Na tym filmie strasznie podobaja mi sie te piekne kwiaty. Stad moje pytanie jaki moze to byc krem, ze tak dobrze sie trzyma, jest ,,sztywny,,. Moze znajdzie sie na WZ spec od tortów;)
Też zastanawiałam się jak oni to robią.Dzięki znajomej udało mi się kupić smietanę do tortów w różowym opakowaniu o pojemności jednego litra.To jest to , wychodzi gładki tort i piękne róże, można barwić. Ubija się wspaniale bez dodatku cukru, żelatyny czy zagęstnika.Dodam jeszcze, że jest produkcji włoskiej (opis jest po polsku) - jednak to taka podrabiana śmietana.
Ale się natłumaczyłaś. Pewnie jst to "decor up" śmietana roślinna. Na filmiku napewno to nie jest to. Nie jestem pewna, ale na myśl przychodzi mi, że może to być krem maślany na bazie włoskiej bezy.
Ale się natłumaczyłaś. Pewnie jst to "decor up" śmietana roślinna. Na filmiku napewno to nie jest to. Nie jestem pewna, ale na myśl przychodzi mi, że może to być krem maślany na bazie włoskiej bezy.
niestety przepis na krem niedostępny miałam zapisany w ulubionych ale znikł.Napewno była to margaryna utarta z cukrem zapachem i barwnikiem krem schłodzony dzięki margarynie bardziej tężał dzięki czemu ozdoby -róże- były bardziej trwałe.
http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyU
Na tym filmie strasznie podobaja mi sie te piekne kwiaty. Stad moje pytanie jaki moze to byc krem, ze tak dobrze sie trzyma, jest ,,sztywny,,. Moze znajdzie sie na WZ spec od tortów;)
Link aktywny:
http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyUI jeszcze jedno pytanko czy ewentualny krem ( np. ze smietanki )mozna barwic barwnikiem spozywczym w proszku?
Też zastanawiałam się jak oni to robią.Dzięki znajomej udało mi się kupić smietanę do tortów w różowym opakowaniu o pojemności jednego litra.To jest to , wychodzi gładki tort i piękne róże, można barwić. Ubija się wspaniale bez dodatku cukru, żelatyny czy zagęstnika.Dodam jeszcze, że jest produkcji włoskiej (opis jest po polsku) - jednak to taka podrabiana śmietana.
Ale się natłumaczyłaś. Pewnie jst to "decor up" śmietana roślinna. Na filmiku napewno to nie jest to. Nie jestem pewna, ale na myśl przychodzi mi, że może to być krem maślany na bazie włoskiej bezy.
Ale się natłumaczyłaś. Pewnie jst to "decor up" śmietana roślinna. Na
filmiku napewno to nie jest to. Nie jestem pewna, ale na myśl przychodzi mi,
że może to być krem maślany na bazie włoskiej bezy.
Ale jesteś milutka
Brzmi ciekawie ten krem maslany na bazie... tylko jak go sie wykonuje;)?
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=174043&post=174107 polecam przeczytać okremie jak robieniu róż
niestety przepis na krem niedostępny miałam zapisany w ulubionych ale znikł.Napewno była to margaryna utarta z cukrem zapachem i barwnikiem krem schłodzony dzięki margarynie bardziej tężał dzięki czemu ozdoby -róże- były bardziej trwałe.
ja tez tak mysle martynko, to bardzo gladki krem i mozna robic wspaniale dekoracje, a rosa zrobiona chyba z przezroczystego zelu (clear piping gel):
http://www.google.ca/search?q=piping+gel&hl=en&rlz=1I7GGIE_en&prmd=ivnsfd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=s4FATode6cWxAr2Tje0G&ved=0CDMQsAQ&biw=1120&bih=575
znalazłam taki http://www.smaczny.pl/forum/topic/4324-krem-russel-podstawowy/
http://wielkiezarcie.com/recipe47343.htmlJa bardzo czesto uzywam tego kremu do przekladania tortow , mozna dodawac do niego rozne dodatki ,
Ślicznie dziekuje za podpowiedzi i instrukcje, a przepis na krem na pewno wypróbuje.
Pozdrawiam cieplutko:)