Forum

Kuchenne porady

skwarki

  • Autor: muszka Data: 2010-10-24 13:45:49

    moze ktos ma jakies pomysly co zrobic ze skwarkami na razie robie z nich smaczne ciasteczka,paste sledziowa ,a ostatnio czesc potraktowalam blenderem i polaczylam ze smalcem ale to ciagle jeszcze za malo bo moj maz czesto topi slonine i jest duzo skwarek a wyzucac strasznie mi szkoda chetnie skorzystam z innych pomyslow pozdrawiam

  • Autor: ewka63 Data: 2010-10-24 14:29:39

    A ja zawsze dodaje do tej sloniny utopionej właśnie. Smalec powinien byc ze skwarkami :)
    Ale mozna dodać tez do ziemniaków ugotowanych i utłuczonych.

  • Autor: janeczka669 Data: 2010-10-24 19:21:24

    Skwarki wykorzystuję  robiąc pasztet, nie dodaję wtedy boczku ani podgardla, oczywiście skwarki mielę wraz z innymi składnikami pasztetu.

  • Autor: muszka Data: 2010-10-26 10:05:20

    czesto maz robi pasztet wlasnie z podgardla ewentualnie dodaje boczek no i nic wiecej z miesa to jak ty robisz ten pasztet moze dasz przepis chetnie skorzystam

  • Autor: as Data: 2010-10-24 19:25:40

    My skwarki dawaliśmy ptakom w zimie do karmnika. Zajadały się aż miło.

  • Autor: as Data: 2010-10-24 19:27:38

    Małą ilość skwarków można dać do wielu zup bezpośrednio na talerz np barszcz czerwony zabielany czy jarzynowa lub ziemniaczana. Mniam.

  • Autor: janeczka669 Data: 2010-10-24 20:23:13

    Jeśli już miałabym dodawac do zupy to na początku, żeby się wygotowały.

  • Autor: muszka Data: 2010-10-26 10:07:51

    dziekuje za podpowiedz ale to odpada oboje nie znosimy skwarek ze tak powiem w calosci musza byc zmielone na gladka mase

  • Autor: yette Data: 2010-10-25 11:20:12

    U mnie w domu skwarki dodaje się do farszu na pierogi z kapustą i grzybami.

  • Autor: skopolendra Data: 2010-10-25 12:56:09

    ja dodaje czasem skwarki do farszu do ruskich pierogow.Jednak u mnie w domu skwarki sa na wage zlota tzn prawie nigdy ich nie ma:)

  • Autor: agafi9 Data: 2010-10-25 14:48:47

    Joasiu, w mojej tradycji rodzinnej ruskie pierogi bez skwarek nie istnieją!

  • Autor: skopolendra Data: 2010-10-25 15:52:30

  • Autor: jaska2503 Data: 2010-10-25 15:54:32

    http://wielkiezarcie.com/recipe46395.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu