Chciałaby przyrządzić jutro jakiś ciekawy obiad dla męża i brak mi pomysłu...może ktoś pomoże. Napiszę czym mniej więcej dysponuję, więc mam w zamrażalce ćwierci z kurczaka, łopatkę wieprzową, gulaszowe z indyka, skrzydełka z kury, mielone wieprzowo-wołowe, 3 kotlety schabowe...co poza tym? warzywa tj. papryka, pomidory, kapusta, marchew, jakieś warzywa na patelnię by sie znalazły, jest też ser żółty, śmietana, jogurt naturalny, kukurydza w puszce, groszek....jeśli macie jakiś pomysł co z tego można zrobić ciekawego to proszę o przepisy...oczywiście w razie potrzeby mogę wyskoczyć do sklepiku pod blokiem jeśli czegoś mi braknie.
Lubi pikantnie, a jeśli chodzi o rodzaj potrawy to lubi nowości, ale najlepiej żeby były ziemniaki jako dodatek...a co do nastroju, to ma być zwykły obiad, ale taki żeby wiedział, że sie mocno starałam
Jak na pikantne to polecę Ci mój przepis orginalny smak. Pikantne i zjadliwe http://wielkiezarcie.com/recipe52386.html możesz zrobić z ćwierci kurczaka lub z gulaszowego z indyka Do tego Sałatka z tego co masz z sosem vinegred . Jak lubi ziemniaki to możez pokroić ziemniaki w ćwiartki natrzeć ziołami skropić oliwą i upiec w piekarniku. Zupe to nie wiem jaką i czy ma byc zupa ale piszesz że jest ser żólty to ja bym zrobiła jakąs serową z grzankami.
Te udka z chili to dobry pomysł, tylko imbiru nie mam...obejdzie sie bez? mój mąż nabardziej na świecie uwielbia kurę i ziemniaki, więc myślę, że to jest całkiem niezły pomysł
a ja bym ci polecila takie niecodzienne schabowe u nas nosza nazwe po kowalsku robisz zwykle schabowe tak jak zwykle tylko musza byc obtoczone w bulce nie w mace na to kladziesz podsmazone pieczarki z cebulka i doprawione sola i pieprzem i na to scierasz ser zolty do piekarnika i podpiec do roztopienia sie sera mozna podac z frytkami lub ziemniakami z wody i do tego jakas fajna surowke z warzyw mozna zrobic
Użytkownik kasia146 napisał w wiadomości: > a ja bym ci polecila takie niecodzienne schabowe u nas nosza nazwe po kowalsku > robisz zwykle schabowe tak jak zwykle tylko musza byc obtoczone w bulce nie w > mace na to kladziesz podsmazone pieczarki z cebulka i doprawione sola i > pieprzem i na to scierasz ser zolty do piekarnika i podpiec do roztopienia sie > sera mozna podac z frytkami lub ziemniakami z wody i do tego jakas fajna > surowke z warzyw mozna zrobic To też jest fajny pomysł tylko pieczarki musiałaby kupić...
no podejrzewam ze tez by przeszlo ale z pieczarkami jest lepsze ja kiedys znalazlam jeszcze przepis tez gdzies na wz ze pozniej schabowego posypuje sie curry i kladzie po lyzce ketchupu i majonezu i zapieka pare minut tez bylo dobre
no ja tez tak robilam z karkowka tylko juz niepisalam bo niewymienilas jej w skladnikach ale wtedy karkowke rozbijam surowa doprawiam i klade surowe pokrojone pieczarki i na godzine do piekarnika lub do czasu az mieso bedzie miekkie i potem na to ser i jeszcze na chwilke podpiec do roztopienia
Chciałaby przyrządzić jutro jakiś ciekawy obiad dla męża i brak mi pomysłu...może ktoś pomoże. Napiszę czym mniej więcej dysponuję, więc mam w zamrażalce ćwierci z kurczaka, łopatkę wieprzową, gulaszowe z indyka, skrzydełka z kury, mielone wieprzowo-wołowe, 3 kotlety schabowe...co poza tym? warzywa tj. papryka, pomidory, kapusta, marchew, jakieś warzywa na patelnię by sie znalazły, jest też ser żółty, śmietana, jogurt naturalny, kukurydza w puszce, groszek....jeśli macie jakiś pomysł co z tego można zrobić ciekawego to proszę o przepisy...oczywiście w razie potrzeby mogę wyskoczyć do sklepiku pod blokiem jeśli czegoś mi braknie.
