Słuchajcie tak czytałam na forach ze tort posypywac mozna kolorowa posypką ale powiem wam ze raz tak zrobiłam i posypka sie roztopiła na drugi dzien wiec juz tak nie robie.
A czy ktos probował uprazyc na masle kokos i posypac boki tortu ? a ijeszcze jedno jak sie suszy okruszki z biszkopta zeby posypac tort
Ja wiórki kokosowe do obsypywania boków prażę na suchej patelni...Jednak wolę posypywać boki nieprażonymi...Do posypywania nadają się:płatki migdałowe,siekane orzechy włoskie i laskowe,wiórki kokosowe, i wspomniane okruszki biszkoptowe. Okruszki robię w ten sposób,że zawsze torty okrawam,wyrównuję lub po prostu wycinam upragniony kształt.Zostawiam sobie te "ścinki" na 2-3 dni w celu podsuszenia i kruszę do pojemnika.Zamykam go później szczelną pokrywką i mam biszkoptowe okruszki:)
Ja obsypuje roznie czasem tarta czekolada, czasem platkami migdalowymi, kokosem tez ale napewno nie prazonym na masle tylko prazonym na sucho, kokos musi byc sypki. Kokos i platki migdalowe maja to do siebie, ze maskuja pewne niedoskonalosci bokow. Calkiem ladnie wyglada tez tort, ktory ma boko wykonczone masa, ktora jest przelozony albo bota smietana. Zamieszczam Ci kilka zdjec swoich tortow (nie sa perfekt, jestem amatorka) roznie wykonczonych
No to jak ty amatorka jestes to ja nic lepiej nie mowie........
Tez sama robie torty ale daleko mi do takiego wystroju.A powiedz z czego masz ten krem czekoladowy na tym torcie z sercem i czy te floresy to wyciskałas z czekolady.
Równiez zdarza mi się robić torty, powoli uczę się ;] wiórki kokosowe, płatki migdałowe czy siekne orzechy to już wypróbowane obsypki. Swego czasu tort obsypałam , swój urodzinowy pokruszonymi wafelkami kakaowymi i wyglądało to bardzo fajnie także myślę że to taka alternatywa ;] powodzenia
Równiez zdarza mi się robić torty, powoli uczę się ;] wiórki kokosowe, płatki migdałowe czy siekne orzechy to już wypróbowane obsypki. Swego czasu tort obsypałam , swój urodzinowy pokruszonymi wafelkami kakaowymi i wyglądało to bardzo fajnie także myślę że to taka alternatywa ;] powodzenia
A ja polecam wiórki waflowe, takie z opłatka.Na tym torcie akurat białe i nienbieskie. Kupisz na allegro we wszystkich kolorach. Nie namiękają od kremu, czy bitej śmietany, nie puszczają koloru. Na tym torcie też taśma na boki ale przed krojeniem trzeba ją ściągnąć:)Torty wykonała moja przyjaciółka:)
Ladne ale ja robie torta tylko od okazji i nie opłaca mi sie kupowac tych slicznosci no ibudzet tez mi na to nie pozwala szukam zawsze tanich rozwiazan
Słuchajcie tak czytałam na forach ze tort posypywac mozna kolorowa posypką ale powiem wam ze raz tak zrobiłam i posypka sie roztopiła na drugi dzien wiec juz tak nie robie.
A czy ktos probował uprazyc na masle kokos i posypac boki tortu ? a ijeszcze jedno jak sie suszy okruszki z biszkopta zeby posypac tort
Ja wiórki kokosowe do obsypywania boków prażę na suchej patelni...Jednak wolę posypywać boki nieprażonymi...Do posypywania nadają się:płatki migdałowe,siekane orzechy włoskie i laskowe,wiórki kokosowe, i wspomniane okruszki biszkoptowe. Okruszki robię w ten sposób,że zawsze torty okrawam,wyrównuję lub po prostu wycinam upragniony kształt.Zostawiam sobie te "ścinki" na 2-3 dni w celu podsuszenia i kruszę do pojemnika.Zamykam go później szczelną pokrywką i mam biszkoptowe okruszki:)
Tez robie okruszki z biszkoptu.
Czasem obsypuje mielonymi migdalami. Probowalam platkami migdalowym, tez wyglada ladnie.
Dzieki dziewczyny no masz racje suche wiórki sie prazy ale ja ciemna jestem.
Ja obsypuje roznie czasem tarta czekolada, czasem platkami migdalowymi, kokosem tez ale napewno nie prazonym na masle tylko prazonym na sucho, kokos musi byc sypki. Kokos i platki migdalowe maja to do siebie, ze maskuja pewne niedoskonalosci bokow. Calkiem ladnie wyglada tez tort, ktory ma boko wykonczone masa, ktora jest przelozony albo bota smietana. Zamieszczam Ci kilka zdjec swoich tortow (nie sa perfekt, jestem amatorka) roznie wykonczonych
No to jak ty amatorka jestes to ja nic lepiej nie mowie........
Tez sama robie torty ale daleko mi do takiego wystroju.A powiedz z czego masz ten krem czekoladowy na tym torcie z sercem i czy te floresy to wyciskałas z czekolady.
Czy boki muszą być koniecznie obsypane? Bardzo ładnie wyglądają torty gładko obłożone kremem czy bitą śmietaną. Do tego oczywiście dekoracja.
No nie musza ale ja nie jestem taka zdolna zeby rowniutko i estetycznie wygładzic boki a tak wszystkie nie rownosci sie zakryje
Tojest krem czekoladowy z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe15361.html
Ten krem jest bardzo fajny, zwarty i latwo sie nim dekoruje. Smakuje bardzo czekoladowo. Esy floresy tez sa z tego kremu wyciskane strzykawka:)
Dzieki
Równiez zdarza mi się robić torty, powoli uczę się ;] wiórki kokosowe, płatki migdałowe czy siekne orzechy to już wypróbowane obsypki. Swego czasu tort obsypałam , swój urodzinowy pokruszonymi wafelkami kakaowymi i wyglądało to bardzo fajnie także myślę że to taka alternatywa ;] powodzenia
Równiez zdarza mi się robić torty, powoli uczę się ;] wiórki kokosowe, płatki migdałowe czy siekne orzechy to już wypróbowane obsypki. Swego czasu tort obsypałam , swój urodzinowy pokruszonymi wafelkami kakaowymi i wyglądało to bardzo fajnie także myślę że to taka alternatywa ;] powodzenia
Ladne ale ja robie torta tylko od okazji i nie opłaca mi sie kupowac tych slicznosci no ibudzet tez mi na to nie pozwala szukam zawsze tanich rozwiazan