Forum

Kuchenne porady

Cielaczek, Izaura,

  • Autor: adek Data: 2011-11-13 12:05:07

    Wypróbowywałam już różne warianty tych przepisów, ale wciąż poszukuję. Chodzi o ciasto tak pulchne i puszyste, żeby otaczały kupki sera jak pierzynką a nie zostawały na wierzchu łaty sera wysuszone przez piekarnik. Proszę o radę i przepis

  • Autor: megi65 Data: 2011-11-13 18:35:20

    Mam w swoich zeszytowych przepisach ... jest na oleju puszysty ..i ser nigdy nie wysuszły sie na wiór ...

    Wszystko w twoich rękach .. i dobrym twarogu temp. ok. 180 C .. ok 40 min .. i sukces murowany albo inaczej upieczony .... :

    http://wielkiezarcie.com/recipe24397.html

    Polecam ci ten przepis ... bardzo do mojego wypróbowanego podobny ...

  • Autor: adek Data: 2011-11-13 18:42:33

    Megi65  czy mogłabyś podzielić sie tym przepisem?

  • Autor: adek Data: 2011-11-13 19:14:15

    Dziękuję , zaraz drukuję a jutro będę to ciasto piekła. Dam znać jak wyszło.

Przejdź do pełnej wersji serwisu