Z okazji Dnia Dziadkow obiadek dla rodzicow-dziadkow: kurczak w sosie koperkowym,poledwiczki wieprzowe w ziolach oraz losos z cytrynka. Ziemniaki czerwone, brokuly, brukselka z boczkiem oraz surowka z kiszonej kapusty (kiszonej w domu, mniam) na deser domowe gofry z mnostwem dodatkow.
Dzisiaj u nas tak po wiejsku-kapuśniaczek,z osobno ugotowanymi ziemniaczkami,utłuczonym i polanymi skwareczkami podsmażonymi z cebulką.Już bym zjadła....
Rosół z makaronem, na drugie pałeczki kuczaka z piekarnika, ziemniaki z koperkiem i marchewka z selerem duszona. Na deser - torcik i szklanka soku jabłokowego.
Wczoraj na obiadek robiłam roladę na waflu .Pracochłonne ale palce lizać.Dzisiaj tradycyjnie rosołek i udka pieczone w rękawie posypane przyprawą do kurczaka po węgiersku Kamisa.Moim zdaniem najlepsza do udek.
Dzisiaj na obiad jarzyny z kurczakiem z przepisu Glumandy, powinny byc udka, ale z braku ! zrobiłam skrzydełka :) Jak zwykle ten przepis mnie znie zawiódł, pycha!
Dzisiaj u nas "dietetycznie":zupa dyniowa (lekko pikantna,z imbirem) z kluseczkami.Na drugie pieczone ziemniaczki-może z jakimś sosem,jest na WŻ kilka ciekawych,które będa pasowały.
U mnie dziś karczek.Właśnie go nasmarowalam przyprawami,musztardą,kethupem.Póżniej go usmaże.Delikatny sosik.Do tego ziemniaczki i jakaś sałatka.MNIAM MNIAM
Wczoraj rosół drobiowo-wołowy z makaronem, na drugie dorsz, ziemniaki i buraczki na ciepło i kompot z truskawek. Na deser ciasto z jabłkami w budyniu i bitą śmietaną.
Lane kluski na rosole, na drugie ziemniaczki, watróbka drobiowa z cebulka i ja kapuste z grochem i grzybami a reszta buraki. Deser - koktajl truskawkowy.
Wczoraj zalewajka z kiełbaską a na dziś upiekłam wieczorem kotlety mielone z niespodzianką (w środku ser żółty i korniszonek) do tego ziemniaczki i surówka z kiszonych ogórków. Pewnie na jutro zostanie to samo :)
Wczoraj rosół z makaronem, pałeczki z kurczaka z piekarnika, ziemniaki z koperkiem i buraczki. Dzisiaj wczorajszy rosół, na drugie kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem i sałatka z pekińskiej.
Jeszcze deser-szybki i smaczny,czyli galaretka z owocami.Od jakiegoś czasu nie kupuję gotowych,ale robię z soku owocowego,najlepiej ze swojego,ale z kupnego i tak jest smaczniejsza,niż "proszkowa".Rozcieńczam sok z wodą do planowanej ilości (oczywiście musi mieć intensywny smak),zagotowuję i po odstawieniu z ognia rozpuszczam w nim żelatynę.Po lekkim przestudzeniu zalewam mrożone owoce-bez rozmrażania (czasem tylko króciutko opłukam je ze szronu). Podobnie robię kisiel,ale oczywiscie z mąką (skrobią) ziemniaczaną,a nie żelatyną.Wiem,że sporo osób robi podobnie,ale może któraś z młodszych stażem WŻ-owiczek nie i może nawet tak proste rady się przydadza.
Bitki z indyka z papryką (ilka76) z braku indyka zastąpiłam kurczakiem, pięknie pachnie sosik. Do tego ziemniaczki i duszona marchweka z moich przepisów
stek z łososia pieczony w folii aluminiowej, ziemniaki, surówka z kiszonej kapustki z dodatkami na deser aksamitny deser jogurtowy w/g anex http://wielkiezarcie.com/recipe30019.html
Pulpety w sosie śmietanowo-ogórkowym, ziemniaki i zielona surówka. Wreszcie dogodziłam mojemu synkowi niejadkowi, bo rzadki to naprawdę widok gdy chętnie coś wcina, a wczoraj zjadł dwa pulpety takie sporej wielkości.
