wrzucam fotki po imprezie urodzinowej mężusia:) Przepisy podrzucę jak znajdę chwilkę:) Furorę zrobiła rolada serowa z mięsem mielonym i sosem czosnkowym i rolada serowa ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Absolutnym, choć makabrycznie pracochłonnym hiciorem są moim zdaniem mini kanapeczki z odpowiednio dojrzałym awokado. Pieczywo z tym dodatkiem wygląda obłędnie apetycznie, pod warunkiem, że po prostu nie rozgnieciemy awokado z pomidorami, uzyskując mokrą brejkę okropnego koloru. Muszę się pozbierać nieco, obstawić chusteczkami do koszmarnego kataru, nałykac leków i zabrać szybko za pisanie artykułu o tym, co poniżej - może komuś przyda się na karnawałową przekąskę, choć najlepsze jest oczywiście latem, gdy pomidory są karminowe, dojrzałe i słodkie: Uwielbiam też koreczki z Wiżajn, które wymyśliłam tuż przed ubiegłym Sylwestrem, lecz nie zdążyłam im zrobić zdjęcia. Składają się między innymi z niedojrzałego sera z WiŻajn z czarnuszką (pyszne tylko zimową porą, latem zbyt szybko ulegają zepsuciu i raczej nie należy ich kupować), mini pulpecików mięsnych, oliwek i papryki. Uwielbiam je, są pyszne!
Jakie potrawy robicie na szwedzki stół? Może jakieś wymyślne koreczki i przekąski? Jak zdobicie potrawy?Podzielcie się przepisami i zdjęciami.
wrzucam fotki po imprezie urodzinowej mężusia:)
Przepisy podrzucę jak znajdę chwilkę:)
Furorę zrobiła rolada serowa z mięsem mielonym i sosem czosnkowym i rolada serowa ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Dopisano 10-12-29 11:53:21:
http://wielkiezarcie.com/recipe64987.htmlDopisano 10-12-29 11:53:51:
http://wielkiezarcie.com/recipe64989.htmlAbsolutnym, choć makabrycznie pracochłonnym hiciorem są moim zdaniem mini kanapeczki z odpowiednio dojrzałym awokado. Pieczywo z tym dodatkiem wygląda obłędnie apetycznie, pod warunkiem, że po prostu nie rozgnieciemy awokado z pomidorami, uzyskując mokrą brejkę okropnego koloru.
Muszę się pozbierać nieco, obstawić chusteczkami do koszmarnego kataru, nałykac leków i zabrać szybko za pisanie artykułu o tym, co poniżej - może komuś przyda się na karnawałową przekąskę, choć najlepsze jest oczywiście latem, gdy pomidory są karminowe, dojrzałe i słodkie:
Uwielbiam też koreczki z Wiżajn, które wymyśliłam tuż przed ubiegłym Sylwestrem, lecz nie zdążyłam im zrobić zdjęcia. Składają się między innymi z niedojrzałego sera z WiŻajn z czarnuszką (pyszne tylko zimową porą, latem zbyt szybko ulegają zepsuciu i raczej nie należy ich kupować), mini pulpecików mięsnych, oliwek i papryki. Uwielbiam je, są pyszne!
Ja na wyjątkowe okazje zawsze szykuję paterę z przekąskami z ananasem.
http://wielkiezarcie.com/recipe45501.html.