Forum

Kuchenne porady

ciastka z wróżbą na andrzejki

• Autor: sylwia63 Data: 2011-11-11 14:55:17

Witam.Poszukuję przepisu na  ciasteczka z wróżbą na Andrzejki w szkole.Nie pogardzę pomysłami na wróżby do tych ciasteczek.Dodam,że są to dzieci sześcioletnie.

• Autor: grazka35 Data: 2011-11-11 18:49:58

http://miastodzieci.pl/zabawy_dla_dzieci/zabawa/19:zabawy-dla-dzieci-andrzejki-dla-dzieci/5604:andrzejkowe-ciasteczka-z-wrozba

W zeszłym roku robiłam z powyższego przepisu. Tylko rzeczywiście trzeba szybko robić , bo twardnieją , ale są smaczne. Wróżby były typu: "dzisiaj jest twój szczęśliwy dzień", czy "patrz pod nogi" . Dzieciakom sześcioletnim można narysować wróżby w formie obrazkowej, no chyba że wszystkie umieją czytać.

• Autor: piszczalka Data: 2011-11-11 19:18:00

Ja postanowilam zrobic ciasteczka z wrozba z ciasta francuskiego, szybko i chyba pewnie :)))

• Autor: Kluko Data: 2011-11-13 21:26:22

Robiłem w zeszłym roku takie ciasteczka z przepisu z WŻ, ale nie pamiętam już jakiego... A wróżby ściągnąłem z internetu...

Niewidomi śnią, niemi myślą, głusi czują, a TY? Czy patrząc widzisz?

Łamiąc swoją wolę wzmacniasz ducha, łamiąc ducha zabijasz wolę.

Słabość jest kwintesencją wszelkich zmian, siła ich przeciwnością.

Jeśli ruch wstrzymasz - nie będzie go wcale, spokój zniweczysz - niepokój powstanie.

Nie żyjesz w czasach lepszych niż inne, to złudzenie; przyzwyczaiłeś się jedynie.

Działaj wtedy gdy bierność nie przynosi korzyści.

Nie oczekuj mądrości od świecy czy dymu z kadzidła - ona jest w Tobie bądź nie ma jej wcale.

Filister zniweczy najbardziej logiczne rozumowanie.

Nie próbuj deszczem gasić Słońca, bo porywasz się na niemożliwe.

Zmiany są równie pożądane jak deszcz i słońce.

Przegrywasz, boisz się i zwyciężasz tylko dlatego, że tak chcesz.

Kto na własnym miejscu siada, temu nikt nie każe wstać.

Nie sposób skryć gdziekolwiek prawdziwego siebie.

Kiedy przejdziesz jedną górę, wtedy wyłoni się następna - trudno znaleźć równe błonie.

Spowij się mgłą zapomnienia, a staniesz się nieistnieniem.

Gwiazdy niczym kwiaty kwitną i umierają – każdy z nas jest gościem nieboskłonu.

Pomyłki są jak góry: im wyżej zaszedłeś, tym więcej ich widzisz dookoła.

Głęboka i rozświetlona przytomność łączy medytującego z obiektem medytacji.

Świadomość jest jak płomień świecy, może zgasnąć, a świeca będzie istnieć.

• Autor: skopolendra Data: 2011-11-14 08:10:05

bardzo madre ale chyba niezrozumiale dla 6- latkow....

• Autor: Kluko Data: 2011-11-15 23:16:02

Dla 6-latków to raczej się nie nada :) Ale może komu innemu się przyda:) A najlepsze w tych moich ciasteczkach było to, że mój mlodszy synek wziął ciasteczko, w którym była wróżba : "Kto na swym miejscu siada, temu nikt nie każe wstać", co doskonale współgra z jego charakterem ;)

• Autor: sylwia63 Data: 2011-11-16 19:59:00

Dziękuję bardzo;dla sześciolatków się nie nada,ale mam jeszcze 11-latkę.Dla jej towarzystwa w sam raz,będa musieli trochę pomyśleć.Czekam na więcej.

• Autor: alicja_bt Data: 2011-11-17 08:54:55

Fajny przepis jest na Kotlet.TV

Przejdź do pełnej wersji serwisu