Hahaha!!! tez lubie zartowac! U mnie nie bylo tak pieknie i wytwornie jak u Ciebie, Bahusie, i jakos zdjecia jest gorsza, ale ta raczka swietnie sie nadawala do oblizywania paluszkow i z sosami byla super! Moje sosy sa wspaniale!
Wlasciwie to nie ma na nie jakiegos specjalnego przepisu. Lacze z majonezem (koniecznie domowej roboty) to co lubimy najbardziej. A najbardziej lubimy sos orzechowy, z orzeszkow laskowych i arachidowy, nastepnie oliwkowy, tunczykowy, grzybowy i rozowy czyli koktajlowy. Wystarczy zmiksowac dodatki i mieszac kolejno z majonezem. Ja dodaje tez do kazdego lyzke jogurtu naturalnego, zeby byl delikatniejszy i mniej tlusty.
Do grzybowego dodaje zmiksowane grzybki suszone (mniej wiecej lyzeczke) albo jak mam to miksuje troche grzybkow marynowanych i do tego lyzeczka suszonych zmiksowanych.
Zachęcam do zapomnianego wątku ... ja równiez prawie kolacji nie jadam, najczęściej mąż przygotowuje sobie jakieś kanapki :) Gdy ja na coś się skuszę to jest to najczęściej jogurt lub jakaś lekka sałatka.
Litości nie masz:( wlazłam tutaj prawie o 2 w nocy i co widzę ? mój ukochany , ulubiony ozorkowy i jeżeli dobrze widzę to chyba kindziuk też tam jest! ja się tak nie bawię:(Sam się najadłeś i poszedłeś spac, a ja teraz muszę się męczyc.do rana, a czy kupię ozorkowego, tego najstarsi górale nie wiedzą, no chyba że będzie u rzeźnika, w co wątpię.
Olena, powinna być polędwica , ale z pieczeniowej części też robimy:)daję jeszcze sól, pieprz, troszkę musztardy, koniecznie oliwy i chłodnej przegotowanej wody. Niestety nie daję żółtek, bo się boję.Niektórzy dają jeszcze trochę maggi:)
Ja jem dośc często tatara,przeważnie z ładnego ,pieczeniowego lub polędwicy,,cygańskiej'',zawsze dodaję żółtko:)daję też ogórek kiszony,cebulka ,sól ,pieprz,oliwa z oliwek i koniecznie maggi:)polecam:)
Zapiekanki wyszły z sytuacji :) ...miałam trochę lekko zeschłych bułek i trzeba je było wykorzystać ...a zapiekanki z pieczarkami bardzo u mnie lubią ,to i bułki zniknęły w mig :):):)
Skonana wracam po pracy ,jak sobie tam coś dzień wcześniej nie przygotuję na obiad to są półprodukty .Na kolacje za to w tygodniu jajka ,kanapeczki pyszne ,tosty z ciemnego pieczywa ,jakieś zdrowe parówki itd itp standart w rodzinie 5 osobowej :)
Mmmm.. w dzieciństwie często-gęsto jedliśmy taki chlebek... Bywało, ze lodówka była pusta, ale mama wiedziała, że takiego smażonego chleba (ale bez czosnku, a z cukrem) zjemy bez grymaszenia i wymyślania:)
W srodku jest serek topiony. Schab rozbiłam na bardzo cieniutkie plastry, doprawilam sola, pieprzem i czosnkiem. Ser ukroilam i ulozylam na poczatku plastra, potem zwijalam jak krokiety. Roladki byly na obiad, ale ze wtedy zostalo to podalam tez do kolacji haha :)))
Nam to nie było potrzebne ...pasta jest tak jak pisałam wyżej z dodatkiem jabłka i majeranku ,które nie tylko smakowo spasowały do pasty ,ale również dobrze wpływają na trawienie ....druga sprawa to pasty nie jesz od razu w całości ...tylko delikatnie smarujesz kanapki
Nie ma się czego bać jeśli kupujemy mięso w sprawdzonym, pewnym miejscu. Ja tak dawno nie jadłam tatara, że bałam się czy mi "podejdzie". Był pyszny! Polecam:)
Same mięsko, kupiłam od sąsiadki, bo robiła ubój, wątróbkę zostawiła sobie, bo będzie robić podroby:)Ale i bez wątróbki super smakowało, mięso aż słodkie, zjedliśmy wszystko, a pan mąż na koniec , patelnie chlebem wymazał i go zjadł:)
Chleb zjadłem wyjątkowo. Był upieczony przez moją mamę , więc "musiałem" spróbować...Dlatego zrobiłem zdjęcie... był to pierwszy chlebek od Wielkanocy.
