Forum

Kuchenne porady

Prażona cebulka

  • Autor: renataz36 Data: 2011-10-23 09:33:20

    Witajcie kochane żarłoczki. Piszę z prośbą o poradę (jak zwykle) haha otóż ... dostałam pół kilogramowy woreczek prażonej cebulki. Syn posypuje sobie nią kanapki z majonezem i..... no właśnie... do czego jeszcze używacie takowej? Znalazłam tu przepis na sałatkę z tą cebulką (wyprobuję przy okazji) ale DO CZEGO JESZCZE??

  • Autor: dorotaibasia Data: 2011-10-23 09:55:22

    ...domowe hot dogi ale zamiast ketchupu-musztarda, jako dodatek sałatka szwedzka(ogórki) +wspomniana cebulka-pychota:)

    można też posypać żurek, ale już na talerzu, zeby nie straciła zbyt dużo ze swej chrupkosci:)

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-10-23 10:20:11

    Dodaję do sosu z kurczaka i do zupy cebulowej , na daje fajny smak chociaż zmięknie. Do posypania pierogów też użyłam : skwareczki a na to cebulka

     

  • Autor: agness Data: 2011-10-23 12:44:55

    Dodaje prazona cebulke do farszu na gołąbki do kotletów mielonych oraz do roznych sosów np.pieczeniowego

  • Autor: jannaj Data: 2011-10-23 13:03:03

    Wkn proponuje zrobienie domowej wegety, jednym ze składników jest prażona cebulka.

    http://wielkiezarcie.com/article65162.html

  • Autor: nata30 Data: 2011-10-24 10:20:09

    Renia podjadę do Ciebie.....podzielimy na pół....i po kłopocie....

  • Autor: renataz36 Data: 2011-10-25 09:28:06

    Dobra wpadnij podzielimy się

    chłopcy wczoraj dodawali do chamburgerów i nawet smakowało

  • Autor: as Data: 2011-10-25 15:47:58

    Do wszystkich dań gorących do których dodajesz cebulę.

  • Autor: Wkn Data: 2011-10-26 00:15:55

    Cześć,

    dzisiaj wykorzystałam dwie łyżki prażonej cebuli do kotletów mięsno-sojowych. Dodaję ją do różnych mas mięsnych, sosów oraz potrawek :) Doskonale się też nadaje do ciasta drożdzowego, którym owija się parówki. Świetna sprawa taka gotowa prażona cebula - nie doceniałam, dopóki pierwszy raz nie kupiłam. Teraz wpadłam po uszy i lubię ją mieć w kuchennej szafce na wszelki wypadek :)

  • Autor: lucyna67 Data: 2011-10-26 02:52:00

    Uzywam  podobnie jak napisali inni tzn. zupy, sosy, zapiekanki, a ponadto: do gotowanych ziemniakow, w czasie duszenia-tluczenia a potem posypuje przed podaniem; do pasztecikow, drozdzowych i kruchych, do fasolki szparagowej zielonej, po ugotowaniu posypuje cebulka i sezamem, smakuje wyborowo;  do potraw z makaronem (nawet makaron z bialym serem)........

Przejdź do pełnej wersji serwisu