Ziemniaki gotowane i gulasz wieprzowy z ogromną ilościa papryki słodkiej i z mniejszą ilością pasty z ostrej papryki. Zakochałam się na Węgrzech w gulaszach :))
Po szkole dzieciaki z mężem miały rosół z makaronem, a po moim powrocie z pracy ziemniaki, pieczona szynka i sałata lodowa z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Paski piersi z kurczaka, pieczone bez tłuszczu, i mix sałat z sosem czosnkowym..Mąż golonko parzone z ziemniakami i kiszoną kapustą..wrrrr, będzie mi pachniało, oj będzie
Wcześniej rodzinka miała pomidorową ( dzieci z makaronem, a mąż z ryżem ), a później udka kurczaka z ryżem i ćwikłą domową.... ( w domu ją miałam, to domowa była, nieee ? :)))))))
Zupa pomidorowa z makaronem, na drugie pulchne kotleciki drobiowe, sałatka z pekinskiej z duza iloscia koperku i ziemniaki. Na deser - koktajl truskawkowy :)
Pierogi ruskie,
Pikantna grochowka oraz losos z surowka
kotlecik drobiowy w panierce curry i sezamem ziemniaczki i mizeria - to mąż a ja pomarańcza i jabłko - brak apetytu
Na obiad-zupa ogórkowa i placuszki z dyni.
Dopiszę i kolację-galareta czysto warzywna (no,oprócz żelatyny),z przewagą brokuła.
u mnie dzis bylo roladki z rybki w alu foli warzywny makaron a dla chlopakow ziemniaki gniecione i ryba w panierce :)
A ja dzisiaj mam zuper pomidorowa z ryzem, no a na drugie nalesniki z twarozkiem
Barszcz ukraiński, pierogi z kapustą i grzybami.:)
ojjj.. piękne pierogi.. już wieczór, ale po zobaczeniu czegoś takiego żołądek chyba nieszybko pójdzie spać ;) pozdrawiam.
Placki ziemniaczane.
dziś na obiadek gotowany brokuł - ja, frytki - mąż
U mnie też brokuł, gotowany na parze, dodatkowo sałata zielona z jogurtem i grillowana pierś z kurczaka.
U nas soja pieczona, surówka z kiszonej kapusty i ziemniaki
U mnie kopytka z resztą sosu mięsnego, surówka z białej kapusty oraz barszcz czerwony.
u mnie rosołek z makaronem..schab w jarzynach,ziemniaki, sałatka szwedzka..kompot ze sliwek..
A u nas zupa pomidorowa z makaronem, a na drugie pulpety z ziemniakami i surówką.
Udka z ryżem i groszkiem zielonym..
Krupnik na serduszkach z moich przepisow a na drugie knedle z pieczarkami z przepisów Aleex
Zupa grzybowa z kluseczkami kładzionymi, gulasz z nerek wieprzowych, duszone ziemniaki, ogórek kiszony (własnej "produkcji")
Z okazji Dnia Dziadkow obiadek dla rodzicow-dziadkow:
kurczak w sosie koperkowym,poledwiczki wieprzowe w ziolach oraz losos z cytrynka. Ziemniaki czerwone, brokuly, brukselka z boczkiem oraz surowka z kiszonej kapusty (kiszonej w domu, mniam)
na deser domowe gofry z mnostwem dodatkow.
Dzisiaj u nas tak po wiejsku-kapuśniaczek,z osobno ugotowanymi ziemniaczkami,utłuczonym i polanymi skwareczkami podsmażonymi z cebulką.Już bym zjadła....
U nas będą "fileciki drobiowe w cieplutkich korzuszkach" surówka z kapusty kiszonej i ziemniaczki
Rosół z makaronem, na drugie pałeczki kuczaka z piekarnika, ziemniaki z koperkiem i marchewka z selerem duszona. Na deser - torcik i szklanka soku jabłokowego.