Chleb zjadłem wyjątkowo. Był upieczony przez moją mamę , więc "musiałem" spróbować...Dlatego zrobiłem zdjęcie... był to pierwszy chlebek od Wielkanocy.
Do 30 czerwca. Po wakacjach ciąg dalszy. Schudłem 18 kg (od 3 stycznia). Jeszcze 12 kg. W wakacje będę jadł "lżej" ale już bez diety...Odzyskałem mnóstwo ciuchów...
Gratulacje Ja też się od dzisiaj zabieram ponownie od świąt nie trzymałam się ściśle diety. Starałam się nie objadać. Wiem jaka to radość, gdy zrzuci się nadprogramowy ,,balast" i okazuje się, że szafa jest pełna ubrań dobrych i nawet za dużych.
Dziś kolacja w gronie przyjaciół. Fon du.
sosy do fon du
Przystawka...pomidory z serem mozarella
Była jeszcze zupa krem z brokułów, i sałata ze śmietaną...oraz małe faszerowane papryczki na przystawkę....Tak wyglądały podczas smażenia.
Oczywiście dobre wino i na deser lody.
Moge kiedys wpasc na kolacje? ;))) Zawsze masz takie smaczne zdjecia
Oczywiście zapraszam. Przyrządzenie tej kolacji wbrew pozorom nie zajmuje dużo czasu. Zrobiłem ją w 1,5 godziny. Tylko zupę ugotowałem wcześniej.
chwalipięta..;)
A u nas pierogi odsmażane z wczoraj
A u nas powrót zimowej pory oznacza budyń :)
Dziś czekoladowy :D
U mnie dziś wysokokalorycznie (dobrze że mi to nie grozi) - frytki
... zgłodniałam
U mnie podobnie jak u Bahuska, bourguignonne!
A ta dłoń na pierwszym planie, to w którym sosie była podana? I jak przyrządzona? Proszę o przepis
PS. To oczywiście żart...nie byłbym Bahusem gdybym sobie nie zażartował....
Hahaha!!! tez lubie zartowac! U mnie nie bylo tak pieknie i wytwornie jak u Ciebie, Bahusie, i jakos zdjecia jest gorsza, ale ta raczka swietnie sie nadawala do oblizywania paluszkow i z sosami byla super! Moje sosy sa wspaniale!
Gosiu, tak zachwalasz te sosy, a nie wstawiłaś przepisu na żaden czy zdradzisz nam te smaki? Narobiłaś ochoty
Wlasciwie to nie ma na nie jakiegos specjalnego przepisu. Lacze z majonezem (koniecznie domowej roboty) to co lubimy najbardziej. A najbardziej lubimy sos orzechowy, z orzeszkow laskowych i arachidowy, nastepnie oliwkowy, tunczykowy, grzybowy i rozowy czyli koktajlowy. Wystarczy zmiksowac dodatki i mieszac kolejno z majonezem. Ja dodaje tez do kazdego lyzke jogurtu naturalnego, zeby byl delikatniejszy i mniej tlusty.
Grzybowy z jakich grzybków?
Do grzybowego dodaje zmiksowane grzybki suszone (mniej wiecej lyzeczke) albo jak mam to miksuje troche grzybkow marynowanych i do tego lyzeczka suszonych zmiksowanych.
Ja wczorajsze kluski leniwe, starszy synek tosty, Młodszy mannę, a małżonek tosty i parowki z serem
pizza z szynką i pieczarkami...
