Witam wszystkich :) Znalazłam przepis na rożki z bitą śmietaną, pomysł bardzo mi się podoba ale chciałabym wykorzystać go inaczej, chciałabym upiec rożki ale wytrawne z sałatka zamiast śmietany. Czy ktoś miały może gotowy przepis na ciasto na takie rożki lub może miał by pomysł jak przerobić ten przepis aby można go było wykorzystać na słono?
2 łyzki maki 15 dag cukru 1 jajko i białko 15 dag masy marcepanowej 3 łyżki gęstej śmietany szczypta cynamonu
Cukier , masę, jajko i białko zagnieść, dodać makę, śmietanę, i cynamon. Uformować ciekie krążki i piec 10 minut w tem 180*C, gorące krążki zwinąć w rożki i pozostawić do ostygnięcia. Rozki napełniać bitą śmietyaną i posypać płatkami migdałowymi.
Witam wszystkich :)
Znalazłam przepis na rożki z bitą śmietaną, pomysł bardzo mi się podoba ale chciałabym wykorzystać go inaczej, chciałabym upiec rożki ale wytrawne z sałatka zamiast śmietany. Czy ktoś miały może gotowy przepis na ciasto na takie rożki lub może miał by pomysł jak przerobić ten przepis aby można go było wykorzystać na słono?
2 łyzki maki
15 dag cukru
1 jajko i białko
15 dag masy marcepanowej
3 łyżki gęstej śmietany
szczypta cynamonu
Cukier , masę, jajko i białko zagnieść, dodać makę, śmietanę, i cynamon. Uformować ciekie krążki i piec 10 minut w tem 180*C, gorące krążki zwinąć w rożki i pozostawić do ostygnięcia. Rozki napełniać bitą śmietyaną i posypać płatkami migdałowymi.
nigdy nie robiłam tych rozków, ale znalazłam :
http://wielkiezarcie.com/recipe16607.html