Kochani sprawa jest gardlowa. Wieczorem przyjda znajomi, umyslilam sobie, ze podam bodkowy forszmak w chlebku. Forszmak gotowy (pycha jak zwykle). Chlebek upieklam z blogu "moje wypieki" i totalna porazka!!!To sa mieciutkie buleczki. Czy ktos poratuje mnie sprawdzonym przepisem na takie chlebowe miseczki???Cenna rada byloby tez jak to zrobic zeby chlebus mial gruba skorke ( jak pieke chleb to zawsze daze do cienkiej ale chrupiacej)...Pomozecie?
ups...jadłam w nich i żurek i leczo...a może jakims wyjściem byłoby podpiec już takie wydrążone bułeczki? ale to tylko taka wplna myśl bo tego sposobu nie praktykowałam...
Kochani sprawa jest gardlowa. Wieczorem przyjda znajomi, umyslilam sobie, ze podam bodkowy forszmak w chlebku. Forszmak gotowy (pycha jak zwykle). Chlebek upieklam z blogu "moje wypieki" i totalna porazka!!!To sa mieciutkie buleczki. Czy ktos poratuje mnie sprawdzonym przepisem na takie chlebowe miseczki???Cenna rada byloby tez jak to zrobic zeby chlebus mial gruba skorke ( jak pieke chleb to zawsze daze do cienkiej ale chrupiacej)...Pomozecie?
Moje bułki mają grubą skórkę jeżeli ich niczym nie smaruje przed pieczeniem i pieke w 180 stopniach.
Alicjo a gdzie jest przepis na Twoje bulki?
Zaraz wrzuce, ten sposób pieczenia przeważnie daje twardą skórke.
Już są w przepisach
dziekuje:)
http://mojewypieki.blox.pl/2009/11/Wloskie-miseczki-chlebowe.html
z innego bloga ale piekłam i się sprawdziły wiec polecam
Aled ja wlasnie z tego przepisu upieklam wczoraj i wyszla totalna klapa.To sa mieciutkie buleczki, moja zupka przez to przeleci chociaz jest gesta:(
ups...jadłam w nich i żurek i leczo...a może jakims wyjściem byłoby podpiec już takie wydrążone bułeczki? ale to tylko taka wplna myśl bo tego sposobu nie praktykowałam...
http://kotlet.tv/chlebowe-miseczki
Może ten http://wielkiezarcie.com/recipe68065.html
Dziekuje za rady. Zrobilam chlebowe miseczki z wlasnego przepisu na beljaschi. Wyszlo super (na szczescie). Pozdrawiam