Pasztet z gęsiny z pomidorami koktajlowymi :)
Jajecznica
Pyzy z mięsem własnej roboty. Jestem z siebie dumna:)
Ja jestem o wiele mniej dumna, ponieważ zeżarłam całe opakowanie pierników norymberskich :/
Dzisiaj bakłażan faszerowany
Zapiekanka w bułce paryskiej w/g niebieskiej-różyczki
Sałatka jarzynowa:)
butelka białego półwytrawnego ;)))
Temat: kolacja
Data: 2012-07-12 21:32:43
Zachęcam do zapomnianego wątku ... ja równiez prawie kolacji nie jadam, najczęściej mąż przygotowuje sobie jakieś kanapki :) Gdy ja na coś się skuszę to jest to najczęściej jogurt lub jakaś lekka sałatka.
Dziś np. skorzystałam z przepisu moni7301 i przygotowałam Pomidory z czosnkiem
To już buzi nie będzie
Cały kilogram arbuza :)
Kolejna kolacja z serami w roli głównej, oczywiście z bagietką i winem.
jeszcze nic ;)
Wczoraj wędzona makrela, dzisiaj leczo z obiadu, pyszotka;))
Woda żywiecka niegazowana i podziwianie księżyca na niebie
Pomidory z drobno pokrojona cebulka w smietanie, chleb z sucha krakowska, herbata.
Woda żywiecka niegazowana i podziwianie księżyca na niebie
Nie głoduj anrubi... leczo mi zostało zapraszamZerkałam w stronę tego leczo Dzięki :)
:)
Galart wieprzowy, zielenina z pomidorem, chleb z ziarnami z masłem. tradycyjna metka.
Kromka chlebka razowego z miodem wielokwiatowym i herbata melisa, dla spokojności
Dzisiejsza kolacja
Litości nie masz:( wlazłam tutaj prawie o 2 w nocy i co widzę ? mój ukochany , ulubiony ozorkowy i jeżeli dobrze widzę to chyba kindziuk też tam jest! ja się tak nie bawię:(Sam się najadłeś i poszedłeś spac, a ja teraz muszę się męczyc.do rana, a czy kupię ozorkowego, tego najstarsi górale nie wiedzą, no chyba że będzie u rzeźnika, w co wątpię.
Sałatka z brokułami ,pomidorami i fetą z sosem czosnkowym ....
Wczoraj placuszki z jabłkami, dzisiaj córa zrobiła krewetki.
hmmm a u mnie prosto, galareta mięsna z octem i chlebek razowy
pozostałość po piątkowym obiedzie ( co wcale nie znaczy, że nam nie smakowało - nie daliśmy rady ) Tarta z brokułami w sosie serowo-czosnkowym
Pyszotka:))
Ja sobie zrobiłam dzisiaj sałatkę z serka wiejskiego light z pomidorem, solą morską i czosnkiem..do tego szyneczka drobiowa... mniammmm:)
Zapiekanki z resztką pasty pieczarkowo-jajecznej ...
W myśl - kolację oddaj wrogowi Herbata miętowa, mięta osobista z ogódka :)
Chleb z margaryną i czosnkiem
Taka sobie skromna i prosta kolacja w zaciszu komputera...;)
Knapki z mięsem z wędzonych żeberek (wywar "poszedł" na barszcz)
Dzisiaj kolacja do wyboru: galareta wieprzowa lub warzywa duszone. Do picia: herbata zielona o smaku truskawkowym.
Córa serwowała tatara:)
uwielbiam tatar, Wasz pewnie był pyszny
Oj tak, pychotka był:)
MR . Czy do tatara nadaje się inne mięso niż tylko polędwica?
I co w niego wsiekujesz oprócz ogórka i cebulki?
Olena, powinna być polędwica , ale z pieczeniowej części też robimy:)daję jeszcze sól, pieprz, troszkę musztardy, koniecznie oliwy i chłodnej przegotowanej wody. Niestety nie daję żółtek, bo się boję.Niektórzy dają jeszcze trochę maggi:)
Ja jem dośc często tatara,przeważnie z ładnego ,pieczeniowego lub polędwicy,,cygańskiej'',zawsze dodaję żółtko:)daję też ogórek kiszony,cebulka ,sól ,pieprz,oliwa z oliwek i koniecznie maggi:)polecam:)
Dzisiaj córa serwuje tatar śledziowy, bardzo smaczny:)
Kreeewetki ....
ale sie uslinilam na ich widok!
Też jestem wierną fanką krewetek ...uwielbiam je !
ale sie uslinilam na ich widok!
