Bahusie co to za zupa? Pierwszy raz o takiej slysze :)))
Wczoraj rosół z makaronem, kotlety schabowe, kapusta duszona i ziemniaki. Dzisiaj lane kluski na wczorajszym rosole i chyba musze zrobic nalesniki z nutella bo syn sie dopomina o niej.
Kurczak z rożna (wepchnęłam mu w dupkę dwa pęczki koperku i natarłam mieszanką soli, ostrej papryki i odrobiny curry), ziemniaki pociachane w grube frytki, podgotowane w osolonej wodzie, a następnie szybko podsmażone w głębokim oleju, kapusta duszona na maśle z koperkiem i kropelką cytryny oraz zielona fasolka z wody. Jutro powtórka z rozrywki tylko z ryżem zamiast kartofli.
Kupiłam: 400 g piersi z kurczaka (podwójna pierś) 4 bardzo duże pieczarki 2 duże czerwone cebule garść fasolki mamuciej 1 jasną paprykę miałam pół czerwonej papryki 2 marchewki
Piersi pokroiłam w cienkie paski, cebulę w piórka, fasolkę pocięłam na 4 części, paprykę w romby, marchewkę w słupki. Fasolkę i marchewkę obgotowałam osobno w osolonej wodzie, aby była al dente. Wszystkie warzywa obsmażyłam osobno na odrobinie oliwy (paprykę, cebulę i pieczarki również krótko poddusiłam). Pod koniec smażenia każdy rodzaj warzywa oprószałam solą. Fasolkę i marchewkę skropiłam odrobiną octu winnego. Mięso obsmażyłam na oliwie, gdy się zrumieniło, opryskałam je ciemnym sosem sojowym i oprószyłam solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Wymieszałam ok. 300 ml wody z 4 płaskimi łyżeczkami mąki ziemniaczanej, wlałam na patelnię, mieszałam. Wsypałam suszony imbir, odrobinę curry, ostrą paprykę. Gdy zgęstniało, uregulowałam dolewając nieco wody, konsystencję sosu. Wlałam ok. 100 ml sosu słodko-ostrego tao-tao, dodałam wszystkie warzywa, podusiłam chwilę. Doprawiłam odrobiną soli oraz świeżo zmielonego pieprzu.
Dziś kompot z kury z makaronem, na drugie grilowany cycek kurzęcy z pikantnym sosem do tego ziemniaki i mizeria, na deser ciasto ze śliwkami, i dla chętnych lody.
Użytkownik janeczka669 napisał w wiadomości: > Dziś kompot z kury z makaronem, na drugie grilowany cycek kurzęcy z > pikantnym sosem do tego ziemniaki i mizeria, na deser ciasto ze śliwkami, i > dla chętnych lody.
Wychodzi na to, że chyba wszystkieśta jadły cycki kurzęce dziś ;)))
A ja jadłam wołowe kuleczki na parze, w sosie z grzybów leśnych, z ziemniakami i ogórkiem musztardowym ( degustacja. Jury z lubym jako Przewodniczącym rzekło: "pycha") i krokodylkiem, który wziął i był se przeszedł w końcu smakiem zalewy i jest też dobry.
A i deser tez był- wymyślona wczoraj na wyjcu tarta z wasabi i musem brzoskwiniowym.
Wczoraj ogórkowa z ryzem i debiutanckie pierogi ruskie mojego meza z cebulka <pychotaaa> :))) Dzisiaj lane kluski na rosole i gołabki w sosie pomidorowym (przywiozlam od mamuski) z chlebem
Pizza z przepisu Ewelinki-pół z kurczakiem i ananasem dla męża,a dla mnie drugie pół z pieczarkami i szyneczką,z mozzarellą i sosem czosnkowym...Przed pieczeniem i po...
Wczoraj prażonki i zimny kerfirek, na dziś planuje ziemniaczki, udka z kurczaka pikantne i surówka z kiszonej kapustki (mam nadzieje że z nowej już będzie smaczna)
Nie widziałam i nie jadłam, ale wyglądają super i chętnie bym kupiła :) ( mam nadzieję, ze to nie efekt wylania się atramentu na stoisko z kalafiorami ;)))) )
Użytkownik kwiatek09 napisał w wiadomości: > Widział ktoś takie fiolety - kalafiory,a może jadł?Pani na > straganiku zapewniała,że smakowo nie odbiegają od tych białych i > żółtych...
Nie widzialam i nie jadlam :) A Ty wkoncu kupilas? Zjadlas?
U nas tradycyjnie rosoł z makaronem, pałeczki lub piersi kurczaka z serem z piekarnika, ziemniaki i sałatka szwedzka. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
Co tak mało osób dziś obiad robi :D Ja dziś miałam bitki z łopatki w sosie cebulowo-grzybowym podane z kaszą jaglaną i marchewką duszoną na oliwie, maśle i bulionie z dodatkiem zielonej pietruszki i kapki soku z cytryny.
Resztka zupy kalafiorowej z makaronem i kasza jaglana z wczorajszym sosem grzybowym do duszonej łopatki, do tego starte kiszone ogórasy. Zastanawiam się, co zrobić jutro, powinnam wykorzystać resztę kalafiora.
Mniaaaam, uwielbiam kotlety z kalafiora - objadłam się nimi jak bąk. Właśnie odkryłam ich nowe wcielenie i chyba będę je regularnie powtarzać :) Były z parmezanem podane do smażonego pstrąga i ziemniaków.
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości: > Mniaaaam, uwielbiam kotlety z kalafiora - objadłam się nimi jak bąk. > Właśnie odkryłam ich nowe wcielenie i chyba będę je regularnie powtarzać > :)Były z parmezanem podane do smażonego pstrąga i ziemniaków.Jutro > kurczak z rożna z koprem w pupie.
Użytkownik agacik33 napisał w wiadomości: > a dzis mnie dopadlo lenistwo i zrobilam pierogi ( wersja z miesem,i > jeszcze wersja z jagodami bo ciasta za duzo sie zrobilo)pozdrawiam
chciałabym żeby mnie kiedyś dopadło takie "lenistwo" haha nie cierpię robic pierogów
Jadę do Ciebie - uwielbiam robić pierogi! Jakie chcesz? Z kapustą świeżą czy kiszoną? Z jagodami czy może ruskie albo litewskie? :D W listopadzie i grudniu zawsze robię jakieś pierogi - tak mnie jakoś w tym okresie bardziej nachodzi :}
Jak najbardziej zapraszam, co prawda moi panowie nie przepadają za pierogami ale jeśli już to jak najbardziej z mięskiem albo mięskiem i kapustą, a dla mnie poproszę z serem, z jagodami.... a po namyśle ruskie też niech będą (nigdy jeszcze nie jadłam)
U nas dziś moje lenistwo czyli..... leczo z zamrażalnika z chlebkiem
Dzisiaj tagliatelle z sosem z sera gorgonzola, filetami kurczaka, i miedzy innymi dodatkami osobiscie zebrane kurki.Przepis wymyslilam juz dawno i czesto zmieniam tylko jarzyny, czasami dodaje rowniez suszone pomidory i czarne oliwki:) pycha:)
Muszę koniecznie coś takiego zrobić. A ja w końcu zrobiłam sos śmietanowy z gorgonzollą i piersią z indyka bardzo prosty, bo tylko zagęszczony żółtkami. Idealny przy braku czasu :)
Wczorajszy rosoł z makaronem, kotlety z piersi kurczaka lub pałeczki z piekarnika do wyboru, ziemniaki i ogorki z czosnkiem. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
Pomidorowa z makaronem, pulchne kotleciki drobiowe z paryka i pieczarkami, ziemniaki i surówka z marchewki, por i kukurydzy. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
Wczoraj mialam rolady z piersi kurczaka z domowym makaronem, sasiedzi pomogli zjesc i bardzo im smakowalo:) Dzisiaj bedzie jarsko, fasolka szparagowa z ziemniakami,brokuly ugotowane al dente i ogorek malosolny.
Wczoraj była zupka ziemniaczana i resztka kotletów z kaszy dziś reszta zupki wczorajszej hehe kotlety mielone, ziemniaczki i surówka :pomidor, ogórek, papryka
Wczoraj barszcz biały z zeimniakami a na drugie babka miesno-kapusciana z sosem pomidorowym i ziemniakami. Dzisiaj zupa kalafiorowa i babeczki z farszu ktory mi został z wczoraj haha z sosem pomidorowym i ziemniakami :) Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Wczoraj zupa kalafiorowa, ziemniaki, ryba w panierce i mizeria. Dzisiaj rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, mizeria lub kapusta zasmazana i miesko z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe19572.html Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości: > Jezu Bahus jak możesz!!!! oglądam fotkę w pracy ............ ja też chce > na obiad do Ciebie!! nie zostało trochę?? Jak sie robi to mięsko??
Nie zostało ale zrobić to 20 min. Zapraszam. Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości: > Jezu Bahus jak możesz!!!! > oglądam fotkę w pracy ............ ja też chce > na obiad do Ciebie!! > nie zostało trochę?? Jak sie robi to mięsko?? Nie zostało ale zrobić to > 20 min. Zapraszam. Bahus
Ok jak będę przejeżdżać przez Poznać to się zamelduje na polędwiczki :)
Pozazdroscilam Bahusowi wczorajszej karkowki wiec dzisiaj postanowilam ja zrobic z sosem ziemniakami i buraczkami, aha no i zupa pomidorowa z kołkami (syn zatesknil za tym makaronem). Deser - koktajl malinowy
Dziś u nas TA NIEDZIELA czyli na moje życzenie wreszcie rosół haha już nie raz sie rozpisywałam że moi panowie nie przepadają za rosołem więc gości on u nas raz na 2 - 3 miesiące - no i właście to dziś jest ten dzien :) Na drugie danie ziemniaczki, kotlety schabowe i surówka ala colesław
Ja dzisiaj podam kieszonki drobiowe z szynką i żółtym serem, w sosie smietanowym, do tego ziemniaki i surówka z kapusty( "ala" colesław) .Rosół z makaronem też.
