Forum

Kuchenne porady

Co zrobić z kalafiorem z dnia poprzedniego?

  • Autor: Kasiulka Data: 2010-11-02 18:12:25

    Wczoraj z obiadu zostało mi sporo kalafiora (niestety z dodatkiem masła i bułki tartej). Czy da się coś z tym zrobić, czy po prostu wywalić do kosza?

  • Autor: ewka63 Data: 2010-11-02 18:35:36

    ja to kalafiora uwielbiam a jedzenia do smieci nie wyrzucam, więc pewnie włozyłabym go do mikrofali, odgrzała i zjadła.
    Fajne przepisy na kalafiora ma aggusia35, wejdź na jej przepisy i zobacz sobie zapiekanego.

  • Autor: BlackOnion Data: 2010-11-02 18:50:00

    Żadnej mikrofali!!!!

  • Autor: tineczka Data: 2010-11-02 19:01:09

    ,,

  • Autor: kokarda Data: 2010-11-02 19:29:57

    czemu nie mikrofali??

  • Autor: BlackOnion Data: 2010-11-02 19:54:14

    bo zdrowy tylko żywy ogień jest :)

  • Autor: kokarda Data: 2010-11-02 20:30:50

    dziękuję cebulko ;]

  • Autor: mahika Data: 2010-11-02 18:36:17

    zrób piure, dodaj jajko, albo dwa, trochę bułki tartej jesli trzeba, pietruszkę i usmaż kotlety.

  • Autor: makusia Data: 2010-11-02 18:44:46

    Polecam kotlety z kalafiora http://wielkiezarcie.com/search.php?query=kotlety+kalafiorowe&search=Szukaj

  • Autor: BlackOnion Data: 2010-11-02 18:49:37

    Na mocno rozgrzaną patelke z niewielka ilością oleju. Olej zabezpieczy masełko przed zwęgleniem.
    Dobrze mieszac, dwie minuty wystarczą. Zjeść z apetytem.
    Chińczycy nazywają to stir-fry.....

  • Autor: tineczka Data: 2010-11-02 19:25:17

    Najlepsza propozycja, szybko i zdrowo:)))

  • Autor: skopolendra Data: 2010-11-02 18:59:08

    http://wielkiezarcie.com/recipe41790.html do tego dania spokojnie mozesz dodac kalafion z poprzedniego dnia

  • Autor: Olciaa Data: 2010-11-02 18:59:34

    wrzucic do naczynia zaroodpornego i zalac sosem serowym i zapiec do zrumienienia. sos serowy szklanka wody zagotowac,dodac serek topiony, przyprawic, zagescic smietana z odrobina maki.zalac kalafior posypac odrobine startym zólłtym serem,zapiec i zjesc ze smakiem

  • Autor: tineczka Data: 2010-11-02 19:17:40

    Lo matulu i ze zdrowego kalafiora zrobic bardzo kaloryczne danie, zupelnie bez sensu:(

  • Autor: ania205 Data: 2010-11-02 20:39:11

    tineczka...wiadomo czy on był zdrowy..ekologiczny..?? może naszprycowany chemią..

  • Autor: Olciaa Data: 2010-11-02 21:32:55

    tineczko czasami trzeba sobie pozwolic na odrobine kalorii

    pozatym jak juz byl z masełkiem i bułka tarta to juz byl kaloryczny.a jak do takiego z sosem serowym podac np grillowana piers z kurczaka, albo pieczone miesko bez tłuszczu bilans wyjdzie na zero

  • Autor: jolka60 Data: 2010-11-02 19:25:50

    Tak najprosciej-zapakowac do naczynia zaroodpornergo i zapiec w piekarniku.Jesli zauwazysz,ze bulka zbyt sie rumieni,przykryj folia aluminiowa.Gdyba nie dodatek bulki tartej,moznaby zapiec to polane sosem beszamelowym jasnym-sa do kupienia'' gotowce,''ale mozna przyrzadzic samemu,na bazie zasmazki (na masle),z dodatkiem galki muszkatolowej.

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2010-11-02 20:23:47

    Przysmażany na masełku na patelni, palce lizać:)

  • Autor: ania205 Data: 2010-11-02 20:41:04

    no tak..ale on już był wczoraj na patelni..a dziś chce odmładzania...

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2010-11-02 21:10:15

    U nas się gotuje kalafiora w całości, wykłada na talerz i polewa masłem  z przesmażoną  bułką tartą. Przeważnie jest zjadany tego samego dnia, ale jak się nie zje , to się nakrywa i wstawia do lodówki. Na drugi dzień troszkę masła na patelnię,  kalafiorka się rozgniata i przysmaża chwilę :) mniammm pycha

  • Autor: Olciaa Data: 2010-11-02 21:35:07

    no tak temat sie rozwinął a założycielki brak.... ciekawe co zrobila z tym nieszczesnym kalafiorem:)

  • Autor: tineczka Data: 2010-11-02 23:04:22

    hihi, wyrzucila do kosza:))))))

Przejdź do pełnej wersji serwisu