Mam zrobić na jutro udka na planowaną podróż,lubimy z naszymi przyjaciółmi zabierać na wyprawy jedzonko-jajka na twardo,kurczaka,tak jak to drzewiej bywało Chciałabym zrobić udka jakoś inaczej niż zwykle,poradźcie,proszę,bo przepisów tyle,że aż w głowie się kręci,zupełnie nie wiem co wybrać.
Marynuję udka w takiej zaprawie : sok z cytryny sól pieprz olej lub oliwa odrobina cukru sos chili lub chili czy ostra papryka w proszku , wszystko mieszam w misce i wrzucam w to udka , mieszam aż pokryją się marynatą. Wkładam na noć do lodówki ,ale jeśli to na jutro to 2 godziny wystarczą , pieke wpiekarniku na papierze do pieczenia polewając marynatą innego tłuszczu nie dodaję .Po wystygnięciu są niezbyt brudzące. .
wyprobuj moj przepis, napewno Twoji goscie takich udek nie jedli, zamiast sake mozesz uzyc biale slodkie wino ale uprzedzam ze cala potrawa ma slodkawy smak ale jest naprawde super!
Mam zrobić na jutro udka na planowaną podróż,lubimy z naszymi przyjaciółmi zabierać na wyprawy jedzonko-jajka na twardo,kurczaka,tak jak to drzewiej bywało
Chciałabym zrobić udka jakoś inaczej niż zwykle,poradźcie,proszę,bo przepisów tyle,że aż w głowie się kręci,zupełnie nie wiem co wybrać.
Marynuję udka w takiej zaprawie : sok z cytryny sól pieprz olej lub oliwa odrobina cukru sos chili lub chili czy ostra papryka w proszku , wszystko mieszam w misce i wrzucam w to udka , mieszam aż pokryją się marynatą. Wkładam na noć do lodówki ,ale jeśli to na jutro to 2 godziny wystarczą , pieke wpiekarniku na papierze do pieczenia polewając marynatą innego tłuszczu nie dodaję .Po wystygnięciu są niezbyt brudzące. .
http://wielkiezarcie.com/recipe22409.html
wyprobuj moj przepis, napewno Twoji goscie takich udek nie jedli, zamiast sake mozesz uzyc biale slodkie wino ale uprzedzam ze cala potrawa ma slodkawy smak ale jest naprawde super!
przepis nie jest udostępniony
Juz jest!