U mnie dzisiaj jak to w niedziele zawsze rosół z makaronem, na drugie ziemniaki, kotlety z piersi kurczaka i kapusta kiszona zasmazana. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi
Wczoraj byla zupa grzybowa z serem Roquefort podana z czosnkowa bagietka do picia czerwone wloskie wino Ruffino.
Dzisiaj bedzie zupa ogorkowa ze smietana i koperkiem, a na drugie fasolka szparagowa z wody, polana zrumieniona bulka tarta w masle + mlode, gotowane ziemniaki pachnace mieta + mieszana salata polana cremem balsamico do picia woda z kranu:)
Wczoraj pyszny rosół z indyka (nie kupny tylko od teściowej) i wołowiny z makaronem. Na drugie pieczony indyk, ziemniaki tłuczone i papryka marynowana lub ogórki królewskie lub ćwikła do wyboru. Dziś znowu ten rosół z makaronem. Jako dodatek grzyby z lasu duszone z cebulką i czosnkiem +chleb.
Od dziś mam urlop więc więcej czasu w kuchni haha... póki co. Więc dziś ogórkowa z ziemniaczkami i ryżem ale ponieważ starszy syn nie toleruje tej zupki więc dla niego ziemniaczki i "placki drobiowe mojej siostry"
Zupa pomidorowa z makaronem, a na drugie wlasnie znalazlam przepis wiec go wyprobuje http://wielkiezarcie.com/recipe47330.html . Deser - koktajl malinowy z polewa toffi.
Zupa pejzankowa, szaszłyk drobiowy, ryż pikantny chili, fasolka szparagowa z wody, sałata ze śmietaną, sok ze świeżych brzoskwiń
Poniedziałek, czyli Połikędowy Przegląd Lodówki: gulasz z serc drobiowych, kasza gryczana, fasolka szparagowa, mizeria.
Bahusie co to za zupa? Pierwszy raz o takiej slysze :)))
Wczoraj rosół z makaronem, kotlety schabowe, kapusta duszona i ziemniaki.
Dzisiaj lane kluski na wczorajszym rosole i chyba musze zrobic nalesniki z nutella bo syn sie dopomina o niej.
U mnie pierogi ruskie okraszone wędzonym boczusiem i cebulką.
O jak dawno nie pisałam w tym wątku . U mnie dzisiaj zupa jarzynowa i spaghetti .
Uszka i barszczyk czerwony samorobotny:)
Zupa pomidorowa z makaronem, drugie danie piknikowe w parku: duszone paleczki z kurczaka z bułka :)
Naleśniki z musem brzoskwiniowym.
Kotlety z mortadeli z serem żółtym w środku, do tego ziemniaczki i mizeria ze śmietaną
Gulasz z piersi indyka, ryż, mizeria.
ogorkowa i sledzie w smietanie z cebulka i ziemniakami w przyprawach
Zupa pieczrkowa z ziemniakami + sok wisniowy.
Kurczak z rożna (wepchnęłam mu w dupkę dwa pęczki koperku i natarłam mieszanką soli, ostrej papryki i odrobiny curry), ziemniaki pociachane w grube frytki, podgotowane w osolonej wodzie, a następnie szybko podsmażone w głębokim oleju, kapusta duszona na maśle z koperkiem i kropelką cytryny oraz zielona fasolka z wody.
Jutro powtórka z rozrywki tylko z ryżem zamiast kartofli.
Krupnik ryzowy, na drugie rolady z sosem, ziemniaki i buraki.
wczorajsza ogorkowa mortadela w ciescie ziemniaki i salatka z pomidorow
Kaszanka swojska, ziemniaki( dla chłopaków) i ogórki małosolne.
Młode ziemniaki+pomidor lub ogórek+ zsiadłe wiejskie mleko=PYCHA!
Zupa jarzynowa, zrazy wolowe + czerwona kapusta oraz racuchy serowe z dnia wczorajszego.
Na deser ciasto owocowe
ziemniaki buraczki i wczorajsze mieso z grilla zamarynowane dzis smazone i skrzydelka
Ziemniaki z jajem sadzonym i kefir
Wczoraj pycha kapuśniaczek... myślałam że zostanie na dziś ale.... prawie wyszedl hah więc komu braknie to bigos (zapasy słoikowe)
Naleśniki z twarogiem, śmietaną, cukrem i cynamonem :)
Lane kluski na rosole i duszaki na drugie (taka moja zachcianka ;) Deser - koktajl malinowy
Co to są duszaki?
Inaczej prażonki, maścipula a u mnie w domu poprostu duszaki :)
dzisiaj rybka z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe52942.html
Dziś jajko sadzone i młode ziemniaczki posypane szczypiorkiem z dymki, a dla drugiego syna łazanki z kapustą
krupnik zabielany mielone i surówka z pekinskiej i ziemniaki
Dziasiaj barszczyk czerwony z jajkiem.
