Szukam fajnego przepisu na polędwiczkę.Niestety,mam już pokrojoną w plasterki,a taka najprosztsza z patelni już nam się znudziła. Jest sporo przepisów,ale na polędwicę w całości.Czy można z tych kawałków zrobić coś podobnego do gulaszu??
....jesli są to gubsze plasterki to lekko rozgnieć je dłonią..dopraw solą i pieprzem..opanieruj jak na schabowe.....w miedzy czasie podduś na patelni cebulkę..tak na lekko zloto,tak aby miały słodkawy smak... dodaj przyprawy...co kto lubi!....na koniec dodaj przecier pomidorowy, ale nie za dużo..i jeszcze wszystko z minutkę niech się poddusi.....to ma być pierzynka na te kotleciki!
....usmaż polędwiczki jak schabowe......na tą obsmażona juz stronę rozłóż cebulowy farsz....przykryj plasterkiem sera......ja zawsze przykrywam patelnię...zmniejszam gaz...aby polędwiczki doszły..oraz ser się rozpuścił...i smacznego:)
....dziękuje za miłe słowa!...faktycznie jest to smakowita potrawa....wstawię ten przepis...tylko jakoś nie za bardzo potrafię dobrać proporcje..zawsze robie na "oko".....ale obiecuję, przepis wstawię.....
... orginalnie to przygotowuję to danie z poledwiczek dzika.....też super!....tylko te "dzikie" polędwiczki wpierw marynuję w przyprawach...i siup... do lodowki na przynajmniej jeden dzień......
jeszcze mozna cos takie zrobic poledwice na medaliony pokroic obwinac w boczek lub jakas wloska szynke , przprywic sola i pieprzem, podsmazyc , polozyc na naczynie zaroodporne , wieszch przekladac pomidor , cukinia i mozarella u przednio pokrojone w plasterki i do piekarnika na 180°C ale jak dlugo to ci nie powiem bo robie na oko ale mysle ze ok. polgodziny moze nawet krocej :)
jeszcze mozna cos takie zrobic poledwice na medaliony pokroic obwinac w boczek lub jakas wloska szynke , przprywic sola i pieprzem, podsmazyc , polozyc na naczynie zaroodporne , wieszch przekladac pomidor , cukinia i mozarella u przednio pokrojone w plasterki i do piekarnika na 180°C ale jak dlugo to ci nie powiem bo robie na oko ale mysle ze ok. polgodziny moze nawet krocej :)
a jeszcze czasami podsmazam cebulke i potem dusze ja w balsamico i czerwonym winie i daje pod mieso :) pycha
Szukam fajnego przepisu na polędwiczkę.Niestety,mam już pokrojoną w plasterki,a taka najprosztsza z patelni już nam się znudziła. Jest sporo przepisów,ale na polędwicę w całości.Czy można z tych kawałków zrobić coś podobnego do gulaszu??
u nas bardzo smakuje w wersji na pikantnie : polędwiczki (klik)
http://wielkiezarcie.com/recipe35144.html
U mnie sprawdziły się polędwiczki z sezamem.
Jeżeli lubisz sezam to polecam Ci te polędwiczki.
http://wielkiezarcie.com/recipe25812.html
pozdrawiam :-)....jesli są to gubsze plasterki to lekko rozgnieć je dłonią..dopraw solą i pieprzem..opanieruj jak na schabowe.....w miedzy czasie podduś na patelni cebulkę..tak na lekko zloto,tak aby miały słodkawy smak... dodaj przyprawy...co kto lubi!....na koniec dodaj przecier pomidorowy, ale nie za dużo..i jeszcze wszystko z minutkę niech się poddusi.....to ma być pierzynka na te kotleciki!
....usmaż polędwiczki jak schabowe......na tą obsmażona juz stronę rozłóż cebulowy farsz....przykryj plasterkiem sera......ja zawsze przykrywam patelnię...zmniejszam gaz...aby polędwiczki doszły..oraz ser się rozpuścił...i smacznego:)
Bardzo proszę wstaw przepis......bo tak smakowicie to brzmi
Bardzo smakowicie.Jeśli przepis się nie pojawi i tak spróbuję to zrobić.Moze jeszcze wersję bez panierowania?Przyda się na "lepsze" okazje.
....dziękuje za miłe słowa!...faktycznie jest to smakowita potrawa....wstawię ten przepis...tylko jakoś nie za bardzo potrafię dobrać proporcje..zawsze robie na "oko".....ale obiecuję, przepis wstawię.....
... orginalnie to przygotowuję to danie z poledwiczek dzika.....też super!....tylko te "dzikie" polędwiczki wpierw marynuję w przyprawach...i siup... do lodowki na przynajmniej jeden dzień......
Ja najbardziej lubie polędwiczki w sosie z zielonego, marynowanego pieprzu.
jeszcze mozna cos takie zrobic poledwice na medaliony pokroic obwinac w boczek lub jakas wloska szynke , przprywic sola i pieprzem, podsmazyc , polozyc na naczynie zaroodporne , wieszch przekladac pomidor , cukinia i mozarella u przednio pokrojone w plasterki i do piekarnika na 180°C ale jak dlugo to ci nie powiem bo robie na oko ale mysle ze ok. polgodziny moze nawet krocej :)
jeszcze mozna cos takie zrobic poledwice na medaliony pokroic obwinac w boczek
a jeszcze czasami podsmazam cebulke i potem dusze ja w balsamico i czerwonym winie i daje pod mieso :) pychalub jakas wloska szynke , przprywic sola i pieprzem, podsmazyc , polozyc na
naczynie zaroodporne , wieszch przekladac pomidor , cukinia i mozarella u
przednio pokrojone w plasterki i do piekarnika na 180°C ale jak dlugo to
ci nie powiem bo robie na oko ale mysle ze ok. polgodziny moze nawet krocej :)
Też smacznie "zabrzmiało".
no wlasnie przepis w glowie a nie na stronce:D
No,jesli nie pojawi sie na stronce,i tak wyprobuje.Troszke doswiadczenia.troszke wyobrazni.Zreszta-dosc dokladnie to opisalas.
no nie mam na ten przepis miary heh zawsze robie to na oko:D ale jest bardzo dobre:) i czesto to robie