nie rozumie ... Jak ma być taki gęsty to zmiksować truskawki blenderem i wtedy rozcieńczyć (np. z wodą gazowaną..) a jak ma być klarowny to w sokowirówce ,ale wtedy się go raczej nie rozcieńcza bo on jest klarowny. .
jeśli chodzi Ci o taki do słoików na zimę, to ja robię w ten sposób: zasypuję umyte truskawki cukrem i zostawiam na noc, na drugi dzień gotuję owoce razem z sokiem, który puściły truskawki, po czym przelewam gorący sok do słoiczków, a z reszty robię dżem
Najlepiej kup specjalny sokownik. To inwestycja na lata, ale bardzo dobra. Do najniższej części lejesz wodę. środkową zostawiasz pustą. najwyższą wypełniasz owocami i cukrem , nakrywasz pokrywką wstawiasz na średnim ogniu i czekasz cierpliwie przygotowując wyparzone butelki. Potem tylko odkręcasz kurek i lejesz gotowy płyn do butelek z kurka. To co zostanie w garnku możesz tez wykorzystać do szybkiego zużycia. Przecikając przez gęste sito specjalną końcówką miksera. Może posłużyć jako smarowidlo do kanapek lub do ciasta, np szarlotka. Je to niezbyt słodkie i szybko się psuje dlatego można to przechowywać jedynie w lodówce. Z czarnej porzeczki i jabłek jest najlepsze smarowidło.
taki skondensowany,do picia z wodą?
nie rozumie ...
Jak ma być taki gęsty to zmiksować truskawki blenderem i wtedy rozcieńczyć (np. z wodą gazowaną..) a jak ma być klarowny to w sokowirówce ,ale wtedy się go raczej nie rozcieńcza bo on jest klarowny. .
Masz sokownik?
Sok czy syrop ?
http://wielkiezarcie.com/recipe47811.html
http://wielkiezarcie.com/recipe61501.html
jeśli chodzi Ci o taki do słoików na zimę, to ja robię w ten sposób: zasypuję umyte truskawki cukrem i zostawiam na noc, na drugi dzień gotuję owoce razem z sokiem, który puściły truskawki, po czym przelewam gorący sok do słoiczków, a z reszty robię dżem
Najlepiej kup specjalny sokownik. To inwestycja na lata, ale bardzo dobra. Do najniższej części lejesz wodę. środkową zostawiasz pustą. najwyższą wypełniasz owocami i cukrem , nakrywasz pokrywką wstawiasz na średnim ogniu i czekasz cierpliwie przygotowując wyparzone butelki. Potem tylko odkręcasz kurek i lejesz gotowy płyn do butelek z kurka. To co zostanie w garnku możesz tez wykorzystać do szybkiego zużycia. Przecikając przez gęste sito specjalną końcówką miksera. Może posłużyć jako smarowidlo do kanapek lub do ciasta, np szarlotka. Je to niezbyt słodkie i szybko się psuje dlatego można to przechowywać jedynie w lodówce. Z czarnej porzeczki i jabłek jest najlepsze smarowidło.