Bardzo byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mógł napisać przepis na jakąś dobrą panierkę do ryby. I nie chodzi mi o samo obtoczenie w mące, tylko może coś bardziej skomplikowanego W piątek smażę tilapię, a chciałam wypróbować jakiś inny sposób na rybę niż dotychczas. A może jakieś ciekawe pomysły na przyprawienie ryby?
:)) A ta ryba koniecznie musi być panierowana i smażona?? Może zechcesz wypróbować rybę pieczoną w folii??? Na przykład na sposób mojego Męża :))) http://wielkiezarcie.com/recipe52942.html Pozdrawiam//.. :)
Panierka - płatki owsiane - wiórki kokoskowe - drobno pokrojone lub mielone orzechy włoskie Jesli chodzi o przyprawy to ja lubię gotową przyprawę do ryb kupioną u mnie w sklepie z przyprawami na wagę. Lubie też rybę posypać przyprawą warzywko do tego kostecza masła i czosnek na wierzchu można połozyć jakieś zioło np pietruszka, lubczyk zawinąć w folję i do piekarnika. Takie ryby lubie najbardziej.
Ja ostatnio tilapie przygotowywalam na patelni. Tak rybe przyprawilam nastepujaco pieprz,sol,rozmaryn suszony roztarty w palcach i na rozgrzana oliwe z oliwek po chwili dolewam 60 ml bialego wina 3 lyzeczki rozdrobnionych pomidorow z puszki i dusze pod przykryciem do odparowania wina pycha i malo kaloryczne
http://wielkiezarcie.com/recipe42348.html Polecam nieskromnie moja panierke.Wymyslilam ja wprawdzie do kurczaka ale niedawno robilam ja tez do rybki. Dodalam do niej jeszcze ok 1 lyzke posiekanej pietruszki .Pycha.Mozna zez rybke z panierka obtoczyc w platkach migdalowych:)Pozdrawiam
Ja ostatnio piekłam rybę w piekarniku i chyba popełniłam jakiś błąd bo ryba była smaczna ale taka "ugotowna", blada jakby uparowana.Dobrze ją rozmroziłam i odsączyłam z wody a mimo to w folii było sporo wody.. Była szczelnie zawinięta. Zastanawiałam się czy pod koniec pieczenia nie powinnam folię rozwinąć.
Rybka bardzo się udała, a kucharka została pochwalona i już na zawsze mianowana do smażenia ryby Co ma swoje plusy i minusy Połączyłam kilka różnych pomysłów i wyszła z tego panierka serowo-kukurydziana. Chciałam, żeby była z parmezanem, ale że nie dostałam go w sklepie, to kupiłam ser o nazwie Dziuga (bodajże litewski), twardy, półtłusty, o charakterystycznym smaku i zapachu (polecam - do rybki extra). Do tej wypanierowanej rybki były ziemniaczki z masełkiem cząbrowo-lubczykowo-czosnkowym i sałatka z kalafiora z pietruszką i majonezem. Cały obiadek pycha:) Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi:) A następnym razem wypróbuje może panierkę z ciasta naleśnikowego:) Albo inną:)
Trochę się spóźniłam, ale może następnym razem skusisz się na moją panierkę - pyszną. podam składniki: 2 jaja, 2 łyżki mąki pszennej, 1łyżka ziemniaczanej, 4 łyżki majonezu, 1 duża cebula pokrojona w bardzo drobniutką kostkę, wegeta do smaku. Wszystko połączyć i obtaczać w tym kawałki ryby. Ja zawsze jeszcze polewam na patelni ciastem, żeby było go jak najwięcej. Rybka wychodzi soczysta, a cebulka w cieście nadaje fajny smak. Smakuje nawet dzieciom.
Witam. Rybę najpierw nacieramy solą, panierkę robię tak: - mąka kukurydziana, pieprz cytrynowy, tymianek, pieprz ziołowy, inne przyprawy wg uznania np jest taka przyprawa do ryb ale bez soli i glutaminianu. Obtaczamy. I wrzucamy na głęboki bardzo rozgrzany olej, najlepiej oczywiście rzepakowy np z Lidla jest dobry bo bez smaku i zapachu, żadnych olei z oliwek. Ja smażę w taki sposób całe tuszki ryby z każdej strony około 5 min x2. Wychodzi naprawdę super. Do tego cytryna w plasterkach i zimne piwo. Jak nad morzem, ale olej świeży i ryba też.
Bardzo byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mógł napisać przepis na jakąś dobrą panierkę do ryby. I nie chodzi mi o samo obtoczenie w mące, tylko może coś bardziej skomplikowanego W piątek smażę tilapię, a chciałam wypróbować jakiś inny sposób na rybę niż dotychczas. A może jakieś ciekawe pomysły na przyprawienie ryby?