Ziemniaki, gulasz z indyka i surówka z kiszonej kapusty.
zupa kalafiorowa..mielony z gołąbkiem,ryż, sałatka wielowarzywna i sok z winogron (własnej produkcji)
Schabowy, pyrki, buraczki z papryką , surówka z cykorii i grzybki konserwowe.
U nas dziś również schabowy z ziemniakami z koperkiem i sałatka z ogórka kiszonego z cebulką i jabłkiem.
Schabowy, pyrki, buraczki z papryką , surówka z cykorii i grzybki
NIESAMOWITE !!!! Warszawianka jadła pyrki !!!!!!!!! Kocham Cię za to całym swoim poznańskim sercem.....konserwowe.
Znam tą nazwę i nazywam pyrkami lub pyrami:)
Flaczki wołowe, naleśniki jak ruskie, kompot z truskawek i na deser galaretka z truskawkami, ostatnie wyjęte z zamrażarki.
Wczoraj na obiadek robiłam roladę na waflu .Pracochłonne ale palce lizać.Dzisiaj tradycyjnie rosołek i udka pieczone w rękawie posypane przyprawą do kurczaka po węgiersku Kamisa.Moim zdaniem najlepsza do udek.
wyjatkowo dwudaniowo- czyli zupa ogórkowa i na drugie pierogi ruskie:)
pozdr
agacik
Lane kluski na rosole, na drugie znowu pałęczki z kurczaka z piekarnika bo najłatwiej, ziemniaki i ogórek kiszony.
warzywka na patelnie z piersią z kurczaka
dzis bylo dla chlopakow spagetti bolonese na szybkiego a dla mnie spagetti z pesto :)
Sos grzybowy (ze swoich,własnoręcznie uzbieranych grzybów) z ziemniakami.Takie wspomnienie słonecznej jesieni.
Pierś z kurczaka, duszona z warzywami.
Polski przaśny schaboszczak z pyrami i podsmażaną duszoną kiszoną kapustą :)
Mniam
Dzisiaj bahusku pyrki poznańskie:) gołąbki w sosie pomidorowym i marchewka z jabłkiem.:)
Dzisiaj znowu na zyczenie syna zurek z jajkiem, mieskiem i ziemniakami, na drugie łazanki.
Krokiety ze szpinakiem i mozzarella z barszczem czerwonym do popicia
Zdradzisz, jak robisz kotlety ze szpinakiem?
Krokiety Dorotko
grrrr, przez ten katar i kichanie to już niedowidzę hihihii :)
ale krokiety tyż dobre!
:))
A widzisz jaki fajny pomysl podsunelas,jak bede robic mielone to sprobuje zrobic kilka ze szpinakiem i mozzarella
Steki wieprzowe duszone z cebulką +chleb
Paszteciki z miesem & kapusta i pieczarkami oraz barszczyk czerwony. Na deser ciasto z jablkami
Saghetti z frutti di mare w pomidorach,ryba panierowana,szpinak,chleb i winko czerwone,deser szarlotka.
Saghetti z frutti di mare w pomidorach,ryba panierowana,szpinak,chleb i winko
czerwone,deser szarlotka.
u nas dziś też spagetti ale bez mięsne bo ostatnio mam awersję do mięsa więc z pieczarkami i sosem bolognese
Zupa wielowarzywna i salatka z pomidorow z jogurtem i cebula chleb
Karczek duszony z warzywami i z ryżem
Dzisiaj na obiad jarzyny z kurczakiem z przepisu Glumandy, powinny byc udka, ale z braku ! zrobiłam skrzydełka :) Jak zwykle ten przepis mnie znie zawiódł, pycha!
U nas dziś sum z folii z ziemniakami i zieleniną. Chyba stanie się naszą ulubioną rybą przez jakiś czas :)
U nas dziś sum z folii z ziemniakami i zieleniną. Chyba stanie się naszą
A nie zaszkodził? Z tego co wiem nasze żołądki folii nie trawią !!!!ulubioną rybą przez jakiś czas :)
Coś Ty, producenci kiełbas i parówek już nas przyzwyczaili do składników prawdopodobnych
Dzisiaj u nas "dietetycznie":zupa dyniowa (lekko pikantna,z imbirem) z kluseczkami.Na drugie pieczone ziemniaczki-może z jakimś sosem,jest na WŻ kilka ciekawych,które będa pasowały.
U mnie dziś karczek.Właśnie go nasmarowalam przyprawami,musztardą,kethupem.Póżniej go usmaże.Delikatny sosik.Do tego ziemniaczki i jakaś sałatka.MNIAM MNIAM
Faktycznie mniammmm, u mnie udka z piekarnika i surówka mieszana:)
Zupa pomidorowa makaronem a na drugie puszyste placki z jabłkami wg Aleex
Na deser koktajl truskawkowy :)
Dziś fasolka po bretońsku a na jutro sa plany na gyrosa jak z knajpy z moich zbiorów:)
Oj, pyszny ten Twój gyros Reniu:)
tarta brokułowa na razowym spodzie
Zainteresowałaś mnie,bo bardzo lubie brokuły.Może jakieś szczegóły???
Dorsz z grilla, brokuły i dip czosnkowy.
U mnie dziś była ryba w panierce ,ziemniaki i buraczki do tego:)
makaron z tunczykiem
Pizza z kozim serem,wedzonym lososiem,pomidorkami,oliwkami oraz swieza bazylia. Zupa pomidorowa dla chetnych, na deser buleczki z serem& gofry.
Dziś udka z kurczaka pieczone w piekarniku, ziemniaczki i surówka z sałaty lodowej, marchewki, papryki, pora i przypraw
Znowu tradycyjnie-rosół (ale "swojski",jedynie wołowina kupna.).Drugiego dania nikt nie chciał,będzie na jutro.
ziemniaki z wody z koperkiem, schab z warzywami a na deser jabłka pieczone z orzechami i śliwkami suszonymi z miodem
Mam kawałek indyka z rosołu, ciekawe jak bym go zrobiła z takim warzywkami..:)
można spróbować - ja zawsze ten sposób podaję jednak schab
Rosół z kury ekologicznej + makaron, a na drugie ta kura upieczona+ziemniaki+ surówka marchewka z jabłkiem
Wczoraj rosół drobiowo-wołowy z makaronem, na drugie dorsz, ziemniaki i buraczki na ciepło i kompot z truskawek. Na deser ciasto z jabłkami w budyniu i bitą śmietaną.
wczoraj kaczka z jabłkami ziemniaki i surówka a dziś ja - zupa pomidorowa mąż - placki ziemniaczane
A ja Wam powiem, ze dzisiaj mam strasznie zabiegany dzień i postawiłam na gotowe krokiety z kapustą i grzybami od Virtu:)
Lane kluski na rosole, na drugie ziemniaczki, watróbka drobiowa z cebulka i ja kapuste z grochem i grzybami a reszta buraki. Deser - koktajl truskawkowy.
Kotleciki cielece w panierce z ziemniakami + mizeria, dla mnie pizza z serem kozim pomidorkami i bazylia.Na deser murzynek i gofry.
Wczoraj zupa kalafiorowa, na drugie pałeczki z kurczaka, ziemniaczki i buraczki.
Dzisiaj krupnik na serduszkach z dobieranymi ziemniakami.
Grochówka na wędzonce dla męża, dla mnie fasolka, a' la po bretońsku (dietetyczna)
Wczoraj zalewajka z kiełbaską a na dziś upiekłam wieczorem kotlety mielone z niespodzianką (w środku ser żółty i korniszonek) do tego ziemniaczki i surówka z kiszonych ogórków. Pewnie na jutro zostanie to samo :)
u mnie ziemniaki z parowaru, watróbka wieprzowa (właśnie szukam pzepisu ;p ) i kiszona kapusta
Zupa grzybowa.
Zupa ogórkowa, naleśniki z serem, sok z malin leśnych (przetwory własne)
u mnie też zupa dzisiaj - pomidorowa z ryżem
Dzisiaj barszcz szczawiowy z jajkami a przy boku pyrki tłuczone, pokraszane boczkiem z cebulką.
