Forum

Kuchenne porady

Polędwiczka

  • Autor: lanntana Data: 2011-08-23 07:25:39

    Szukam fajnego przepisu na polędwiczkę.Niestety,mam już pokrojoną w plasterki,a taka najprosztsza z patelni już nam się znudziła. Jest sporo przepisów,ale na polędwicę w całości.Czy można z tych kawałków zrobić coś podobnego do gulaszu??

  • Autor: Krystyna911 Data: 2011-08-23 08:06:58

    u nas bardzo smakuje w wersji na pikantnie : polędwiczki (klik)

  • Autor: krysia64 Data: 2011-08-23 12:48:03

    U mnie sprawdziły się polędwiczki z sezamem.

    Jeżeli lubisz sezam to polecam Ci te polędwiczki.

    http://wielkiezarcie.com/recipe25812.html

    pozdrawiam :-)

  • Autor: lizbona Data: 2011-08-23 14:27:38

    ....jesli są to gubsze plasterki to lekko rozgnieć je dłonią..dopraw solą i pieprzem..opanieruj jak na schabowe.....w miedzy czasie podduś na patelni  cebulkę..tak na lekko zloto,tak aby miały słodkawy smak... dodaj przyprawy...co kto lubi!....na koniec dodaj przecier pomidorowy, ale nie za dużo..i jeszcze wszystko z minutkę niech się poddusi.....to ma być pierzynka na te kotleciki!

    ....usmaż polędwiczki jak schabowe......na tą obsmażona juz stronę rozłóż cebulowy farsz....przykryj plasterkiem sera......ja zawsze przykrywam patelnię...zmniejszam gaz...aby polędwiczki doszły..oraz ser się rozpuścił...i smacznego:)

  • Autor: mamusia_muminka Data: 2011-08-23 15:50:07

    Bardzo proszę wstaw przepis......bo tak smakowicie to brzmi

  • Autor: jolka60 Data: 2011-08-23 16:08:27

    Bardzo smakowicie.Jeśli przepis się nie pojawi i tak spróbuję to zrobić.Moze jeszcze wersję bez panierowania?Przyda się na "lepsze" okazje.

  • Autor: lizbona Data: 2011-08-23 19:46:13

    ....dziękuje za miłe słowa!...faktycznie jest to smakowita potrawa....wstawię ten przepis...tylko jakoś nie za bardzo potrafię dobrać proporcje..zawsze robie na "oko".....ale obiecuję, przepis wstawię.....

    ... orginalnie to przygotowuję to danie z poledwiczek dzika.....też super!....tylko te "dzikie" polędwiczki wpierw  marynuję w przyprawach...i siup...  do lodowki na przynajmniej jeden dzień......

  • Autor: majolika Data: 2011-08-25 02:05:41

    Ja najbardziej lubie polędwiczki w sosie z zielonego, marynowanego pieprzu.

  • Autor: daga26 Data: 2011-08-25 09:29:29

    jeszcze mozna cos takie zrobic poledwice na medaliony pokroic obwinac w boczek lub jakas wloska szynke , przprywic sola i pieprzem, podsmazyc , polozyc na naczynie zaroodporne , wieszch przekladac pomidor , cukinia i mozarella u przednio pokrojone w plasterki i do piekarnika na 180°C ale jak dlugo to ci nie powiem bo robie na oko ale mysle ze ok. polgodziny moze nawet krocej :)

  • Autor: daga26 Data: 2011-08-25 09:30:25

    jeszcze mozna cos takie zrobic poledwice na medaliony pokroic obwinac w boczek
    lub jakas wloska szynke , przprywic sola i pieprzem, podsmazyc , polozyc na
    naczynie zaroodporne , wieszch przekladac pomidor , cukinia i mozarella u
    przednio pokrojone w plasterki i do piekarnika na 180°C ale jak dlugo to
    ci nie powiem bo robie na oko ale mysle ze ok. polgodziny moze nawet krocej :)

    a jeszcze czasami podsmazam cebulke i potem dusze ja w balsamico i czerwonym winie i daje pod mieso :) pycha

  • Autor: jolka60 Data: 2011-08-25 12:57:45

    Też smacznie "zabrzmiało".

  • Autor: daga26 Data: 2011-08-25 13:01:16

    no wlasnie przepis w glowie a nie na stronce:D

  • Autor: jolka60 Data: 2011-08-25 14:08:00

    No,jesli nie pojawi sie na stronce,i tak wyprobuje.Troszke doswiadczenia.troszke wyobrazni.Zreszta-dosc dokladnie to opisalas.

  • Autor: daga26 Data: 2011-08-26 00:04:10

    no nie mam na ten przepis miary heh zawsze robie to na oko:D ale jest bardzo dobre:) i czesto to robie

Przejdź do pełnej wersji serwisu