Ja natomiast w inną stronę na widok wąsików, oczek itpRozkosz dla podniebienia, Uwielbiam smażone na sklarowanym masełku z dodatkiem dobrej oliwy...
Dokładnie ....dobra chorwacka oliwa,masło,niewielka ilość czosnku i natki pietruszki plus parę kropel cytryny .....naprawdę rooozkosz ....
Tak jeszcze krople cytryny albo limonki i...orgazm w locie...
Zapiekanki...
Dawno nie mialam zapiekanek, musze tez zrobic :)))
Zapiekanki wyszły z sytuacji :) ...miałam trochę lekko zeschłych bułek i trzeba je było wykorzystać ...a zapiekanki z pieczarkami bardzo u mnie lubią ,to i bułki zniknęły w mig :):):)
Niestety Wam to dobrze :) Zazdroszczę !
Skonana wracam po pracy ,jak sobie tam coś dzień wcześniej nie przygotuję na obiad to są półprodukty .Na kolacje za to w tygodniu jajka ,kanapeczki pyszne ,tosty z ciemnego pieczywa ,jakieś zdrowe parówki itd itp standart w rodzinie 5 osobowej :)
Za to w sobotę haaaaa :)
Chleb ze smalcem i kiszonym ogórkiem....
Ostatnio mój tato topił smalec, obiecał odlać mi słoiczek więc może dostanę w piątek pyszności:)
U mnie dzisiaj i na śniadanie i kolację to samo czyli konserwa i swojski chleb na zakwasie...bardzo to lubię i mogę jeść często :)
Jak dotąd szukałem inspiracji kulinarnych w google, ale widzę że po prostu muszę czytać Wasz wątek :)
Na taki posiłek to i ja się piszę:):):)
Ser twarogowy smażony ,z kminkiem i szczypiorkiem + chleb....
szybka pizza ...
Jak ostatnio bardzo często .......krewetki ..........
Sałatka z kurczakiem:)
Smacznie wygląda ....:)
a u mnie dziś stary jak świat chleb smażony przesmarowany czosnkiem ....
a do tego pomidor i trochę dobrej oliwy i nic lepszego ...
Dokładnie .... dobrej chorwackiej oliwy :)
Smacznie wygląda ....:) a u mnie dziś stary jak świat chleb smażony
Uwielbiam....raczej uwielbiałam;))))przesmarowany czosnkiem ....
Tez ostatnio smazylam chleb ale maczany w jajku i przyprawach.
A czosnek przeciskasz przez praske i smarujesz czy jak?
Ząbkiem czosnku przecieram usmażony chrupiący już chleb,działa jak tarka :)
Opowiadałam wczoraj synowi ...jest to potrawa mojego dzieciństwa ...kiedyś dawno dużo częściej się ją robiło ...
Teraz w wersji bardziej bogatej można dołożyć sera żółtego ,na podsmażony już chleb :)
Sprobuje z tym czosnkiem bo tak nie jedlismy.
Dzisiaj na kolacje mamy bulki zapiekane z maselkiem czosnkowym i zoltym serem :)))
Mmmm.. w dzieciństwie często-gęsto jedliśmy taki chlebek... Bywało, ze lodówka była pusta, ale mama wiedziała, że takiego smażonego chleba (ale bez czosnku, a z cukrem) zjemy bez grymaszenia i wymyślania:)
Muszę kiedyś nasmażyć:)
Moja teściowa na taki chleb mówiła "biedne małe rycerzyki"
Madziu wygląda bosko, ale ja za nic nie mogę się do granatów przekonać:(:(:(
Ostatnio zachęcona Twoimi apetycznymi fotkami kupiłam, ale widać muszę go omijać w przepisach:(
Kanapeczki z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem i czerwonym kawiorem oraz piwko. :)
a nie z kawiorkiem?
faktycznie, masz rację, właśnie z kawiorkiem
Kanapki mojej drugiej połowy :) ....z pasztetową i salcesonem :)...
No widzę, że druga połowa wie co dobre...
Sandacz z tymiankiem wg Niebieskiej Różyczki + pieczywo ...
Tatar śledziowy wg MR ....
Wczoraj na kolacje były bułeczki z szynka i zółtym serem, sałatka gyros
Ja dziś na kolację pewnie tosty z szynką, serem, kiszonym ogórkiem.