Tak serwowała nam obiad moja babunia jak żyła, pycha.
prosty barszcz biały w/g wronisi http://wielkiezarcie.com/recipe57656.html na zakwasie swojego chowu , na deser nalesniki cieniutkie w/g Alicji64 http://wielkiezarcie.com/recipe47258.html z przecierem z jabłek
a oto dowód, że naleśniki były zrobione:, na deser nalesniki cieniutkie w/g Alicji64
http://wielkiezarcie.com/recipe47258.html z przecierem z jabłek
Mam zamiar zrobić risotto.
zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem na rosole, mintaj i mieszanka warzywna z parowaru z sosem czosnkowym na bazie kefiru
dziś zapiekanka ala prażonki wg przepisu martikoziolek :)
U mnie dziś pierogi ruskie;)
Smażony mintaj,pyry i surówka z kiszonej kapusty, kompot truskawkowy do popicia.
Szpinak http://wielkiezarcie.com/recipe44924.html i dorsz z piekarnika http://wielkiezarcie.com/recipe52942.html, pojadłam jak smok;))
Zupa koperkowa z kluseczkami, pierogi leniwe, sok z jeżyn (przetwory wasne)
ziemniak do tego gotowane warzywa czyli kalafior groszek i marchewka i smażona kiełbaska w sosie pomidorowym
Kotleciki wegetarianskie z pieczonymi ziemniakami i surowka.Salatka owocowa oraz ciasto drozdzowe.
Zupa ogórkowa z ryzem, na drugie krokiety ziemniaczane z sosem pieczarkowym.
szpinak z jajkiem i ziemniaki z wody
Wątróbka z indyka,ziemniaki,surówka z kiszonej (własnoręcznie) kapusty.
Kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczarkami i serem, do picia barszczyk czerwony
Zrazy z dzika, ziemniaki, buraczki zasmażane.
Zrazy z dzika, ziemniaki, buraczki zasmażane.
Jak te zrazy robiłaś?Własnie wpisałam do swoich przepisów. Dziekuję za zainteresowanie.
Puree z marchwi, buraczki zasmazane, pulpety w sosie smietanowym i zielony ogorek.
Wczoraj rosół z makaronem, pałeczki z kurczaka z piekarnika, ziemniaki z koperkiem i buraczki.
Dzisiaj wczorajszy rosół, na drugie kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem i sałatka z pekińskiej.
Rosołek, karkówka z pieczarkami ziemniaczki i surówka z lodowej salaty
duszona piers kurczaka w bialym winie i surowka z pora i marchwi
Mięso z rosołu, wołowe, indyk, i brokuły, dla reszty rosół z makaronem, żeberka i ziemniaki z piekarnika, i surówka z czerwonej kapusty.
Zupa pieczarkowa
http://wielkiezarcie.com/recipe154.html
Zupa pieczarkowahttp://wielkiezarcie.com/recipe154.html
Przepis nie jest udostępniony hmmmoże nie jesteś wegetarianką?
Gamonia ze mnie :/ Już udustępniłam. Wszystko przez to, że dziś pracowałam nad ciasteczkami walentynkowymi na stronę ze zdjęciem :D
Kotleciki z jajek i pieczarek, ziemniaki ze szczypiorkiem oraz surowka z marchewki i jablka.
Zupa pomidorowa z kółkami a na drugie frytki.
Jolu, jesteśmy na wż, i tutaj jest sporo przepisów z wykorzystaniem brokułów, TUTAJ sałatki
http://wielkiezarcie.com/recipe65269.html to byl moj obiad a chlopaki mieli makaron zapiekany w sosie bolonese :D
Dodałam do ulubionych bo smakowicie wyglada :)
Tagliatelle z pieczarkami i natka pietruszki
Kapuśniak, pyszny i kwaśny...
Zupa cebulowa z grzankami i serem zółtym, na drugie spagetti. Deser: ciasto cytrynowe i kubeczek soku jabłkowo - marchewkowego.
ja dzis mam salatke z wczoraj , mlody makaron zapiekany z wczoraj a M zupe gulaszowa z puszki
Frytki beztłuszczowe z pietruszki i selera, pierś z kurczaka( pieczona bez tłuszczu) i surówka z marchwi i ananasa.
