Być może ten albo podobny wątek już się gdzieś przewinął - jeśli tak, przepraszam, że się powtarzam :) Ponieważ od wczoraj stoi w kuchni nowy nabytek - suszarka do żywności (grzyby, owoce, itp.) - mam pytanie: czy macie jakiś pomysł dotyczący wykorzystania tejże suszarki do produkcji "domowej vegety"? Co w takiej mieszance powinno by się znaleźć? Korzeń pietruszki, marchewka, seler, cebula, por, natka pietruszki, lubczyk, koperek, ziele angielskie, liść laurowy, trochę soli, pieprzu...? Co jeszcze? Początkowo miałam pomysł, żeby warzywa najpierw zmielić w maszynce do mielenia a potem wysuszyć, ale widzę, że otwory w tackach tej suszarki są na tyle duże, że nie da rady - przemielona masa spadałaby z tacek. Czyli chyba trzeba inaczej - pokroić, wysuszyć i zmielić. Np. w młynku do kawy :p Macie jakieś doświadczenie w tym zakresie? :) Wszelkie rady i podpowiedzi mile widziane. Pozdrawiam!
Być może ten albo podobny wątek już się gdzieś przewinął - jeśli tak, przepraszam, że się powtarzam :) Ponieważ od wczoraj stoi w kuchni nowy nabytek - suszarka do żywności (grzyby, owoce, itp.) - mam pytanie: czy macie jakiś pomysł dotyczący wykorzystania tejże suszarki do produkcji "domowej vegety"? Co w takiej mieszance powinno by się znaleźć? Korzeń pietruszki, marchewka, seler, cebula, por, natka pietruszki, lubczyk, koperek, ziele angielskie, liść laurowy, trochę soli, pieprzu...? Co jeszcze? Początkowo miałam pomysł, żeby warzywa najpierw zmielić w maszynce do mielenia a potem wysuszyć, ale widzę, że otwory w tackach tej suszarki są na tyle duże, że nie da rady - przemielona masa spadałaby z tacek. Czyli chyba trzeba inaczej - pokroić, wysuszyć i zmielić. Np. w młynku do kawy :p
Macie jakieś doświadczenie w tym zakresie? :) Wszelkie rady i podpowiedzi mile widziane.
Pozdrawiam!
Jest artykuł-Wkn,o domowej wegecie,jest tam wszystko o niej opisane i jak ją zrobić
W tym artykule znajdziesz odpowiedź http://wielkiezarcie.com/article65162.html
O... super, dzięki! :)
Dodatek kurkumy to dobry pomysł.