A u mnie filet z warzywami po pseudochińsku.
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> A u mnie filet z warzywami po pseudochińsku.
ciekawe , zdradź ksztynkę:)
Oj, to była wielgachna improwizacja. A więc tak:
Kupiłam:
400 g piersi z kurczaka (podwójna pierś)
4 bardzo duże pieczarki
2 duże czerwone cebule
garść fasolki mamuciej
1 jasną paprykę
miałam pół czerwonej papryki
2 marchewki
Piersi pokroiłam w cienkie paski, cebulę w piórka, fasolkę pocięłam na 4 części, paprykę w romby, marchewkę w słupki. Fasolkę i marchewkę obgotowałam osobno w osolonej wodzie, aby była al dente.
Wszystkie warzywa obsmażyłam osobno na odrobinie oliwy (paprykę, cebulę i pieczarki również krótko poddusiłam). Pod koniec smażenia każdy rodzaj warzywa oprószałam solą. Fasolkę i marchewkę skropiłam odrobiną octu winnego.
Mięso obsmażyłam na oliwie, gdy się zrumieniło, opryskałam je ciemnym sosem sojowym i oprószyłam solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Wymieszałam ok. 300 ml wody z 4 płaskimi łyżeczkami mąki ziemniaczanej, wlałam na patelnię, mieszałam. Wsypałam suszony imbir, odrobinę curry, ostrą paprykę. Gdy zgęstniało, uregulowałam dolewając nieco wody, konsystencję sosu. Wlałam ok. 100 ml sosu słodko-ostrego tao-tao, dodałam wszystkie warzywa, podusiłam chwilę. Doprawiłam odrobiną soli oraz świeżo zmielonego pieprzu.
Podałam z makaronem typu nuddle.
Mniom:)) brzmi smakowicie:))
a wygląda jeszcze smaczniej!!
Kotlety z piersi kurczaka, ziemniaczki i surówka z ogórków kiszonych i cebulki
Dziś kompot z kury z makaronem,
na drugie grilowany cycek kurzęcy z pikantnym sosem do tego ziemniaki i mizeria,
na deser ciasto ze śliwkami, i dla chętnych lody.
Użytkownik janeczka669 napisał w wiadomości:
> Dziś kompot z kury z makaronem, na drugie grilowany cycek kurzęcy z
> pikantnym sosem do tego ziemniaki i mizeria, na deser ciasto ze śliwkami, i
> dla chętnych lody.
teraz czytam, to chyba to co u mnie
Wychodzi na to, że chyba wszystkieśta jadły cycki kurzęce dziś ;)))
A ja jadłam wołowe kuleczki na parze, w sosie z grzybów leśnych, z ziemniakami i ogórkiem musztardowym ( degustacja. Jury z lubym jako Przewodniczącym rzekło: "pycha") i krokodylkiem, który wziął i był se przeszedł w końcu smakiem zalewy i jest też dobry.
A i deser tez był- wymyślona wczoraj na wyjcu tarta z wasabi i musem brzoskwiniowym.
Pyszny rosół z wiejskiej kury , z makaronem , na drugie piersi z kurczaka grillowane( w mikrofali) do tego warzywa z patelni , pychaaaa.
Rosół makaronem, kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria. Deser - koktaj malinowy
Rosół z makaronem a na drugie: medaliony drobiowe, tłuczone ziemniaki i surówka z sałaty lodowej.
Wczorajszy rosół z makaronem, duszone pałeczki z kurczaka, ziemniaki i sałatka "na winie". Na deser - koktajl truskawkowy
Pomidorowa z ryżem i chyba usmaże parę nalesników i wsadzę w nie powidełka:D
Zupka grzybowa wg przepisu Wkn. Pycho!
U nas dzisiaj grochóweczka na wędzonej kostce schabowej
Krupnik na żeberkach.
Pulpety z sosem i ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Ryba z pietruszką, cytryną i masłem, pieczona w liściach chrzanu, surówka z kapusty kiszonej.
Jutro chcę to samo- tylko jakąs inną rybę i więcej !!!!!!!!!!!!!
Zalewajka i kopytka z sosem z piersi kurczaka
zupa z młodej fasoli.
Zupa pomidorowa z kluskami lanymi dla dziewczynek, oraz meksykanskie enchiladas.
Krupnik, mielone ,surówka z kiszonej i ziemniaki.
Wczoraj i na dziś kotlety mielone, ziemniaczki i buraczki tarte
Dziś ziemniaczki i raczki z parówek z cebulka.
U nas cukinia smażona..
Wieczorem zrobiłam gar strogonowa więc będzie wyżerka chyba na 2 dni
Nadziewane kluski ziemniaczane ( nadzienie: gotowania wołowina i suszone śliwki) z sosem grzybowym.
