Forum

Kuchenne porady

farsz do gołąbków

  • Autor: kasnik Data: 2011-11-24 17:00:11

    Witajcie Kochani:)

    Właśnie skończyłam zawijac gołąbki, włozyłam je do piekarnika i juz tylko czekamy aż będą gotowe(aż ślinka nam cieknie)

    Zostało mi jednak farszu(mielona łopatka, usmażona cebulka, ugotowany ryz i przyprawy), macie pomysł jak to wykorzystac?

    Myślałam zeby dodac jajo i zrobic jak mielone, ale nie wiem czy to dobry pomysł...

    Pomóżcie, bo przecież nie wyrzucę:)

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-24 17:06:48

    Dobrzy pomysł, dodaj jajko zrób kule obsmaż i uduś jak pulpety w sosie pomidorowym , świetnie smakują, a jesli do farszu dodasz starty środek , pozostały po zrobieniu gołąbków będą miały smak podobny do tradycyjnych gołąbków. 

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2011-11-24 17:08:14

    Bardzo dobry pomysł , takie kotlety z ryżem są super , często  robię jak zostanie mi mięsa.

  • Autor: mahika Data: 2011-11-24 17:09:21

    klopsiki w sosie pomidorowym,

    mozesz dodać trochę kapusty i mieć gołąbki bez zawijania :)

    nadzienie do innych warzyw (papryka, cukinia)

    zapiekanka (posypać serem i zapiec)

    farsz do naleśników, tortilli, papieru ryzowego

  • Autor: Beata500 Data: 2011-11-24 17:58:22

    Możesz nadziać paprykę tym farszem i zamrozić.Będziesz miała gotowe danie na inny dzień.

  • Autor: ulla* Data: 2011-11-24 18:31:53

    Jak zostało kapusty-poszatkować,dodać do farszu i zrobić-http://wielkiezarcie.com/recipe55000.html

    To wersja gołąbków dla tych co kapustę wolą schowaną niż na wierzchu.

  • Autor: as Data: 2011-11-24 18:45:08

    Ten farsz na talerzu polać sosem i masz ryż z mięsem i sosem. Możesz dodatkowo ugotować jakiś bukiet warzyw i wymieszać z tym farszem. Na wodzie z gotowania warzyw zrobić sos.

    http://wielkiezarcie.com/recipe66745.html

  • Autor: olusia23 Data: 2011-11-24 18:59:08

    Możesz wykorzystać któryś z moich przepisów, a farsz dać ten z gołąbków:

    http://wielkiezarcie.com/recipe67365.html

    http://wielkiezarcie.com/recipe70113.html

  • Autor: kasnik Data: 2011-11-24 20:35:33

    Bardzo dziekuje Wam za porady:) zawsze mozna na Was liczyc:):):) !!!

    Zrobiłam mielone dodając jajko i panierując, wyszły pyszne-lepsze od tradycyjnych jak dla mnie.

    Pozdrawiam serdecznie-Ewa:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu