Forum

Kuchenne porady

krem do zdobienia tortu

  • Autor: agulka8204 Data: 2011-08-07 19:24:57

    http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyU

    Na tym filmie strasznie podobaja mi sie te piekne kwiaty. Stad moje pytanie jaki moze to byc krem, ze tak dobrze sie trzyma, jest ,,sztywny,,. Moze znajdzie sie na WZ spec od tortów;)

     

  • Autor: kuchacik Data: 2011-08-07 19:25:52

    Link aktywny:

    http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyU

  • Autor: agulka8204 Data: 2011-08-07 20:05:04

    I jeszcze jedno pytanko czy ewentualny krem ( np. ze smietanki )mozna barwic barwnikiem spozywczym w proszku?

  • Autor: grażka Data: 2011-08-07 23:17:13

    Też zastanawiałam się jak oni to robią.Dzięki znajomej udało mi się kupić smietanę do tortów w różowym opakowaniu o pojemności jednego litra.To jest to , wychodzi gładki tort i piękne róże, można barwić. Ubija się wspaniale bez dodatku cukru, żelatyny czy zagęstnika.Dodam jeszcze, że jest produkcji włoskiej (opis jest po polsku) - jednak to taka podrabiana śmietana.

  • Autor: martynka 13 Data: 2011-08-08 12:11:24

    Ale się natłumaczyłaś. Pewnie jst to "decor up" śmietana roślinna. Na filmiku napewno to nie jest to. Nie jestem pewna, ale na myśl przychodzi mi, że może to być krem maślany na bazie włoskiej bezy.

  • Autor: grażka Data: 2011-08-08 14:36:07

    Ale się natłumaczyłaś. Pewnie jst to "decor up" śmietana roślinna. Na
    filmiku napewno to nie jest to. Nie jestem pewna, ale na myśl przychodzi mi,
    że może to być krem maślany na bazie włoskiej bezy.

    Ale jesteś milutka

  • Autor: agulka8204 Data: 2011-08-08 18:28:53

    Brzmi ciekawie ten krem maslany na bazie... tylko jak go sie wykonuje;)?

  • Autor: hanah30 Data: 2011-08-08 20:38:24

    http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=174043&post=174107 polecam przeczytać okremie jak robieniu róż

  • Autor: hanah30 Data: 2011-08-08 20:40:40

    niestety przepis na krem niedostępny miałam zapisany w ulubionych ale znikł.Napewno była to margaryna utarta z cukrem zapachem i barwnikiem krem schłodzony dzięki margarynie bardziej tężał dzięki czemu ozdoby -róże- były bardziej trwałe.

  • Autor: ursula Data: 2011-08-09 02:41:47

    ja tez tak mysle martynko, to bardzo gladki krem i mozna robic wspaniale dekoracje, a rosa zrobiona chyba z przezroczystego zelu (clear piping gel):

    http://www.google.ca/search?q=piping+gel&hl=en&rlz=1I7GGIE_en&prmd=ivnsfd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=s4FATode6cWxAr2Tje0G&ved=0CDMQsAQ&biw=1120&bih=575

  • Autor: ewa7 Data: 2011-08-08 21:12:47

    Ja bardzo  czesto uzywam tego kremu do przekladania tortow , mozna dodawac do niego rozne dodatki ,

  • Autor: agulka8204 Data: 2011-08-09 12:20:04

    Ślicznie dziekuje za podpowiedzi i instrukcje, a przepis na krem na pewno wypróbuje. 

    Pozdrawiam cieplutko:) 

     

Przejdź do pełnej wersji serwisu