Witam serdecznie!! Mam pytanie-czy robił ktoś z Was tort z masą budyniową w której były świeże truskawki? Może to głupie pytanie, ale chciałam zrobić tort rodzicom na 40 rocznicę ślubu i tak wymyśliłam, żeby dodać truskawki. Wiem, że sprawdzają się w bitej śmietanie, ale ja chciałabym obłożyć tort masą cukrową a to połączenie nie przejdzie:( Impreza w niedziele, upiekłam biszkopty i niestety jestem w kropce-co dalej? Z góry dziękuję za podpowiedź! Pozdrawiam!!
Ja robiłam, kroiłam truskawki na ósemki i dodawałam do masy budyniowej, ale jest to tort do szybkiego zjedzenia, smakowo tak dobry jak z bitą śmietaną.
Miałam zamiar zrobić jutro wieczorem, na niedziele i stałby cały czas w lodówce. Jednak, żeby zapewnić gościom pełne bezpieczeństwo, pewno zrezygnuje z truskawek i czymś je zastąpie. Dzięki za podpowiedź!!
Możesz dać masę budyniową i na to truskawki zmiksowane z galaretką np: biszkopt -masa truskawki -biszkopt- masa -truskawki-biszkopt . Truskawki napewno nie sfermętują u mnie w przepisach jest przepis na ciasto z truskawkami .http://wielkiezarcie.com/recipe45123.html Pyszne jest to ciasto .
Witam serdecznie!! Mam pytanie-czy robił ktoś z Was tort z masą budyniową w której były świeże truskawki? Może to głupie pytanie, ale chciałam zrobić tort rodzicom na 40 rocznicę ślubu i tak wymyśliłam, żeby dodać truskawki. Wiem, że sprawdzają się w bitej śmietanie, ale ja chciałabym obłożyć tort masą cukrową a to połączenie nie przejdzie:( Impreza w niedziele, upiekłam biszkopty i niestety jestem w kropce-co dalej?
Z góry dziękuję za podpowiedź! Pozdrawiam!!
Dopisano 11-06-03 21:36:15:
Dodam jeszcze, że chcę zrobić tort piętrowy.Ja robiłam, kroiłam truskawki na ósemki i dodawałam do masy budyniowej, ale jest to tort do szybkiego zjedzenia, smakowo tak dobry jak z bitą śmietaną.
Przestrzegam, torty z dodatkiem owoców powinny być szybko zjedzone.
Przy wysokich temperaturach mogą szybko fermentować.
Miałam zamiar zrobić jutro wieczorem, na niedziele i stałby cały czas w lodówce. Jednak, żeby zapewnić gościom pełne bezpieczeństwo, pewno zrezygnuje z truskawek i czymś je zastąpie.
Dzięki za podpowiedź!!
Możesz dać masę budyniową i na to truskawki zmiksowane z galaretką np: biszkopt -masa truskawki -biszkopt- masa -truskawki-biszkopt . Truskawki napewno nie sfermętują u mnie w przepisach jest przepis na ciasto z truskawkami .http://wielkiezarcie.com/recipe45123.html
Pyszne jest to ciasto .
Smiało możesz dać truskawki do amsy budyniowej, tj. ułożyć je na niej. Nic się nie stanie, ja wiele razy tak robiłam:)
Z ciekawości zapytam - budyń się nie " rozwodni " ?