Wczoraj ogórkowa z ryzem i debiutanckie pierogi ruskie mojego meza z cebulka <pychotaaa> :)))
Dzisiaj lane kluski na rosole i gołabki w sosie pomidorowym (przywiozlam od mamuski) z chlebem
wczorajszy krupnik i pierogi ruskie
Naleśniki pszenno razowe, z powidłami, na deser brzoskwinie.
u mnie dzis wena pierogowa:::)pierogi w dwoch opcjach: jedne z miesem i warzywami i zielenina , a drugie z soja, warzywami i koperkiem
Marchewka duszona , ziemniaki i mortadela panierowana .
Pizza z przepisu Ewelinki-pół z kurczakiem i ananasem dla męża,a dla mnie drugie pół z pieczarkami i szyneczką,z mozzarellą i sosem czosnkowym...Przed pieczeniem i po...
spagetti z mojego przepisu =)
Kiszka ziemniaczana.
Od tygodnia to samo - żurek na Twoim przepisie
Wczoraj prażonki i zimny kerfirek, na dziś planuje ziemniaczki, udka z kurczaka pikantne i surówka z kiszonej kapustki (mam nadzieje że z nowej już będzie smaczna)
Jestem sama więc poszaleję :))))) warzywa z patelni, z dużą iloscią czosnku, do tego ryż i sok jabłkowy na deser.
Udka pieczone w przyprawach, tłuczone ziemniaki i ogórek kiszony.
Widział ktoś takie fiolety - kalafiory,a może jadł?
Pani na straganiku zapewniała,że smakowo nie odbiegają od tych białych i żółtych...
Nie widziałam i nie jadłam, ale wyglądają super i chętnie bym kupiła :) ( mam nadzieję, ze to nie efekt wylania się atramentu na stoisko z kalafiorami ;)))) )
Użytkownik kwiatek09 napisał w wiadomości:
> Widział ktoś takie fiolety - kalafiory,a może jadł?Pani na
> straganiku zapewniała,że smakowo nie odbiegają od tych białych i
> żółtych...
Nie widzialam i nie jadlam :) A Ty wkoncu kupilas? Zjadlas?
U nas tradycyjnie rosoł z makaronem, pałeczki lub piersi kurczaka z serem z piekarnika, ziemniaki i sałatka szwedzka. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
dzis z racji wolnego dnia- popelnilam pierogi ruskie::)
Rosół z ryzem, nugetsy z kurczaka, kulki ziemniaczane i sałatka szwedzka :) Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
Zupa pieczarkowa, drobiowe kotleciki, mizeria i ziemniaki z koperkiem. Deser - malinowy koktajl z polewa toffi
Dziś zupa pomidorwa z grubym makaronem rurki i pierogi z mięsem (prezent od babci) ze skwareczkami z bekonu
barszcz czerwony, zabielany z ziemniaczkami tłuczonymi:)
już biegnę do Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uwielbiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
kotleciki indycze , ziemniaki, mizeria.
:)
Wczorajsza pieczarkowa, na drugie watróbka w sosie koperkowym, ziemniaki i ogorki
Kulki mięsne w sosie chilli, frytki, surówka z pomidorów polana oliwą.
Dzisiaj kawal miesa z dworca centralnego.
Ktos chce sie przylaczyc zeby skonczyc reszte?
Eryk
Fasolka po bretonsku. A moze tylko byla tylko fasolka w sosie pomidorowym? Hmm...
Czekamy z Polowkiem na efekty...
Co tak mało osób dziś obiad robi :D
Ja dziś miałam bitki z łopatki w sosie cebulowo-grzybowym podane z kaszą jaglaną i marchewką duszoną na oliwie, maśle i bulionie z dodatkiem zielonej pietruszki i kapki soku z cytryny.
A wczoraj były kotlety z jajek z ryżem z warzywami i ogórkami ze śmietaną:
http://wielkiezarcie.com/article61761.html
Wczorajsza zupa pomidorowa i skrzydełka z zupki upieczone na patelni z cebulką i papryką - do chlebka
pomidorowa z makaronem piersi z kurczaka w ciescie ziemniaki i buraczki
Dzisiaj bedzie zupa kalafiorowa i pierogi ruskie. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
Resztka zupy kalafiorowej z makaronem i kasza jaglana z wczorajszym sosem grzybowym do duszonej łopatki, do tego starte kiszone ogórasy.
Zastanawiam się, co zrobić jutro, powinnam wykorzystać resztę kalafiora.
Polecam http://wielkiezarcie.com/recipe3817.html
O tym samym pomyslalam ze mozna zrobic kotlety na obiad albo sałatke z kalafiorem na kolacje :)
Rzeczywiście, zupełnie o nich zapomniałam! I bardzo dawno nie robiłam sałatki z kalafiora, jajka, pomidora i groszku :)
Mniaaaam, uwielbiam kotlety z kalafiora - objadłam się nimi jak bąk. Właśnie odkryłam ich nowe wcielenie i chyba będę je regularnie powtarzać :)
Były z parmezanem podane do smażonego pstrąga i ziemniaków.
Jutro kurczak z rożna z koprem w pupie.
