Kochani pomóżcie, bardzo proszę. Zostały mi jeszcze mrożone truskawki i chciałabym je jak najszybciej wykorzystać.Chętnie upiekła bym jakiś placek ale tu mam problem bo nie chcę zakalca. Wiadomo mrożone truskawki. Proszę o jakieś sprawdzone przepisy z dokładnymi proporcjami aby uniknąć niemiłej niespodzianki czyli zakalca. Będę Wam niezmiernie wdzięczna bo samej poszukać to mnie zima zastanie w tym gąszczu.
Ja też akurat robię ciasto z mrożonymi truskawkami. Ja nie wiem jak masz ich dużo. Ja swoje wyjełam z zamrażalnika , wysypałam do miski i poczekałam trochę żeby trochę odkamieniały. Potem je kroję na plasterki i zasypuję cukrem. Potem one się w tym cukru macerują i są całkiem inne niż zazwyczaj. Potem galaretkę bądz nawet żelatynę robię, oczywiście bardziej skoncentrowaną niż zwykle mieszam z truskawkami i wylewam to na jakiekolwiek ciasto. np biszkopt. Powodzenia.
Napewno się skuszę zwłaszcza jeśli równie są szybkie ,smaczne i mało kaloryczne tak jak ten truskawkowiec./ Jednak śmietana zwłaszza 30,36% to za dużo. / Dlatego też jestem bardzo zadowolona bo mało kalori a dużo smaku. Pewnie i mie przypadną także do gustu. Muszę przelecieć po Jej przepisach.Pozdrawiam serdecznie.
upiec biszkopt, na zimny biszkopt krem budyniowo-maślany, na to: do goracej galaretki wrzucić truskawki, zaczyna to teżeć, wlać na krem i ciasto gotowe <mniam>
crisen to jest tort ale ostatnio zasugerowana wpisem MR przerobiłam tort na ciasto mozesz upiec biszkopt albo wyłożyć gotowymi. Zrób mase truskawkową z tego tortu i wierzch zalej galaretką z mrożonymi truskawkami galaretka się zaraz zcina. http://wielkiezarcie.com/recipe65248.html
Kochani pomóżcie, bardzo proszę. Zostały mi jeszcze mrożone truskawki i chciałabym je jak najszybciej wykorzystać.Chętnie upiekła bym jakiś placek ale tu mam problem bo nie chcę zakalca. Wiadomo mrożone truskawki. Proszę o jakieś sprawdzone przepisy z dokładnymi proporcjami aby uniknąć niemiłej niespodzianki czyli zakalca. Będę Wam niezmiernie wdzięczna bo samej poszukać to mnie zima zastanie w tym gąszczu.
Ja też akurat robię ciasto z mrożonymi truskawkami. Ja nie wiem jak masz ich dużo. Ja swoje wyjełam z zamrażalnika , wysypałam do miski i poczekałam trochę żeby trochę odkamieniały. Potem je kroję na plasterki i zasypuję cukrem. Potem one się w tym cukru macerują i są całkiem inne niż zazwyczaj. Potem galaretkę bądz nawet żelatynę robię, oczywiście bardziej skoncentrowaną niż zwykle mieszam z truskawkami i wylewam to na jakiekolwiek ciasto. np biszkopt. Powodzenia.
http://wielkiezarcie.com/recipe16219.html
Na pierwszy ogień poszedł pomysł od Ciebie. Pyszny , mało kaloryczny a robi się w tri miga.. Bardzo dziękuję.
dokładnie :)) szybkie proste i mało kaloryczne , dobre na upalne dni :)
polecam cista autorstwa ilka76 ... mi bardzo przypadły do gustu :)
Napewno się skuszę zwłaszcza jeśli równie są szybkie ,smaczne i mało kaloryczne tak jak ten truskawkowiec./ Jednak śmietana zwłaszza 30,36% to za dużo. / Dlatego też jestem bardzo zadowolona bo mało kalori a dużo smaku. Pewnie i mie przypadną także do gustu. Muszę przelecieć po Jej przepisach.Pozdrawiam serdecznie.
upiec biszkopt, na zimny biszkopt krem budyniowo-maślany, na to: do goracej galaretki wrzucić truskawki, zaczyna to teżeć, wlać na krem i ciasto gotowe <mniam>
crisen to jest tort ale ostatnio zasugerowana wpisem MR przerobiłam tort na ciasto mozesz upiec biszkopt albo wyłożyć gotowymi. Zrób mase truskawkową z tego tortu i wierzch zalej galaretką z mrożonymi truskawkami galaretka się zaraz zcina.
http://wielkiezarcie.com/recipe65248.html
Robię tak jak Kokarda. ciasto jest pyszne, a truskawki mają wspaniały smak. Pozdrawiam.!
Dziewczynki jesteście kochane. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za przepisy i porady .
Skorzystam napewno. Pozdrawiam serdecznie oraz życzę miłej i pogodnej niedzieli.