Mini hod-dogi :)))
Śledzie w śmietanie, chleb, herbata biała z zieloną.
a u mnie małe na kolacje małe, ugotowane ziarenka bobu (niestety moje ich zapasy powoli sie kończą)
Sałatka z tuńczyka i grzanki czosnkowe, herbata z sokiem malinowym
Bułeczki na ciepło
Dzisiaj na kolację córa zrobiła cheeseburgery, raz na jakiś czas można:)
mniam!!!! kocham hamburgery :)))
Dorsz plamiak + pieczywo...
Na życzenie dzieciaków parówki w cieście francuskim
To moja wczorajsza kolacja i reszta stanowiła śniadanie, sałatka brokułowa
Sałatka z brokułem ,fetą ,fasolą i słonecznikiem ....
Pyszna salata przygotowana przez meza
Bułka z masłem i rzodkiewka, kiełbaski na ciepło, sałatka cezar i herbata do picia
a dzisiaj
Cycki sałatkowe :D
Tylko sutki nieco "płaskawe"Oj tam, pewnie miały za ciasny stanik
haha :))) nie bardzo potrafie jeszcze ozdabiac potrawy :D
hahah,ale nazwałaś,też lubię takie sałatkowe cycki
a dzisiaj
Taką sałatkę to bym chętnie, i te roladki z boku, mniam:))Roladki zostały z obiadu wiec trzeba bylo zjesc. Sałatka w sumie tez wykorzystana z rosołu :)))
Jak zrobiłaś te roladki, w środku jest ser?
W srodku jest serek topiony. Schab rozbiłam na bardzo cieniutkie plastry, doprawilam sola, pieprzem i czosnkiem. Ser ukroilam i ulozylam na poczatku plastra, potem zwijalam jak krokiety. Roladki byly na obiad, ale ze wtedy zostalo to podalam tez do kolacji haha :)))
Ale pyszna kolacja...szczególnie "podchodzą" mi te roladki....PYCHAAAAA!!!!!
Wczoraj sałatka z kurczakiem.
Dziś pasta z fasoli z ogórkiem.
Jak robisz tę pastę z fasoli?
U nas naleśniki z dżemem gruszkowo-borówkowym.
Wczoraj ....
schab w galarecie ,tort chlebowy ,rolada szpinakowo- łososiowa .....
......
dziś .....
smalec z pieczarkami :)....
Śledź po japońsku ....
Pasta z avokado wg eNki .....
Smarowidło z fasoli ....
Kusi mnie taka pasta z fasoli, masz jakiś ulubiony przepis?
O to samo chciałem prosić ;)
Przepis ostatnio dodała rudazebra...
http://wielkiezarcie.com/recipe98322.html
Nie miałam zwykłej fasoli i zrobiłam z fasoli z puszki ....bardzo dobra pasta ...deilkatnie czuć majerankiem i jabłkiem ...
Dziękuję, ciekawy przepis;)
Ja mam pytanko, jakie jest samopoczucie po zjedzeniu pasty z fasoli.Czy potrzebny jest Sylimarol i Espumisan?
Nam to nie było potrzebne ...pasta jest tak jak pisałam wyżej z dodatkiem jabłka i majeranku ,które nie tylko smakowo spasowały do pasty ,ale również dobrze wpływają na trawienie ....druga sprawa to pasty nie jesz od razu w całości ...tylko delikatnie smarujesz kanapki
Zapiekanki ...
Chleb z majonezem, wędliną i kiszonym ogórkiem.
to ja poproszę dwie "sznytki"
Dziś chleb z białym serem, wędliną i ogórkiem kiszonym.
Kanapki, bułka grahamka + sałata lodowa + żołty ser+ pomidor + rzodkiewka
Ostrygi ....
Barszcz z uszkami (z grzybami), pierogi z kapustą, karp smażony z ziemniakami pure, kompot z suszu owocowego.
Jutro kulig i lepienie bałwana
Barszcz z uszkami (z grzybami), pierogi z kapustą, karp smażony z
ziemniakami pure, kompot z suszu owocowego. Jutro kulig i lepienie
bałwana
Kanapki z łososiem ....