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> Mniaaaam, uwielbiam kotlety z kalafiora - objadłam się nimi jak bąk.
> Właśnie odkryłam ich nowe wcielenie i chyba będę je regularnie powtarzać
> :)Były z parmezanem podane do smażonego pstrąga i ziemniaków.Jutro
> kurczak z rożna z koprem w pupie.
Grillowana pierś z kurczaka , sałata z pomidorów , cebulki i ogórków i kalafior z wody. Na deser galaretka z brzoskwiniami i bitą śmietaną.
a ja mam dzisiaj fasolke po bretońsku z fasolki szparagowej ;))
a dzis mnie dopadlo lenistwo i zrobilam pierogi ( wersja z miesem,i jeszcze wersja z jagodami bo ciasta za duzo sie zrobilo)
pozdrawiam
Użytkownik agacik33 napisał w wiadomości:
> a dzis mnie dopadlo lenistwo i zrobilam pierogi ( wersja z miesem,i
> jeszcze wersja z jagodami bo ciasta za duzo sie zrobilo)pozdrawiam
chciałabym żeby mnie kiedyś dopadło takie "lenistwo" haha nie cierpię robic pierogów
Jadę do Ciebie - uwielbiam robić pierogi! Jakie chcesz? Z kapustą świeżą czy kiszoną? Z jagodami czy może ruskie albo litewskie? :D
W listopadzie i grudniu zawsze robię jakieś pierogi - tak mnie jakoś w tym okresie bardziej nachodzi :}
Jak najbardziej zapraszam, co prawda moi panowie nie przepadają za pierogami ale jeśli już to jak najbardziej z mięskiem albo mięskiem i kapustą, a dla mnie poproszę z serem, z jagodami.... a po namyśle ruskie też niech będą (nigdy jeszcze nie jadłam)
U nas dziś moje lenistwo czyli..... leczo z zamrażalnika z chlebkiem
Krupnik ryzowy, ziemniaki, bitki drobiowe z sosem i marchewka z selerem duszona. Deser - koktajl malinowy
Sos z grzybków leśnych, jajko na twardo i ziemniaki.
ziemniaki tłuczone z jajkiem i maślanką.
Zalewajka i spagetti.
Kartacze z mięsem , polane przesmażoną cebulą.
Dzisiaj tagliatelle z sosem z sera gorgonzola, filetami kurczaka, i miedzy innymi dodatkami osobiscie zebrane kurki.Przepis wymyslilam juz dawno i czesto zmieniam tylko jarzyny, czasami dodaje rowniez suszone pomidory i czarne oliwki:)
pycha:)
Muszę koniecznie coś takiego zrobić.
A ja w końcu zrobiłam sos śmietanowy z gorgonzollą i piersią z indyka bardzo prosty, bo tylko zagęszczony żółtkami. Idealny przy braku czasu :)
Tez napewno bylo pyszne:) Ja moj sos nie musialam niczym zageszczac, byl kremisty ale nie gesty, tak jak lubie do makaronow :)
Dorotko, przerazilam sie, ze zrobilam blad w slowie "gorgonzola" w moim przepisie , sprawdzilam u Wiki i po polsku rowniez pisze sie z jednym "l" :)
Dzisiaj frytki i pycha filet z soli z dipem czosnkowym
ogorkowa mielone i salatka z pomidora i ziemniaki
krupnik schab w sosie kluski slaskie i surowka z kiszonych z ogorkow z majonezem
U nas dziś "cipkowe kotlety" haha bardzo mi się spodobała ta nazwa, do tego ziemniaczki i duszona marchewka z cebulą i czosnkiem
Haha, mam nadzieje, ze "cipki" najpierw wygolilas :))))))))))))
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
> Haha, mam nadzieje, ze "cipki" najpierw wygolilas :))))))))))))
jesteś niesamowita Tineczko:)))))) ale o "bobrach" juz było
no dobre dobre.... kupiłam już wygolone hahaha
A co to za kotlety? :) Chyba jestem nie na czasie bo nie znam takich :D
Ot po prostu inna nazwa kotletów z piersi kurczaka :)
Ooooo! nie znałam jeszcze takiej nazwy :)))
U mnie dzisiaj gulasz wołowy, do tego kasza i ogórki kiszone, kompot ze śliwek na deser.
U nas tylko rosół z makaronem
Wczorajszy rosoł z makaronem, kotlety z piersi kurczaka lub pałeczki z piekarnika do wyboru, ziemniaki i ogorki z czosnkiem. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
Zostało mi gulaszu od wczoraj , więc dzisiaj placki po wegiersku.
Kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczarkami i do tego mizeria ze śmietanką
Dzisiaj , pomidorowa ze świeżych pomidorów , z makaronem muszelki.
