Bahusie, ja zawsze byłam estetką chociaż smak przedkładam ponad wszytko, bo co z tego, że coś będzie piękne jeżeli po zjedzeniu kawałka odłożysz to na bok. Praca kucharza jest trudniejsza niż cukiernika ( przynajmniej dla mnie) cukiernictwo za daje szybsze efekty. Podobnie jak przy garmażerce szukam ciągle nowych smaków, połączeń świetnie współgrających ze sobą. Gość próbujący co raz to nową przekąskę która cieszy oko, szuka nowych doznań, u mnie próbuje różne warstwy przełożeń. Największym dla mnie problemem jest smak masy cukrowej. No nie ukrywajmy, smaczne to to nie jest. Daje tylko możliwości przeniesienia się w świat bajek czy fantazji a tort staje się wielką atrakcją przyjęcia.

  • Autor: Alll Data: 2011-11-11 21:31:49


    Ten tort stanowił dla mnie największe wyzwanie. Miał być spełnieniem marzeń o domku w górach :)))
    Ważył 13,5 kg.

  • Autor: Aniula27 Data: 2011-11-11 22:41:59

    Robi ogromne wrażenie, mistrzoswo świata!!!!!

  • Autor: hope30 Data: 2011-11-12 10:52:13

    Alinko-tak cudny,że aż mi słów brakło(co się u mnie niezmiernie rzadko zdarza,ten brak słów oczywiście:) )

    C U D O W N Y ....

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2011-11-13 19:46:47

    Nie mogę się na niego napatrzeć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Jest..., no sama nie wiem, jakich słów użyć!!!!

    Gratuluję!!!!

  • Autor: magdam21 Data: 2011-11-14 15:46:30

    Alle fajne torcisko!!!!!! Podoba mi się wszystko ale szczególnie ten wodospad.Czy zdradzisz czym nadałaś mu właściwy połysk? Pozdrawiam.

  • Autor: Alll Data: 2011-11-14 21:23:44

    Zrobiłam karmel, musi to być jednak cieniutka warstwa. Trzeba bardzo uważać przy formowaniu, aby nie pękł a także żeby nie kłaść ciepłego na masę cukrową.

  • Autor: Alll Data: 2011-12-03 08:58:17

    Trochę nowości.

    I ostatni Lolek :) Trochę mu się przytyło :)

  • Autor: magdam21 Data: 2011-12-04 09:41:22

    Jak zawsze ciekawe i slicznie wykonane.....ale Lolek w spodenkach fantastyczny, pozdrawiam.

  • Autor: Wkn Data: 2011-12-04 18:32:00

    Na prośbę autorki zamykam wątek, ponieważ jest już bardzo długi. Z niecierpliwością czekamy na nowy z kontynuacją cudnych cukierniczych dokonań!

Przejdź do pełnej wersji serwisu