Forum

Kuchenne porady

Dobra panierka do ryby?

• Autor: runaway Data: 2010-07-27 20:11:10

Bardzo byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mógł napisać przepis na jakąś dobrą panierkę do ryby. I nie chodzi mi o samo obtoczenie w mące, tylko może coś bardziej skomplikowanego W piątek smażę tilapię, a chciałam wypróbować jakiś inny sposób na rybę niż dotychczas. A może jakieś ciekawe pomysły na przyprawienie ryby?

• Autor: agus2404 Data: 2010-07-27 20:39:07

:))
    A ta ryba koniecznie musi być panierowana i smażona?? Może zechcesz wypróbować rybę pieczoną w folii??? Na przykład na sposób mojego Męża :))) http://wielkiezarcie.com/recipe52942.html
    Pozdrawiam//.. :)

• Autor: aggusia35 Data: 2010-07-27 20:41:01

aguś ja też bardzo lubie pieprz cytrynowy do ryby :)

• Autor: aggusia35 Data: 2010-07-27 20:39:23

Panierka
    - płatki owsiane
    - wiórki kokoskowe
    - drobno pokrojone lub mielone orzechy włoskie
     Jesli chodzi o przyprawy to ja lubię gotową przyprawę do ryb  kupioną u  mnie  w sklepie z przyprawami na wagę.
     Lubie też rybę posypać przyprawą warzywko do tego kostecza masła i czosnek na wierzchu można połozyć jakieś zioło np pietruszka, lubczyk zawinąć w folję i do piekarnika. Takie ry
    by lubie najbardz
    iej.

• Autor: Ania86y Data: 2010-07-27 20:46:29

Ja ostatnio tilapie przygotowywalam na patelni. Tak rybe przyprawilam nastepujaco pieprz,sol,rozmaryn suszony roztarty w palcach i na rozgrzana oliwe z oliwek po chwili dolewam 60 ml bialego wina 3 lyzeczki rozdrobnionych pomidorow z puszki i dusze pod przykryciem do odparowania wina pycha i malo kaloryczne

• Autor: ewka63 Data: 2010-07-27 20:54:06

Polecam ten przepis, ostatnio robiłam również tilapię według niego:

http://wielkiezarcie.com/recipe9454.html

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-27 22:31:46

http://wielkiezarcie.com/recipe42348.html Polecam nieskromnie moja panierke.Wymyslilam ja wprawdzie do kurczaka ale niedawno robilam ja tez do rybki. Dodalam do niej jeszcze ok 1 lyzke posiekanej pietruszki .Pycha.Mozna zez rybke z panierka obtoczyc w platkach migdalowych:)Pozdrawiam

• Autor: kiki1101 Data: 2010-07-28 00:51:17

pieczona ryba - bulka tarta + wiorki kokosowe + orzeszki ziemne, podawac z mango chutney i grilowanym bananem

• Autor: nina Data: 2010-07-28 09:58:31

Ja ostatnio piekłam rybę w piekarniku i chyba popełniłam jakiś błąd bo ryba była smaczna ale taka "ugotowna", blada jakby uparowana.Dobrze ją rozmroziłam i odsączyłam  z wody a mimo to w folii było sporo wody.. Była szczelnie zawinięta.  Zastanawiałam się czy pod koniec pieczenia nie powinnam  folię rozwinąć.

• Autor: kiki1101 Data: 2010-07-28 16:04:12

nie lubie ryby z folii. Uzywam deski z cedaru, ktora przed pieczeniem wkladam do wody na 10-15 min

• Autor: aggusia35 Data: 2010-07-28 16:11:09

co to za deska?

• Autor: ekkore Data: 2010-07-28 18:47:32

A może cos takiego - http://wielkiezarcie.com/recipe31569.html

• Autor: caroline1983 Data: 2010-07-28 19:18:57

Możesz zrobic w cieście naleśnikowym, tylko bardzo gestym

• Autor: runaway Data: 2010-07-29 14:54:13

Bardzo wszystkim dziękuję za podpowiedzi Na pewno coś z tego wypróbuję i podzielę się wrażeniami, jak już rybka zostanie skonsumowana przez rodzinkę

• Autor: runaway Data: 2010-07-31 21:20:48

Rybka bardzo się udała, a kucharka została pochwalona i już na zawsze mianowana do smażenia ryby Co ma swoje plusy i minusy Połączyłam kilka różnych pomysłów i wyszła z tego panierka serowo-kukurydziana. Chciałam, żeby była z parmezanem, ale że nie dostałam go w sklepie, to kupiłam ser o nazwie Dziuga (bodajże litewski), twardy, półtłusty, o charakterystycznym smaku i zapachu (polecam - do rybki extra). Do tej wypanierowanej rybki były ziemniaczki z masełkiem cząbrowo-lubczykowo-czosnkowym i sałatka z kalafiora z pietruszką i majonezem. Cały obiadek pycha:) Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi:) A następnym razem wypróbuje może panierkę z ciasta naleśnikowego:) Albo inną:)

• Autor: *buka* Data: 2010-08-11 21:01:31

Trochę się spóźniłam, ale może następnym razem skusisz się na moją panierkę - pyszną. podam składniki: 2 jaja, 2 łyżki mąki pszennej, 1łyżka ziemniaczanej, 4 łyżki majonezu, 1 duża cebula pokrojona w bardzo drobniutką kostkę, wegeta do smaku. Wszystko połączyć i obtaczać w tym kawałki ryby. Ja zawsze jeszcze polewam na patelni ciastem, żeby było go jak najwięcej. Rybka wychodzi soczysta, a cebulka w cieście nadaje fajny smak. Smakuje nawet dzieciom.

• Autor: macieko Data: 2010-08-10 18:17:58

Witam. Rybę najpierw nacieramy solą, panierkę robię tak: - mąka kukurydziana, pieprz cytrynowy, tymianek, pieprz ziołowy,  inne przyprawy wg uznania np jest taka przyprawa do ryb ale bez soli i glutaminianu. Obtaczamy. I wrzucamy  na głęboki bardzo rozgrzany olej, najlepiej oczywiście rzepakowy np z Lidla jest dobry bo bez smaku i zapachu, żadnych olei z oliwek. Ja smażę w taki sposób całe tuszki ryby z każdej strony około 5 min x2. Wychodzi naprawdę super. Do tego cytryna w plasterkach i zimne piwo. Jak nad morzem, ale olej świeży i ryba też.  

• Autor: agus2404 Data: 2010-08-10 20:30:03

......Wychodzi naprawdę super. Do tego cytryna w
    > plasterkach i zimne piwo. Jak nad morzem, ale olej świeży i ryba też.
    > ..........

Przejdź do pełnej wersji serwisu