Forum

Kuchenne porady

Mięso z rosołu

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2010-10-15 00:09:44

    Witam! Mam pytanie. Jak wykorzystujecie mięso z rosołu np. kurczaka? Może znacie jakieś fajne przepisy?

  • Autor: PATI :) Data: 2010-10-15 06:30:09

    Możesz zmielić ( np: z jarzynami ) dodać jajko przyprawy i urzyć jako farsz do pierogów czy krokietów

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-10-15 08:05:17

    pierogi, uszka, wszelkie zapiekanki, buritto.

  • Autor: Olciaa Data: 2010-10-15 15:12:48

    albo kluskie nadziewane mięskiem

  • Autor: kokarda Data: 2010-10-15 08:07:46

    http://wielkiezarcie.com/recipe57329.html

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-10-15 08:10:29

    http://wielkiezarcie.com/recipe57329.html aktywny

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-10-15 08:59:17

    My lubimy bardzo biały sos potrawkowy, do tego ryż i marchewka z groszkiem. Pycha :)

  • Autor: megii013 Data: 2010-10-15 09:14:27

    Ja robie sałatke, mięso kroje w kostke, dodaje papryke kons, ogórka, czasem ryż i majonez

  • Autor: anulkas Data: 2010-10-15 09:49:25

    ostatnio miałam dwa udka z rosołu i troche rosołu, więc zrobiłam galaretkę :)

  • Autor: Rzymianka Data: 2010-10-15 09:54:34

    Pasztet - w moich przepisach jest taki.

  • Autor: Ania100 Data: 2010-10-15 10:13:24

    Kupuję mrożone warzywa na patelnię, dodaję rozdrobnione mięsko i na drugi dzień mini obiad jak znalazł

  • Autor: renataz36 Data: 2010-10-15 10:15:59

    nie mogę wklejać linków ale wpisz w wyszukiwarkę "mięso z rosołu" znajdziesz wcześniejsze posty na których już było wiele propozycji na wykorzystanie takiego mięska. Pozdrówka

  • Autor: jareksz Data: 2010-10-15 10:25:00

    Jak zupa ma być na kurczaku, to kupuję np. 8 podudzi i po ugotowaniu wywaru panieruję i smażę.
    Żeberka z zupy, np krupniku,  zżeram na zimno z musztardą.
    Wołowina, najczęściej pręga, trafia do sosu np. chrzanowego. A mieszane mięso np. szponder i łopatka do pierogów, krokietów, pasztetu.

  • Autor: majolika Data: 2010-10-15 12:36:15

    Ja z mięsa rosołowego zawsze robię potrawkę z kurczaka, a najwspanialszy jest....
    kurczak koronacyjny -kto spróbował-ten wie))

  • Autor: ella173 Data: 2010-10-15 12:51:07

    Ja najczęściej dodaję takie mięsko do gotowanej soczewicy i robię z tego farsz do pierogów lub krokietów. Wtedy soczewica nie jest tak bardzo sucha.

  • Autor: as Data: 2010-10-15 16:12:52

    Mięso można też dodać do jakiejś zupy. raz się wysiliłam. Dałam do pomidorowej i dzieci nie zjadły. Powiedziały, że tak nie lubią. Może u Was jednak się sprawdzi.

  • Autor: asiaff Data: 2010-10-15 16:44:15

    Bardzo fajny pomysł http://wielkiezarcie.com/recipe47144.html jeszcze nie robiłam,ale komentarze mówia same za siebie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu