Forum

Kuchenne porady

Nowy!!1

  • Autor: henry511 Data: 2011-11-16 20:10:35

    Zaczynam sam gotowac iprosze o dobry przepis na golonke....

  • Autor: jolka60 Data: 2011-11-16 20:17:47

    Przede wszystkim witaj,skoros Nowy.

    Golonke najczesciej nacieram mieszanka ziol prowansalskich z przyprawa Kamisa (Staropolska,do mies i drobiu) plus sol, pieprz czarny i czosnek,wymieszane z olejem.Golonke wczesniej dobrze jest naciac w kratke,od strony skory,wowczas lepiej przejdzie przyprawami.Trzymam ja tak dobe (obracajac ze dwa razy),a nastepnie pieke w rekawie do pieczenia,dodajac do srodka pozostalosc przypraw ,ktora osiadla na dnie naczynia z dodatkiem kilku lyzek wody.

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-11-16 20:26:02

    Witaj

    Ja parę lat temu prafiłam tutaj po przepis na golonke i tak zostałam :):):)

    oto przeps który robiłam http://wielkiezarcie.com/recipe6758.html

  • Autor: jolka60 Data: 2011-11-16 20:42:05

    Tez mnie od dawna kusi wyprobowanie golonki w piwie oraz pieczonej na kiszonej kapuscie.Podobno obie bardzo smaczne.Moze...blizej swiat?

  • Autor: ulla* Data: 2011-11-16 20:52:57

    ..też wypróbuję tak,smaczne może być....

    Witaj Nowy czy Nowa?

  • Autor: MARTA84 Data: 2011-11-16 20:58:22

    Witaj

  • Autor: jolka60 Data: 2011-11-17 22:30:57

    Ja???

  • Autor: ulla* Data: 2011-11-19 16:19:40

    Nie,nie Ty..) Henry pisze,że sam gotuje,a w profilu miał na początku kobieta,stąd moje pytanie,a ciekawska byłam

  • Autor: jolka60 Data: 2011-11-19 17:38:16

    Wiem,Ula,wiem.To tylko dlatego.ze sie pode mnie podpielas,wyszedl taki zarcik.

  • Autor: henry511 Data: 2011-11-19 22:35:20

    Nie wiem skad wziela sie na profilu kobieta-na marginesie sam  gotuje (albo zaczynam ).A ciekawosc to pierwszy stopien do ...wiedzy ...Pozdrawiam

  • Autor: henry511 Data: 2011-11-17 23:34:48

    Nowy -Henry

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-11-16 20:58:07

    hmm.. dobry pomysł lepiej sobie pojeśc mięsa przed postem

  • Autor: jolka60 Data: 2011-11-17 22:55:21

    Jesli o mnie chodzi,to akurat wreszcie przed swietami,czyli ''blizej swiat''bede miala wiecej czasu na kulinaria.

  • Autor: bettybez Data: 2011-11-16 21:46:52

    Może ten wypróbuj

    http://wielkiezarcie.com/recipe26779.html

    Mam go w ulubionych, ale do tej pory nie mialam okazji wypróbować a brzmi zachęcająco

  • Autor: Laugasel Data: 2011-11-17 09:26:41

    Ja robiłam już tę golonke i naprawdę jest bardzo dobra , mięciutka i aromatyczna.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2011-11-16 23:01:56

    http://wielkiezarcie.com/recipe63583.html

    Może ten przepis Ci podpasuje:)

  • Autor: Olciaa Data: 2011-11-17 09:52:25

    witam MR ;o)

  • Autor: bytomianka Data: 2011-11-17 11:05:27

    Witaj!!

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-17 10:11:46

    Witaj.

  • Autor: bytomianka Data: 2011-11-17 11:06:12

    Witaj.!!

  • Autor: henry511 Data: 2011-11-17 23:31:20

    Kochani bardzo dziekuje za ciekawe przepisy i zabieram sie do roboty.....Jak  zrobie to napisze czy mi sie udala, poza tym dzieki za mile przywitanie  i pozdrawiam  serdecznie wszystkich....Henry

  • Autor: stillnox Data: 2011-11-19 00:10:19

    Witaj witaj ....miło że zajrzałeś do nas :-) ja niestety przepisu nie posiadam bo za golonką nie przepadam :-(

  • Autor: skopolendra Data: 2011-11-19 07:24:33

    Witaj Henry:) Milo ze jestes z nami.Przepis na golonke ? Polecam golonke piwno miodowa wg niebieskiej rozyczki.Niestety jakims sposobem nie moge wstawic linku:(

  • Autor: henry511 Data: 2011-11-19 13:10:19

    Dzieki za mile slowa,wlasnie znalazlem przepis wg niebieskiej rozyczki .... Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie.

  • Autor: skopolendra Data: 2011-11-20 22:48:52

    No to do roboty:) I nie zapomnij podzielic sie wrazeniami ....

  • Autor: henry511 Data: 2011-11-21 00:15:33

    Nie omieszkam sie podzielic wynikiem moich wypocin ...

Przejdź do pełnej wersji serwisu