U mnie schabowy i surowka z pora i marchwi z jogurtem naturalnym
u mnie pierogi i tym razem ziemnakami i soczewica:)
Żołądki drobiowe pieczone + tłuczone ziemniaki i ogórek kiszony.
U mnie kapuśniaczku c.d. i naleśniki z serem albo z truskawkami do wyboru.
Krupnik z ziemniakami, na drugie kopytka, gulasz z indyka i sałatka z pekińskiej, por i ogorka kiszonego. Na deser - koktajl truskawkowy.
U mnie będzie wątróbka wieprzowa, ziemniaki i surówka z marchewki, pora i jabłka, dla dzieci marchewka duszona.
zupa wielowarzywna z kasza jaglana pozniej fasolka a^la po bretonsku
U nas wczoraj i dziś kotlety z warzywami wg dolikat... polecam, wyszła spora porcja ale z ochotą zajadamy je z ziemniaczkami
U mnie dziś grochówka wg Aleex i na drugie wątróbka dla męża z ziemniaczkami i papryką konserwową z wlasnych przetworów.
dzis bialy barszcz
U nas krupnik. Ja mam sałatę z wędzonym kurczakiem.
pierogi z serem ricotta i szpinakiem okraszone oliwa z oliwek podgrzana z szalwia i posypane serem typu parmezan.Pycha
Pomidorowa z ryżem, pulpety domowe w sosie ogórkowym, ziemniaki, sałata ze śmietaną.
kasza gryczana z sosikiem z łopatki , ogórek kiszony
Podpiekane na masle pierogi ruskie i owoce na deser.
Promyczku...rozumiem, że "sosik" to po prostu "sos" tak?
Promyczku...rozumiem, że "sosik" to po prostu "sos" tak?
Jak Promyczek, to sosiczek
Promyczysko je sosisko.
trafne skojarzenia
mix salat i paluszki rybne
Zupa pomidorowa z makaronem.
Krupnik na ratkach i paluszki rybne z chlebem
jakoże, dziś piątek, więc u nas dziś był gzik
Łosoś grillowany, brokuł i sos tzatziki.
U nas dzisiaj dorada w sosie warzywno-cytrynowym podana do gotowanych ziemniaków
dzis byly leniwe wedlug ekkor pycha
Bigos,chyba podam go z ziemniakami.
Jeszcze deser-szybki i smaczny,czyli galaretka z owocami.Od jakiegoś czasu nie kupuję gotowych,ale robię z soku owocowego,najlepiej ze swojego,ale z kupnego i tak jest smaczniejsza,niż "proszkowa".Rozcieńczam sok z wodą do planowanej ilości (oczywiście musi mieć intensywny smak),zagotowuję i po odstawieniu z ognia rozpuszczam w nim żelatynę.Po lekkim przestudzeniu zalewam mrożone owoce-bez rozmrażania (czasem tylko króciutko opłukam je ze szronu).
Podobnie robię kisiel,ale oczywiscie z mąką (skrobią) ziemniaczaną,a nie żelatyną.Wiem,że sporo osób robi podobnie,ale może któraś z młodszych stażem WŻ-owiczek nie i może nawet tak proste rady się przydadza.
Z kisielem znałam, ale o galaretce się dopiero dowiedziałam. Więc mnie się przyda, dziękiiiiii :)
Ryż prawdziwie chiński i pieczarki w sosie słodko kwaśnym
Mąż zażyczył sobie rosół z ziemniakami i udko, ja indyk z rosołu, i szpinak w sosie jogurtowym.
Shoarma ( znalezina w internecie ) surowka z kapusty pekinskiej 2 sosy i ryz. Pycha
Bitki z indyka z papryką (ilka76) z braku indyka zastąpiłam kurczakiem, pięknie pachnie sosik. Do tego ziemniaczki i duszona marchweka z moich przepisów
Rodzinka kotlety z piersi kurczaka, pyrki i buraczki.Ja warzywa, pierś z parowaru i buraczki.
stek z łososia pieczony w folii aluminiowej, ziemniaki, surówka z kiszonej kapustki z dodatkami na deser aksamitny deser jogurtowy w/g anex http://wielkiezarcie.com/recipe30019.html
Pyzy z boczkiem i cebulą:
Pulpety w sosie śmietanowo-ogórkowym, ziemniaki i zielona surówka. Wreszcie dogodziłam mojemu synkowi niejadkowi, bo rzadki to naprawdę widok gdy chętnie coś wcina, a wczoraj zjadł dwa pulpety takie sporej wielkości.
