Forum

Kuchenne porady

Ciasto z mrożonymi truskawkami.

• Autor: crisen Data: 2011-05-28 10:52:09

Kochani pomóżcie, bardzo proszę. Zostały mi jeszcze mrożone truskawki i chciałabym je jak najszybciej wykorzystać.Chętnie upiekła bym jakiś placek ale tu mam problem bo nie chcę zakalca. Wiadomo mrożone truskawki. Proszę o jakieś sprawdzone przepisy z dokładnymi proporcjami aby uniknąć niemiłej niespodzianki czyli zakalca. Będę Wam niezmiernie wdzięczna bo samej poszukać to mnie zima zastanie w tym gąszczu.

• Autor: Laugasel Data: 2011-05-28 10:58:30

Ja też akurat robię ciasto z mrożonymi truskawkami. Ja nie wiem jak masz ich dużo. Ja swoje wyjełam z zamrażalnika , wysypałam do miski i poczekałam trochę żeby trochę odkamieniały. Potem je kroję na plasterki i zasypuję cukrem. Potem one się w tym cukru macerują i są całkiem inne niż zazwyczaj. Potem galaretkę bądz nawet żelatynę robię, oczywiście bardziej skoncentrowaną niż zwykle mieszam z truskawkami i wylewam to na jakiekolwiek ciasto. np biszkopt. Powodzenia.

• Autor: werdandii Data: 2011-05-28 12:41:18

http://wielkiezarcie.com/recipe16219.html

• Autor: crisen Data: 2011-06-01 18:09:18

Na pierwszy ogień poszedł pomysł od Ciebie. Pyszny , mało kaloryczny a robi się w tri miga.. Bardzo dziękuję.

• Autor: werdandii Data: 2011-06-01 20:10:03

dokładnie :)) szybkie proste i mało kaloryczne , dobre na upalne dni :)
    polecam cista autorstwa ilka76 ... mi bardzo przypadły do gustu :)

• Autor: crisen Data: 2011-06-01 21:18:52

Napewno się skuszę zwłaszcza jeśli równie są szybkie ,smaczne i mało kaloryczne tak jak ten truskawkowiec./ Jednak śmietana zwłaszza 30,36% to za dużo. / Dlatego też jestem bardzo zadowolona bo mało kalori a dużo smaku. Pewnie i mie przypadną także do gustu. Muszę przelecieć po Jej przepisach.Pozdrawiam serdecznie.

• Autor: kokarda Data: 2011-05-28 14:54:49

upiec biszkopt, na zimny biszkopt krem budyniowo-maślany, na to: do goracej galaretki wrzucić truskawki, zaczyna to teżeć, wlać na krem i ciasto gotowe <mniam>

• Autor: aggusia35 Data: 2011-05-28 16:19:58

crisen to jest tort ale ostatnio zasugerowana wpisem MR przerobiłam tort na ciasto mozesz upiec biszkopt albo wyłożyć gotowymi. Zrób mase truskawkową z tego tortu i wierzch zalej galaretką z mrożonymi truskawkami galaretka się zaraz zcina.
    http://wielkiezarcie.com/recipe65248.html

• Autor: bytomianka Data: 2011-05-28 21:28:00

Robię tak jak Kokarda. ciasto jest pyszne, a truskawki mają wspaniały smak. Pozdrawiam.!

• Autor: crisen Data: 2011-05-28 21:37:09

Dziewczynki jesteście kochane. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za przepisy i porady .

Skorzystam napewno. Pozdrawiam serdecznie oraz życzę miłej i pogodnej  niedzieli.

Przejdź do pełnej wersji serwisu