Bitki z karkówki w sosie, szagówki, kiszony ogóras:)
u mnie dzis nalesniki z nadzieniem z cukini, cebuli i szpinaku z czosnkiem do tego micha sałaty z pomidorem, rzodkiewka i papryka
Pomidorowa z makaronem, pulchne kotleciki drobiowe z paryka i pieczarkami, ziemniaki i surówka z marchewki, por i kukurydzy. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
Zupa ogorkowa z ziemniakami, pierogi ruskie. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
Ha:) u mnie również ogórkowa, tylko z ryżem :)
Tez wole z ryzem, ale zrobilam z ziemniakami ze wzgledu na mamuske ktora za ryzem nie przepada a jest u mnie :)
Wczoraj mialam
rolady z piersi kurczaka z domowym makaronem, sasiedzi pomogli zjesc i bardzo im smakowalo:)
Dzisiaj bedzie jarsko, fasolka szparagowa z ziemniakami,brokuly ugotowane al dente i ogorek malosolny.
Odsmażone na patelni ziemniaki,buraczki z czosnkiem,zsiadłe wiejskie mleko
Wczoraj była zupka ziemniaczana i resztka kotletów z kaszy
dziś reszta zupki wczorajszej hehe kotlety mielone, ziemniaczki i surówka :pomidor, ogórek, papryka
placki po wegiersku
Wczoraj barszcz biały z zeimniakami a na drugie babka miesno-kapusciana z sosem pomidorowym i ziemniakami.
Dzisiaj zupa kalafiorowa i babeczki z farszu ktory mi został z wczoraj haha z sosem pomidorowym i ziemniakami :)
Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Dzisiaj http://wielkiezarcie.com/recipe61887.html, już się nie możemy doczekac:))))
Dziś będę robić gar lecza z papryki i cukinii
Wczoraj zupa kalafiorowa, ziemniaki, ryba w panierce i mizeria.
Dzisiaj rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, mizeria lub kapusta zasmazana i miesko z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe19572.html
Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
U nas dziś udka faszerowane pieczarkami, sałata zielona ze śmietaną i surówka z papryki i cebuli, do tego oczywiście ziemniaczki
Wczorajszy rosół z makaronem, drobiowe szaszłyki z ziemniakami z piekarnika i ogóki z czosnkiem. Deser - kokatjl truskawkowy z polewa tofii
zupa meksykańska.
Zupa pieczarkowa z łazankami, na drugie skrzydełka lub kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki i sałatka "na winie" Deser - budyn malinowy z sokiem
Dzisiaj będą gołąbki, w kapuście pekińskiej, robię tak po raz pierwszy, i jestem ciekawa smaku:)
....ja też jestem ciekawa
a u mnie dzisiaj pierogi ruskie....
Wczoraj makaron z sosem szpinakowym i grilowanym kurczakiem.
Dziś zupa pieczarkowa i bigos na słodkiej kapuście zakwaszany jabłkiem.
Polędwiczki z boczkiem po chłopsku, surówki, frytki trzy sosy...(7 wysp, czosnkowy barbecue)
własnie uruchomiły sie moje wszystkie kubki smakowe :)))
Jezu Bahus jak możesz!!!! oglądam fotkę w pracy ............ ja też chce na obiad do Ciebie!! nie zostało trochę??
Jak sie robi to mięsko??
Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości:
> Jezu Bahus jak możesz!!!! oglądam fotkę w pracy ............ ja też chce
> na obiad do Ciebie!! nie zostało trochę?? Jak sie robi to mięsko??
Nie zostało ale zrobić to 20 min. Zapraszam.
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości: > Jezu Bahus jak możesz!!!!
> oglądam fotkę w pracy ............ ja też chce > na obiad do Ciebie!!
> nie zostało trochę?? Jak sie robi to mięsko?? Nie zostało ale zrobić to
> 20 min. Zapraszam. Bahus
Ok jak będę przejeżdżać przez Poznać to się zamelduje na polędwiczki :)
Lane kluski na rosole i pierogi ruskie z prazona cebulka. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
pomidorowa z ryzem i lazanki
Kurczak z ryżem, z warzywami, po chińsku.
ogorkowa jajka w sosie chrzanowym ziemniaki i czerwona kapusta
Karkówka pieczona w plastrach, pyzy poznańskie, kapusta kiszona z grzybami.
Krupnik na serduszkach z dobieranymi ziemniakami a na drugie spagetti. Deser - koktajl truskawkowy, bez polewy bo sie skonczyla (dramat ;)
leczo z makaronem
U nas wczoraj były prażonki
a na dziś planujemy frytki i jajko sadzone
Pozazdroscilam Bahusowi wczorajszej karkowki wiec dzisiaj postanowilam ja zrobic z sosem ziemniakami i buraczkami, aha no i zupa pomidorowa z kołkami (syn zatesknil za tym makaronem). Deser - koktajl malinowy
Moje ziemniaki zapiekane. Do tego biały serek umieszany, cebula i maślanka
Pomidorowa z makaronem, racuchy na kefirze z jabłkami i bananem, bo się już prosił:)
na pierwsze była zarzucajka, a na drugie pierogi z boczniaków
Dziś u nas kućmok... ach już super pachnie w piekarniku
Dziś u nas TA NIEDZIELA czyli na moje życzenie wreszcie rosół haha już nie raz sie rozpisywałam że moi panowie nie przepadają za rosołem więc gości on u nas raz na 2 - 3 miesiące - no i właście to dziś jest ten dzien :)
Na drugie danie ziemniaczki, kotlety schabowe i surówka ala colesław
Ja dzisiaj podam kieszonki drobiowe z szynką i żółtym serem, w sosie smietanowym, do tego ziemniaki i surówka z kapusty( "ala" colesław) .Rosół z makaronem też.
