Witam.Poszukuję przepisu na ciasteczka z wróżbą na Andrzejki w szkole.Nie pogardzę pomysłami na wróżby do tych ciasteczek.Dodam,że są to dzieci sześcioletnie.
W zeszłym roku robiłam z powyższego przepisu. Tylko rzeczywiście trzeba szybko robić , bo twardnieją , ale są smaczne. Wróżby były typu: "dzisiaj jest twój szczęśliwy dzień", czy "patrz pod nogi" . Dzieciakom sześcioletnim można narysować wróżby w formie obrazkowej, no chyba że wszystkie umieją czytać.
Dla 6-latków to raczej się nie nada :) Ale może komu innemu się przyda:) A najlepsze w tych moich ciasteczkach było to, że mój mlodszy synek wziął ciasteczko, w którym była wróżba : "Kto na swym miejscu siada, temu nikt nie każe wstać", co doskonale współgra z jego charakterem ;)
Witam.Poszukuję przepisu na ciasteczka z wróżbą na Andrzejki w szkole.Nie pogardzę pomysłami na wróżby do tych ciasteczek.Dodam,że są to dzieci sześcioletnie.
http://wielkiezarcie.com/recipe64329.html
http://wielkiezarcie.com/recipe64352.html
http://miastodzieci.pl/zabawy_dla_dzieci/zabawa/19:zabawy-dla-dzieci-andrzejki-dla-dzieci/5604:andrzejkowe-ciasteczka-z-wrozba
W zeszłym roku robiłam z powyższego przepisu. Tylko rzeczywiście trzeba szybko robić , bo twardnieją , ale są smaczne. Wróżby były typu: "dzisiaj jest twój szczęśliwy dzień", czy "patrz pod nogi" . Dzieciakom sześcioletnim można narysować wróżby w formie obrazkowej, no chyba że wszystkie umieją czytać.
Ja postanowilam zrobic ciasteczka z wrozba z ciasta francuskiego, szybko i chyba pewnie :)))
Robiłem w zeszłym roku takie ciasteczka z przepisu z WŻ, ale nie pamiętam już jakiego... A wróżby ściągnąłem z internetu...
Niewidomi śnią, niemi myślą, głusi czują, a TY? Czy patrząc widzisz?
Łamiąc swoją wolę wzmacniasz ducha, łamiąc ducha zabijasz wolę.
Słabość jest kwintesencją wszelkich zmian, siła ich przeciwnością.
Jeśli ruch wstrzymasz - nie będzie go wcale, spokój zniweczysz - niepokój powstanie.
Nie żyjesz w czasach lepszych niż inne, to złudzenie; przyzwyczaiłeś się jedynie.
Działaj wtedy gdy bierność nie przynosi korzyści.
Nie oczekuj mądrości od świecy czy dymu z kadzidła - ona jest w Tobie bądź nie ma jej wcale.
Filister zniweczy najbardziej logiczne rozumowanie.
Nie próbuj deszczem gasić Słońca, bo porywasz się na niemożliwe.
Zmiany są równie pożądane jak deszcz i słońce.
Przegrywasz, boisz się i zwyciężasz tylko dlatego, że tak chcesz.
Kto na własnym miejscu siada, temu nikt nie każe wstać.
Nie sposób skryć gdziekolwiek prawdziwego siebie.
Kiedy przejdziesz jedną górę, wtedy wyłoni się następna - trudno znaleźć równe błonie.
Spowij się mgłą zapomnienia, a staniesz się nieistnieniem.
Gwiazdy niczym kwiaty kwitną i umierają – każdy z nas jest gościem nieboskłonu.
Pomyłki są jak góry: im wyżej zaszedłeś, tym więcej ich widzisz dookoła.
Głęboka i rozświetlona przytomność łączy medytującego z obiektem medytacji.
Świadomość jest jak płomień świecy, może zgasnąć, a świeca będzie istnieć.
bardzo madre ale chyba niezrozumiale dla 6- latkow....
Dla 6-latków to raczej się nie nada :) Ale może komu innemu się przyda:) A najlepsze w tych moich ciasteczkach było to, że mój mlodszy synek wziął ciasteczko, w którym była wróżba : "Kto na swym miejscu siada, temu nikt nie każe wstać", co doskonale współgra z jego charakterem ;)
Dziękuję bardzo;dla sześciolatków się nie nada,ale mam jeszcze 11-latkę.Dla jej towarzystwa w sam raz,będa musieli trochę pomyśleć.Czekam na więcej.
Fajny przepis jest na Kotlet.TV