Golonke najczesciej nacieram mieszanka ziol prowansalskich z przyprawa Kamisa (Staropolska,do mies i drobiu) plus sol, pieprz czarny i czosnek,wymieszane z olejem.Golonke wczesniej dobrze jest naciac w kratke,od strony skory,wowczas lepiej przejdzie przyprawami.Trzymam ja tak dobe (obracajac ze dwa razy),a nastepnie pieke w rekawie do pieczenia,dodajac do srodka pozostalosc przypraw ,ktora osiadla na dnie naczynia z dodatkiem kilku lyzek wody.
Kochani bardzo dziekuje za ciekawe przepisy i zabieram sie do roboty.....Jak zrobie to napisze czy mi sie udala, poza tym dzieki za mile przywitanie i pozdrawiam serdecznie wszystkich....Henry
Witaj Henry:) Milo ze jestes z nami.Przepis na golonke ? Polecam golonke piwno miodowa wg niebieskiej rozyczki.Niestety jakims sposobem nie moge wstawic linku:(
Zaczynam sam gotowac iprosze o dobry przepis na golonke....
Przede wszystkim witaj,skoros Nowy.
Golonke najczesciej nacieram mieszanka ziol prowansalskich z przyprawa Kamisa (Staropolska,do mies i drobiu) plus sol, pieprz czarny i czosnek,wymieszane z olejem.Golonke wczesniej dobrze jest naciac w kratke,od strony skory,wowczas lepiej przejdzie przyprawami.Trzymam ja tak dobe (obracajac ze dwa razy),a nastepnie pieke w rekawie do pieczenia,dodajac do srodka pozostalosc przypraw ,ktora osiadla na dnie naczynia z dodatkiem kilku lyzek wody.
Witaj
Ja parę lat temu prafiłam tutaj po przepis na golonke i tak zostałam :):):)
oto przeps który robiłam http://wielkiezarcie.com/recipe6758.html
Tez mnie od dawna kusi wyprobowanie golonki w piwie oraz pieczonej na kiszonej kapuscie.Podobno obie bardzo smaczne.Moze...blizej swiat?
..też wypróbuję tak,smaczne może być....
Witaj Nowy czy Nowa?
Witaj
Ja???
Nie,nie Ty..) Henry pisze,że sam gotuje,a w profilu miał na początku kobieta,stąd moje pytanie,a ciekawska byłam
Wiem,Ula,wiem
.To tylko dlatego.ze sie pode mnie podpielas,wyszedl taki zarcik.
Nie wiem skad wziela sie na profilu kobieta-na marginesie sam gotuje (albo zaczynam ).A ciekawosc to pierwszy stopien do ...wiedzy ...Pozdrawiam
Nowy -Henry
hmm.. dobry pomysł lepiej sobie pojeśc mięsa przed postem
Jesli o mnie chodzi,to akurat wreszcie przed swietami,czyli ''blizej swiat''bede miala wiecej czasu na kulinaria.
Może ten wypróbuj
http://wielkiezarcie.com/recipe26779.html
Mam go w ulubionych, ale do tej pory nie mialam okazji wypróbować a brzmi zachęcająco
Ja robiłam już tę golonke i naprawdę jest bardzo dobra , mięciutka i aromatyczna.
http://wielkiezarcie.com/recipe63583.html
Może ten przepis Ci podpasuje:)
witam MR ;o)
Witaj!!
Witaj.
Witaj.!!
Kochani bardzo dziekuje za ciekawe przepisy i zabieram sie do roboty.....Jak zrobie to napisze czy mi sie udala, poza tym dzieki za mile przywitanie i pozdrawiam serdecznie wszystkich....Henry
Witaj witaj ....miło że zajrzałeś do nas :-) ja niestety przepisu nie posiadam bo za golonką nie przepadam :-(
Witaj Henry:) Milo ze jestes z nami.Przepis na golonke ? Polecam golonke piwno miodowa wg niebieskiej rozyczki.Niestety jakims sposobem nie moge wstawic linku:(
Dzieki za mile slowa,wlasnie znalazlem przepis wg niebieskiej rozyczki .... Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie.
No to do roboty:) I nie zapomnij podzielic sie wrazeniami ....
Nie omieszkam sie podzielic wynikiem moich wypocin ...