U mnie dzisiaj jak to w niedziele zawsze rosół z makaronem, na drugie ziemniaki, kotlety z piersi kurczaka i kapusta kiszona zasmazana. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi
Wczoraj byla zupa grzybowa z serem Roquefort podana z czosnkowa bagietka
do picia czerwone wloskie wino Ruffino.
Dzisiaj bedzie zupa ogorkowa ze smietana i koperkiem, a na drugie fasolka szparagowa z wody, polana zrumieniona bulka tarta w masle + mlode, gotowane ziemniaki pachnace mieta + mieszana salata polana cremem balsamico do picia woda z kranu:)
Wczorajszy rosół z makaronem, pałeczki z piersi kurczaka, ziemniaki i sałatka szwedzka. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
kalafiorowa i kotlety ziemniaczane z zasmazana kapusta i skwarkami
Pomidorowa z "gwiazdkami" i nalesniki z serkiem waniliowym i brzoskwiniami.
Wczoraj pyszny rosół z indyka (nie kupny tylko od teściowej) i wołowiny z makaronem. Na drugie pieczony indyk, ziemniaki tłuczone i papryka marynowana lub ogórki królewskie lub ćwikła do wyboru. Dziś znowu ten rosół z makaronem. Jako dodatek grzyby z lasu duszone z cebulką i czosnkiem +chleb.
Ogórkowa z ryzem, dzieci beda mialy ze skrzydełkami jeszcze, na drugie kopytka z masłem i cukrem. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi.
krupnik z kurczakiem(podrobione piersi) zabielany smietana
Kasza jęczmienna na gęsto z sosem pieczarkowym z moich zbiorów
Dziś goląbki z kaszą jęczmienną i grzybami.
pomidorowa z makaronem i pulpecikami
Od dziś mam urlop więc więcej czasu w kuchni haha... póki co. Więc dziś ogórkowa z ziemniaczkami i ryżem ale ponieważ starszy syn nie toleruje tej zupki więc dla niego ziemniaczki i "placki drobiowe mojej siostry"
Zupa kalafiorowa, z koperkiem i makaronem. Na "deser" jogurt z truskawkami( własny)
Zupa kalafiorowo-serowa, naleśniki-krokiety z kawałkiem parówki,sera żółtego i sosu adżika.
U mnie praktycznie to co wczoraj, zupa ogorkowa z ryzem i kopytka z sosem pieczarkowym. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi
Dzisiaj zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, na drugie nalesniki z nutella lub drzemem. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Dziś wczorajsza ogórkowa i placki drobiowe... jakoś dużo wyszło więc część upiekę na dziś
Reniu, a jakie to placki drobiowe ? Bo mi się już pomysły na kurczakowe mięso skończyły :)
Doczytałam już :) Dzięki :))
"placki drobiowe mojej siostry" wpisz w wyszukiwarkę naszą.. polecam właśnie zniknęły
Sznycle wieprzowe, tłuczone ziemniaki i gotowany kalafior
grochowa z wkladka i kielbasa z rusztu
Zupa pomidorowa z makaronem, a na drugie wlasnie znalazlam przepis wiec go wyprobuje http://wielkiezarcie.com/recipe47330.html . Deser - koktajl malinowy z polewa toffi.
U nas dziś "koncert życzeń" haha starszy syn zamówił spagetti a ja z młodym ziemniaczki polane skwareczkami z boczku, jajko sadzone i kwaśne mleko
Pomidorowa z ryżem,
a na drugie, ziemniaki, sosik z maślaczków i jajko sadzone.
Pyszny barszcz czerwony zabielany na moim zakwasie + całe ziemniaki, jajko i skwarki.
U mnie dorsz, smażony na maśle, do tego warzywa na parze. Na deser kompot brzoskwiniowy z owocami:)
Zupa fasolówka, na drugie sola w panierce, surowka z kiszonej i ziemniaki. Deser - koktajl malinowy z polewa toffi.
Zupa jarzynowa i placki ziemniaczane
Cukinia smażona i buraczki tarte. Deser kawa:)
Rosół z makaronem, paleczki z kurczaka lub piersi z zoltym serem do wyboru, kapusta kiszona zasmazana i ziemniaki.
gołąbki zawijane w liście włoskiej kapusty, w sosie pomidorowym
flaki i spaghetti
Schabowy , ziemniaki i micha sałat mieszanych z sosem włoskim.
Ziemniaczki, roladki ze schabu i surówka z czerwonej kapusty