Forum

Kuchenne porady

Truskawki w torcie

  • Autor: anboku Data: 2011-06-03 21:12:18

    Witam serdecznie!! Mam pytanie-czy robił ktoś z Was tort z masą budyniową w której były świeże truskawki? Może to głupie pytanie, ale chciałam zrobić tort rodzicom na 40 rocznicę ślubu i tak wymyśliłam, żeby dodać truskawki. Wiem, że sprawdzają się w bitej śmietanie, ale ja chciałabym obłożyć tort masą cukrową a to połączenie nie przejdzie:( Impreza w niedziele, upiekłam biszkopty i niestety jestem w kropce-co dalej?
    Z góry dziękuję za podpowiedź! Pozdrawiam!! 

    Dopisano 11-06-03 21:36:15:

    Dodam jeszcze, że chcę zrobić tort piętrowy.

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2011-06-03 21:55:27

    Ja robiłam, kroiłam truskawki na ósemki i dodawałam do masy budyniowej, ale jest to tort do szybkiego zjedzenia, smakowo tak dobry jak z bitą śmietaną.

  • Autor: Alll Data: 2011-06-03 22:07:52

    Przestrzegam, torty z dodatkiem owoców powinny być szybko zjedzone.
    Przy wysokich temperaturach mogą szybko fermentować.

  • Autor: anboku Data: 2011-06-03 22:12:14

    Miałam zamiar zrobić jutro wieczorem, na niedziele i stałby cały czas w lodówce. Jednak,  żeby zapewnić gościom pełne bezpieczeństwo, pewno zrezygnuje z truskawek i czymś je zastąpie.
    Dzięki za podpowiedź!!

  • Autor: bozena28 Data: 2011-06-04 12:58:04

    Możesz dać masę budyniową i na to truskawki zmiksowane z galaretką np: biszkopt -masa truskawki -biszkopt- masa -truskawki-biszkopt . Truskawki napewno nie sfermętują u mnie w przepisach jest przepis na ciasto z truskawkami .http://wielkiezarcie.com/recipe45123.html
    Pyszne jest to ciasto .

  • Autor: Satina Data: 2011-06-06 15:32:02

    Smiało możesz dać truskawki do amsy budyniowej, tj. ułożyć je na niej. Nic się nie stanie, ja wiele razy tak robiłam:)

  • Autor: guma1 Data: 2011-06-06 15:43:31

    Z ciekawości zapytam - budyń się nie " rozwodni " ?

Przejdź do pełnej wersji serwisu