Wczoraj zupa gulaszowa,dziś fasolka (jaś) z białą kiełbasą,w sosie śliwkowym.
kasza gryczana na sypko z jogurtem naturalnym
Na dziś ugotowałam wieczorem pycha kapuśniak a po pracy dogotuję ziemniaków takich polanych skwarkami z boczku...mniam już mi cieknie ślinka :)
Gęsta zupa ziemniaczana na rosole.
Ziemniaki gotowane i gulasz wieprzowy z ogromną ilościa papryki słodkiej i z mniejszą ilością pasty z ostrej papryki. Zakochałam się na Węgrzech w gulaszach :))
Dziś zupka pomidorowa z ryżem a na drugie makaron z sosem mięsno- pieczarkowym:)
Żurek, na swojskim zakwasie, z jajkiem na twardo.
Szprotki wędzone z czekoladą.
Lajan!!!! co Ty wypisujesz
Nie napisałeś,jak się po nich czułeś
U mnie tez zurek na swojskim zakwasie z jajkiem, mieskiem i ziemniakami dla dzieci. A ja z mamuska mialysmy zurek do duszaków.
Po szkole dzieciaki z mężem miały rosół z makaronem, a po moim powrocie z pracy ziemniaki, pieczona szynka i sałata lodowa z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Zeberka BBQ z pieczonymi ziemniakami oraz wegetarianskie chicken nuggets
Dziś u mnie pierogi z kapustą i mięsem, przywiozła od teściowej wczoraj.
Paski piersi z kurczaka, pieczone bez tłuszczu, i mix sałat z sosem czosnkowym..Mąż golonko parzone z ziemniakami i kiszoną kapustą..wrrrr, będzie mi pachniało, oj będzie
Zupa pomidorowa z makaronem, na drugie tilapia w panierce, kapusta kiszona zasmazana i ziemniaki.
No,nie wiem,czy bym wytrzymała.
zupa ogórkowa z ryżem w/g ilki76 http://wielkiezarcie.com/recipe17123.html na drugie naleśniki zasmażane z serem
Wcześniej rodzinka miała pomidorową ( dzieci z makaronem, a mąż z ryżem ), a później udka kurczaka z ryżem i ćwikłą domową.... ( w domu ją miałam, to domowa była, nieee ? :)))))))
ostatnie 2 dni jadlam zupke warzywna
ale za to w sobote bylo shoarma z surowka pekinska i ryzem i to bylo pyszne oczywiscie zrobilam sama
Kotlety z jajek z ziemniakami lub ryżem do wyboru, jakaś surówka ze słoikowych zbiorów
Zupa pomidorowa z makaronem, na drugie pulchne kotleciki drobiowe, sałatka z pekinskiej z duza iloscia koperku i ziemniaki. Na deser - koktajl truskawkowy :)
dzis chlopaki mieli kielbaske smazona a ja zupe z torebki jakos brak weny heh
Frytki z pieczarkami i paluszki rybne z LIDLa
Zupa ogórkowa, na drugie kotlety mielone z ryzem, ziemniaki i surowka z por. Na deser - koktajl truskawkowy.
" Ryba po meksykańsku " tzn. ryba w sosie słodko - kwaśnym a do tego ryż gotowany na sypko. A przepis tutaj
Ha !
Placki ziemniaczane !
Własnoręcznie przygotowane przez mojego męża :))))) ............. pierwszy raz w życiu sam rządził w kuchni !
Pierogi również,ale z kapustą i grzybami.Nie mam zbyt dużo suszonych grzybów,dodam posmażone pieczarki,ale za to kapusta swojska.
Dla męża i starszego syna - grochówka z boczkiem i grzankami, dla młodszych - placki ziemniaczane, dla mnie i Maleństwa - krupnik .
Bahus zaprasza do nowego wątku http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=406486&post=406486, więc ten zamykam:)