Ciekawy czy romantyczny ?? Czy mąż lubi pikantne potrawy ? Lubi kuchnie innych narodów czy tylko tradycyjną ??
Lubi pikantnie, a jeśli chodzi o rodzaj potrawy to lubi nowości, ale najlepiej żeby były ziemniaki jako dodatek...a co do nastroju, to ma być zwykły obiad, ale taki żeby wiedział, że sie mocno starałam
Jak na pikantne to polecę Ci mój przepis orginalny smak. Pikantne i zjadliwe
http://wielkiezarcie.com/recipe52386.html
możesz zrobić z ćwierci kurczaka lub z gulaszowego z indyka Do tego Sałatka z tego co masz z sosem vinegred . Jak lubi ziemniaki to możez pokroić ziemniaki w ćwiartki natrzeć ziołami skropić oliwą i upiec w piekarniku. Zupe to nie wiem jaką i czy ma byc zupa ale piszesz że jest ser żólty to ja bym zrobiła jakąs serową z grzankami.
Te udka z chili to dobry pomysł, tylko imbiru nie mam...obejdzie sie bez? mój mąż nabardziej na świecie uwielbia kurę i ziemniaki, więc myślę, że to jest całkiem niezły pomysł
Nie za bardzo. Imbir dodaje specyficznego smaku. Kupisz w sklepiku przyprawę chyba z 1,5 kosztuję więc to nie wydatek. :):)
a ja bym ci polecila takie niecodzienne schabowe u nas nosza nazwe po kowalsku robisz zwykle schabowe tak jak zwykle tylko musza byc obtoczone w bulce nie w mace na to kladziesz podsmazone pieczarki z cebulka i doprawione sola i pieprzem i na to scierasz ser zolty do piekarnika i podpiec do roztopienia sie sera mozna podac z frytkami lub ziemniakami z wody i do tego jakas fajna surowke z warzyw mozna zrobic
Użytkownik kasia146 napisał w wiadomości:
> a ja bym ci polecila takie niecodzienne schabowe u nas nosza nazwe po kowalsku
> robisz zwykle schabowe tak jak zwykle tylko musza byc obtoczone w bulce nie w
> mace na to kladziesz podsmazone pieczarki z cebulka i doprawione sola i
> pieprzem i na to scierasz ser zolty do piekarnika i podpiec do roztopienia sie
> sera mozna podac z frytkami lub ziemniakami z wody i do tego jakas fajna
> surowke z warzyw mozna zrobic
To też jest fajny pomysł tylko pieczarki musiałaby kupić...
zamiast pieczarek możesz zesmażyć cebulke tez jest super
no podejrzewam ze tez by przeszlo ale z pieczarkami jest lepsze ja kiedys znalazlam jeszcze przepis tez gdzies na wz ze pozniej schabowego posypuje sie curry i kladzie po lyzce ketchupu i majonezu i zapieka pare minut tez bylo dobre
no ja tez tak robilam z karkowka tylko juz niepisalam bo niewymienilas jej w skladnikach ale wtedy karkowke rozbijam surowa doprawiam i klade surowe pokrojone pieczarki i na godzine do piekarnika lub do czasu az mieso bedzie miekkie i potem na to ser i jeszcze na chwilke podpiec do roztopienia
A może macie jakis pomysł na zapiekankę ziemniaczano-mięsną?
ja robilam z tego przepisu bardzo nam smakowala http://wielkiezarcie.com/recipe6592.html