Kanapki z rzeżuchą ....
bułki z parówka, sałatka z lodowej, fety i pomidora w sosie czosnkowym
Sałatka z pęczakiem wg Ann93 po raz kolejny,pycha
No dzisiaj to będzie udziec barani!
Kanapki z pastą jajeczno-serową ...
Bułki wydrążone i zapieczone na chrupko, następnie wypełnione natką, tartym serem i przygotowanym na jutrzejszy obiad sosem bolońskim.
Ale fajny pomysł ! ...chyba niedługo je zrobię bo strasznie smacznie wyglądają ...
Zapomniałem dodać, że to był ser tarty typu parmezan, a nie żółty.
Niby-tarta cebulowa, lekko zmieniona..
Krewetki .......
Ja sie slinie na te krewetkiiiii :)))
Sałatka wielkanocna z łososiem ...
Uśliniłam się, pychotka:)
A co? Chusteczek higienicznych zabrakło?
Surimi i ogórek z sosem czosnkowym i sosem od Basi@lis....
Surimi i ogórek z sosem czosnkowym i sosem od Basi@lis....
Hmm wygląda kusząco, ale jaki ten sos? :)W wątku o sosach do surimi ... Basi@lis napisała...
-Ja robie do krewetek i surimi sos "koktajlowy", nie wiem jaki jest sos w kupnych surimi.
Mieszam majonez, ketchup ( mniej niz majonezu, byle by go zarozowic) ) i cytryne( pare kropli wg. gustu).-
Wyróbowałam go już kilka razy ...jest bardzo dobry ...:)
U nas sałatka rzodkwiowo rzodkiewkowa :)http://wielkiezarcie.com/recipe100166.html
Sałatka wielowarzywna klasyczna
Z powodu awarii aparatu zdjęcie z komórki...:(((
Niedzielna kolacja. Klasyczny tatar wołowy, dla mnie w chrzanem. Pycha!
Jejku! Uwielbiam tatara od maleńkości,ale już nie jadłam od kilku lat,bo sie boję...
A ja uwielbiam ,ale jem bez jajka.:)
Jajko to jedna sprawa a surowizna to druga.A tak bardzo lubie tatara...
Nie ma się czego bać jeśli kupujemy mięso w sprawdzonym, pewnym miejscu. Ja tak dawno nie jadłam tatara, że bałam się czy mi "podejdzie". Był pyszny! Polecam:)
Dzisiaj na kolację u nas wyżerka, usmażyłam świeżyznę, ponieważ kupiłam ćwiartkę wieprzowej tuszy:)
Faktycznie, wyżerka!!!!! Czuję ten zapach, żołądek robi fikołki, chyba zjem monitor mniammmmm
MR ale ty pyszności nam tu pokazujesz. A wątróbka w tym daniu jest, czy samo mięsko?
Same mięsko, kupiłam od sąsiadki, bo robiła ubój, wątróbkę zostawiła sobie, bo będzie robić podroby:)Ale i bez wątróbki super smakowało, mięso aż słodkie, zjedliśmy wszystko, a pan mąż na koniec , patelnie chlebem wymazał i go zjadł:)
Pan mąż wie co dobre, kto wyjada ostatki, ten... stare przysłowie
Nic Wam nie zostało zapewne bo bym tak wpadła na świeżyznę! Mnammmmmm
No nic nie zostało:)ale jak wpadniesz , to Ci usmażę:)
Prawdziwa Mama jesteś
Kanapka z szynką, pomidorem i szczypiorem. (cd. diety)
no wiesz takie szaleństwo? Szynkę mogłeś odpuścić. Było by jeszcze mniej kalorii
no wiesz takie szaleństwo? Szynkę mogłeś odpuścić. Było by jeszcze
Szynka spoko, ja bym chlebek odrzuciłamniej kalorii
Chleb zjadłem wyjątkowo. Był upieczony przez moją mamę , więc
No jak tak to rozumiem, też bym nie odmówiła;)"musiałem" spróbować...Dlatego zrobiłem zdjęcie... był to pierwszy
chlebek od Wielkanocy.
Szynkę (bez tłuszczyku i w ograniczonych ilościach) można jeść "bezkarnie".
