Jutro planuje upiec biszkopt na tort. Będę musiała go przekroić na 3 części. Jestem ciekawa czy macie jakieś sprawdzone porady co do krojenia biszkoptu? Jak najlepiej go kroić? Jakim nożem?
Ja mam specjalny nóż z 25-30 cm zookrąglonym ostrzem. Biszkoptu nie kroimy na świeżo...lepiej upiecz go dziś, a jutro przekrój. Można też przecinać biszkopt zwykłą nitką.
Albo jest taki specjalny przyrząd z naciągniętym cieniutkim ostrym drucikiem, kroi rewelacyjnie. Nóż też mam, ale tamto lepsze. Można regulować rozstaw drucika i mamy grubsze lub ciensze biszkopty. Masz rację lepiej upiec biszkopt wcześniej i potem kroić i ponczować jeśli trzeba.
Właśnie przed chwilą dokonałam tego .. :) Jezeli chcesz jutro kroić tort to już dzisiaj upiecz biszkopt .. Świeżo krojone blaty biszkoptowe nie za ciekawie wyglądją .. Biszkopt zawsze przekrawam nitką z moim ...męzem (to jest jego wkład w pieczenie ciacha ) Blakty sa piekne równiótkie .. ) Polecam ..
http://wielkiezarcie.com/article62855.html Metod krojenia jest bardzo dużo. Z czasem kiedy nabierzesz praktyki, nie potrzebny ci będzie żaden dziwny sprzęt. Wystarczy bardzo ostry nóż.
Jutro planuje upiec biszkopt na tort. Będę musiała go przekroić na 3 części. Jestem ciekawa czy macie jakieś sprawdzone porady co do krojenia biszkoptu? Jak najlepiej go kroić? Jakim nożem?
Ja mam specjalny nóż z 25-30 cm zookrąglonym ostrzem.
Biszkoptu nie kroimy na świeżo...lepiej upiecz go dziś, a jutro przekrój.
Można też przecinać biszkopt zwykłą nitką.
Albo jest taki specjalny przyrząd z naciągniętym cieniutkim ostrym drucikiem, kroi rewelacyjnie. Nóż też mam, ale tamto lepsze. Można regulować rozstaw drucika i mamy grubsze lub ciensze biszkopty. Masz rację lepiej upiec biszkopt wcześniej i potem kroić i ponczować jeśli trzeba.
Mam to cudo, ale nie umiem tym kroić . Próbuję za każdym razem, ale i tak sięgam po nitkę.
Właśnie przed chwilą dokonałam tego .. :)
Jezeli chcesz jutro kroić tort to już dzisiaj upiecz biszkopt ..
Świeżo krojone blaty biszkoptowe nie za ciekawie wyglądją ..
Biszkopt zawsze przekrawam nitką z moim ...męzem (to jest jego wkład w pieczenie ciacha )
Blakty sa piekne równiótkie .. )
Polecam ..
Mi biszkopt przecina mąż nożem do filetowania bo jest bardzo długi i ostry
http://wielkiezarcie.com/article62855.html
Metod krojenia jest bardzo dużo.
Z czasem kiedy nabierzesz praktyki, nie potrzebny ci będzie żaden dziwny sprzęt. Wystarczy bardzo ostry nóż.
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Naprawdę jesteś pomocni :).