:))
A ta ryba koniecznie musi być panierowana i smażona?? Może zechcesz wypróbować rybę pieczoną w folii??? Na przykład na sposób mojego Męża :))) http://wielkiezarcie.com/recipe52942.html
Pozdrawiam//.. :)
aguś ja też bardzo lubie pieprz cytrynowy do ryby :)
Panierka
- płatki owsiane
- wiórki kokoskowe
- drobno pokrojone lub mielone orzechy włoskie
Jesli chodzi o przyprawy to ja lubię gotową przyprawę do ryb kupioną u mnie w sklepie z przyprawami na wagę.
Lubie też rybę posypać przyprawą warzywko do tego kostecza masła i czosnek na wierzchu można połozyć jakieś zioło np pietruszka, lubczyk zawinąć w folję i do piekarnika. Takie ryby lubie najbardziej.
Ja ostatnio tilapie przygotowywalam na patelni. Tak rybe przyprawilam nastepujaco pieprz,sol,rozmaryn suszony roztarty w palcach i na rozgrzana oliwe z oliwek po chwili dolewam 60 ml bialego wina 3 lyzeczki rozdrobnionych pomidorow z puszki i dusze pod przykryciem do odparowania wina pycha i malo kaloryczne
Polecam ten przepis, ostatnio robiłam również tilapię według niego:
http://wielkiezarcie.com/recipe9454.html
http://wielkiezarcie.com/recipe42348.html Polecam nieskromnie moja panierke.Wymyslilam ja wprawdzie do kurczaka ale niedawno robilam ja tez do rybki. Dodalam do niej jeszcze ok 1 lyzke posiekanej pietruszki .Pycha.Mozna zez rybke z panierka obtoczyc w platkach migdalowych:)Pozdrawiam
pieczona ryba - bulka tarta + wiorki kokosowe + orzeszki ziemne, podawac z mango chutney i grilowanym bananem
Ja ostatnio piekłam rybę w piekarniku i chyba popełniłam jakiś błąd bo ryba była smaczna ale taka "ugotowna", blada jakby uparowana.Dobrze ją rozmroziłam i odsączyłam z wody a mimo to w folii było sporo wody.. Była szczelnie zawinięta. Zastanawiałam się czy pod koniec pieczenia nie powinnam folię rozwinąć.
nie lubie ryby z folii. Uzywam deski z cedaru, ktora przed pieczeniem wkladam do wody na 10-15 min
co to za deska?
A może cos takiego - http://wielkiezarcie.com/recipe31569.html
Możesz zrobic w cieście naleśnikowym, tylko bardzo gestym
Bardzo wszystkim dziękuję za podpowiedzi Na pewno coś z tego wypróbuję i podzielę się wrażeniami, jak już rybka zostanie skonsumowana przez rodzinkę
Rybka bardzo się udała, a kucharka została pochwalona i już na zawsze mianowana do smażenia ryby Co ma swoje plusy i minusy Połączyłam kilka różnych pomysłów i wyszła z tego panierka serowo-kukurydziana. Chciałam, żeby była z parmezanem, ale że nie dostałam go w sklepie, to kupiłam ser o nazwie Dziuga (bodajże litewski), twardy, półtłusty, o charakterystycznym smaku i zapachu (polecam - do rybki extra). Do tej wypanierowanej rybki były ziemniaczki z masełkiem cząbrowo-lubczykowo-czosnkowym i sałatka z kalafiora z pietruszką i majonezem. Cały obiadek pycha:) Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi:) A następnym razem wypróbuje może panierkę z ciasta naleśnikowego:) Albo inną:)
Trochę się spóźniłam, ale może następnym razem skusisz się na moją panierkę - pyszną. podam składniki: 2 jaja, 2 łyżki mąki pszennej, 1łyżka ziemniaczanej, 4 łyżki majonezu, 1 duża cebula pokrojona w bardzo drobniutką kostkę, wegeta do smaku. Wszystko połączyć i obtaczać w tym kawałki ryby. Ja zawsze jeszcze polewam na patelni ciastem, żeby było go jak najwięcej. Rybka wychodzi soczysta, a cebulka w cieście nadaje fajny smak. Smakuje nawet dzieciom.
Witam. Rybę najpierw nacieramy solą, panierkę robię tak: - mąka kukurydziana, pieprz cytrynowy, tymianek, pieprz ziołowy, inne przyprawy wg uznania np jest taka przyprawa do ryb ale bez soli i glutaminianu. Obtaczamy. I wrzucamy na głęboki bardzo rozgrzany olej, najlepiej oczywiście rzepakowy np z Lidla jest dobry bo bez smaku i zapachu, żadnych olei z oliwek. Ja smażę w taki sposób całe tuszki ryby z każdej strony około 5 min x2. Wychodzi naprawdę super. Do tego cytryna w plasterkach i zimne piwo. Jak nad morzem, ale olej świeży i ryba też.
......Wychodzi naprawdę super. Do tego cytryna w
> plasterkach i zimne piwo. Jak nad morzem, ale olej świeży i ryba też.
> ..........