Tylko z indyka lub kurczaka "bezkarnie'',czyli drób Ale...jak jeden plasterek raz sobie zaszalejesz,to niech tam...
Bahusku a do kiedy ta dietka jeszcze?
Do 30 czerwca. Po wakacjach ciąg dalszy. Schudłem 18 kg (od 3 stycznia). Jeszcze 12 kg. W wakacje będę jadł "lżej" ale już bez diety...Odzyskałem mnóstwo ciuchów...
Yyy! Gratuluję,super wynik!
Gratulacje Ja też się od dzisiaj zabieram ponownie od świąt nie trzymałam się ściśle diety. Starałam się nie objadać. Wiem jaka to radość, gdy zrzuci się nadprogramowy ,,balast" i okazuje się, że szafa jest pełna ubrań dobrych i nawet za dużych.
co to za dieta ? Możesz zdradzić ? Dxzięki :)
U mnie, rzodkiewki, i kanapka- sałata rzymska + szynka z kurczaka.
Ja sie nawcinałam sałatki z wędzonym indykiem z pysznymi dodatkami, do tego 2 kawałki chleba na zakwasie z ozorkowym salcesonem, mniam, ale pycha.:)
http://wielkiezarcie.com/recipe100456.html
Ja tak nie mogę Ale popatrzę!
Dlaczego nie możesz, dieta?
Tak....
Wiosenne kanapki :)))
Wiosenne kanapki :)))
Mniam:)Wczoraj zjedliśmy jabłka pieczone, faszerowane camembertem i rokforem, z orzechami włoskimi i konfiturą. (źródło inspiracji - najnowsze "Moje smaki życia").
Bułki pszenne z pomidorami malinowymi, majonezem i szczypiorkiem.
Jajka w sosie czosnkowym z brokułem wg Marta22...zrobione po raz nie wiem już który ...:)
Pikantna pieczeń do kanapek od Niebieskiej Różyczki ...
Zmiana planów ....bo właśnie dostałam ...
Chrupkie pieczywo z wędliną ,serem żółtym ,pomidorem i ogórkiem ...
Dziś na kolację sałatka warstwowa z sosem słodko-kwaśnym wg Canella.
Twarozek z rzodkiewka, szczypiorkiem i lubczykiem z ogrodka
Taki twarożek dziś miałam na śniadanie ...też z lubczykiem :) ....pyszny ...
Uwielbiam lubczyk, a ze maz przyniósł mi dzisiaj wielki jego bukiet to dodawac go bede do wszystkiego :)))
Bukiet lubczyku od męża? :) On chyba coś Ci chciał zasugerować :))) Przecież lubczyk to afrodyzjak :)
Dostal od kolegi z ogrodka, zamrozilam juz na zime :)))
Dostal od kolegi z ogrodka, zamrozilam juz na zime :)))
Pewnie, w zimie też się przyda :)))Kanapka z łososiem i rukolą od sebka .....
Gdzie i o której Sebek wydaje takie pyszności?
... od sebka ....
Zapraszam do mnie w Beskidy ...jeszcze parę mi zostałoooooo ale chyba nie na długo ...:)
Beskidy są piękne, no i taka kanapka po wyprawie w góry na pewno smakuje jeszcze lepiej.
Się rozmarzyłam.
U mnie dzisiaj bułeczka z twarożkiem, rzodkiewką, szczypiorem i sałatą (warzywa moje własne)
Rukole tez uwielbiam :)))
No to mamy bardzo podobnie ......:))))
Dziś dla dzieciaków bób. Pożarty w 3 minuty ;)
Bobu bym chętnie zjadła, ale jeszcze u nas w sklepach nie widziałam.
My też na świeży jeszcze poczekamy. Póki co - kupuję mrożony.
Zapiekanki
Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypirem na pieczywie
może zaserwuję rodzinie w weekend na śniadanie ; ]
Zapiekanki a po nich arbuz:):):)
Kanapki z pastą z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami
Caprese:)
Dzisiaj na kolację zasłodziłam się miodem prosto z pasieki, do niego bułeczka z masłem i kakao, o losie, jakie to dobre
dziś zupa krem - z pomidorów ;) i duuużo przypraw ;)
Krewetki w sosie czosnkowym:)
Koktajl bananowo - truskawkowy, MIODZIO :)