Witam! Szukam przepisu na pewien tort, który kiedyś widziałm na Wż. Składał się on z dużej ilości blatów ciasta chyba z 10-15 (takie cienkie kruche placki) i był przekładany dwoma kremami - jeden budyniowy chyba, a drugi na śmietanie. Przeszkułam już dział z tortami i nie mogę znaleźć. Bardzo byłam wdzięczna za pomoc.
Hmmm...i mam zgryza, w niedzielę (za tydzień) urządzamy urodziny synka. Chciałam upiec tort z przepisu nutelli,ale teraz zastanawiam się nad Mikado. Jak myślicie, upiec tradycyjny czy Mikado?
Witam! Szukam przepisu na pewien tort, który kiedyś widziałm na Wż. Składał się on z dużej ilości blatów ciasta chyba z 10-15 (takie cienkie kruche placki) i był przekładany dwoma kremami - jeden budyniowy chyba, a drugi na śmietanie. Przeszkułam już dział z tortami i nie mogę znaleźć. Bardzo byłam wdzięczna za pomoc.
Proszę http://wielkiezarcie.com/recipe12579.html
tort Mikado....chyba tak się nazywał - jest pyszny ;-)
Dziękuje bardzo. Zrobie go w przyszłym tygodniu
Z wielu warstw ciasta, sklada sie tez wegierski Tort Dobosza.
Zaslynal tym, ze w czasach, w ktorych jeszcze nie bylo lodowek, mozna go bylo jakis czas przechowywac bez uszczerbku dla swiezosci.
Hmmm...i mam zgryza, w niedzielę (za tydzień) urządzamy urodziny synka. Chciałam upiec tort z przepisu nutelli,ale teraz zastanawiam się nad Mikado. Jak myślicie, upiec tradycyjny czy Mikado?
Mikado pyszny, ale jest bardzo pracochłonny razem z przygotowaniem mas mi zajęło 4 godz.