Forum

Kuchenne porady

Chlebek miseczka

  • Autor: skopolendra Data: 2011-11-19 07:11:08

    Kochani sprawa jest gardlowa. Wieczorem przyjda znajomi, umyslilam sobie, ze podam bodkowy forszmak w chlebku. Forszmak gotowy (pycha jak zwykle). Chlebek upieklam z blogu "moje wypieki" i totalna porazka!!!To sa mieciutkie buleczki. Czy ktos poratuje mnie sprawdzonym przepisem na takie chlebowe miseczki???Cenna rada byloby tez jak to zrobic zeby chlebus mial gruba skorke ( jak pieke chleb to zawsze daze do cienkiej ale chrupiacej)...Pomozecie?

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-19 07:18:17

    Moje bułki mają grubą skórkę jeżeli ich niczym nie smaruje przed pieczeniem i pieke w 180 stopniach. 

  • Autor: skopolendra Data: 2011-11-19 07:20:54

    Alicjo a gdzie jest przepis na Twoje bulki?

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-19 07:30:05

    Zaraz wrzuce, ten sposób pieczenia przeważnie daje twardą skórke.

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-19 07:47:24

    Już są w przepisach

  • Autor: skopolendra Data: 2011-11-19 08:12:39

    dziekuje:)

  • Autor: dorotaibasia Data: 2011-11-19 08:53:18

    http://mojewypieki.blox.pl/2009/11/Wloskie-miseczki-chlebowe.html

    z innego bloga ale piekłam i się sprawdziły wiec polecam

  • Autor: skopolendra Data: 2011-11-19 11:01:49

    Aled ja wlasnie z tego przepisu upieklam wczoraj i wyszla totalna klapa.To sa mieciutkie buleczki, moja zupka przez to przeleci chociaz jest gesta:(

  • Autor: dorotaibasia Data: 2011-11-19 15:23:37

    ups...jadłam w nich i żurek i leczo...a może jakims wyjściem byłoby podpiec już takie wydrążone bułeczki? ale to tylko taka wplna myśl bo tego sposobu nie praktykowałam...

  • Autor: strzelec Data: 2011-11-19 16:31:09

    http://kotlet.tv/chlebowe-miseczki

  • Autor: makusia Data: 2011-11-19 16:58:11

    Może ten http://wielkiezarcie.com/recipe68065.html

  • Autor: skopolendra Data: 2011-11-20 21:03:23

    Dziekuje za rady. Zrobilam chlebowe miseczki z wlasnego przepisu na beljaschi. Wyszlo super (na szczescie). Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu