Witajcie kochane żarłoczki. Piszę z prośbą o poradę (jak zwykle) haha otóż ... dostałam pół kilogramowy woreczek prażonej cebulki. Syn posypuje sobie nią kanapki z majonezem i..... no właśnie... do czego jeszcze używacie takowej? Znalazłam tu przepis na sałatkę z tą cebulką (wyprobuję przy okazji) ale DO CZEGO JESZCZE??
dzisiaj wykorzystałam dwie łyżki prażonej cebuli do kotletów mięsno-sojowych. Dodaję ją do różnych mas mięsnych, sosów oraz potrawek :) Doskonale się też nadaje do ciasta drożdzowego, którym owija się parówki. Świetna sprawa taka gotowa prażona cebula - nie doceniałam, dopóki pierwszy raz nie kupiłam. Teraz wpadłam po uszy i lubię ją mieć w kuchennej szafce na wszelki wypadek :)
Uzywam podobnie jak napisali inni tzn. zupy, sosy, zapiekanki, a ponadto: do gotowanych ziemniakow, w czasie duszenia-tluczenia a potem posypuje przed podaniem; do pasztecikow, drozdzowych i kruchych, do fasolki szparagowej zielonej, po ugotowaniu posypuje cebulka i sezamem, smakuje wyborowo; do potraw z makaronem (nawet makaron z bialym serem)........
Witajcie kochane żarłoczki. Piszę z prośbą o poradę (jak zwykle) haha otóż ... dostałam pół kilogramowy woreczek prażonej cebulki. Syn posypuje sobie nią kanapki z majonezem i..... no właśnie... do czego jeszcze używacie takowej? Znalazłam tu przepis na sałatkę z tą cebulką (wyprobuję przy okazji) ale DO CZEGO JESZCZE??
...domowe hot dogi ale zamiast ketchupu-musztarda, jako dodatek sałatka szwedzka(ogórki) +wspomniana cebulka-pychota:)
można też posypać żurek, ale już na talerzu, zeby nie straciła zbyt dużo ze swej chrupkosci:)
Dodaję do sosu z kurczaka i do zupy cebulowej , na daje fajny smak chociaż zmięknie. Do posypania pierogów też użyłam : skwareczki a na to cebulka
Dodaje prazona cebulke do farszu na gołąbki do kotletów mielonych oraz do roznych sosów np.pieczeniowego
Wkn proponuje zrobienie domowej wegety, jednym ze składników jest prażona cebulka.
http://wielkiezarcie.com/article65162.html
Renia podjadę do Ciebie.....podzielimy na pół....i po kłopocie....
Dobra wpadnij podzielimy się
chłopcy wczoraj dodawali do chamburgerów i nawet smakowało
Do wszystkich dań gorących do których dodajesz cebulę.
Cześć,
dzisiaj wykorzystałam dwie łyżki prażonej cebuli do kotletów mięsno-sojowych. Dodaję ją do różnych mas mięsnych, sosów oraz potrawek :) Doskonale się też nadaje do ciasta drożdzowego, którym owija się parówki. Świetna sprawa taka gotowa prażona cebula - nie doceniałam, dopóki pierwszy raz nie kupiłam. Teraz wpadłam po uszy i lubię ją mieć w kuchennej szafce na wszelki wypadek :)
Uzywam podobnie jak napisali inni tzn. zupy, sosy, zapiekanki, a ponadto: do gotowanych ziemniakow, w czasie duszenia-tluczenia a potem posypuje przed podaniem; do pasztecikow, drozdzowych i kruchych, do fasolki szparagowej zielonej, po ugotowaniu posypuje cebulka i sezamem, smakuje wyborowo; do potraw z makaronem (nawet makaron z bialym serem)........