Dobrzy pomysł, dodaj jajko zrób kule obsmaż i uduś jak pulpety w sosie pomidorowym , świetnie smakują, a jesli do farszu dodasz starty środek , pozostały po zrobieniu gołąbków będą miały smak podobny do tradycyjnych gołąbków.
Ten farsz na talerzu polać sosem i masz ryż z mięsem i sosem. Możesz dodatkowo ugotować jakiś bukiet warzyw i wymieszać z tym farszem. Na wodzie z gotowania warzyw zrobić sos.
Witajcie Kochani:)
Właśnie skończyłam zawijac gołąbki, włozyłam je do piekarnika i juz tylko czekamy aż będą gotowe(aż ślinka nam cieknie)
Zostało mi jednak farszu(mielona łopatka, usmażona cebulka, ugotowany ryz i przyprawy), macie pomysł jak to wykorzystac?
Myślałam zeby dodac jajo i zrobic jak mielone, ale nie wiem czy to dobry pomysł...
Pomóżcie, bo przecież nie wyrzucę:)
Dobrzy pomysł, dodaj jajko zrób kule obsmaż i uduś jak pulpety w sosie pomidorowym , świetnie smakują, a jesli do farszu dodasz starty środek , pozostały po zrobieniu gołąbków będą miały smak podobny do tradycyjnych gołąbków.
Bardzo dobry pomysł , takie kotlety z ryżem są super , często robię jak zostanie mi mięsa.
klopsiki w sosie pomidorowym,
mozesz dodać trochę kapusty i mieć gołąbki bez zawijania :)
nadzienie do innych warzyw (papryka, cukinia)
zapiekanka (posypać serem i zapiec)
farsz do naleśników, tortilli, papieru ryzowego
Możesz nadziać paprykę tym farszem i zamrozić.Będziesz miała gotowe danie na inny dzień.
Jak zostało kapusty-poszatkować,dodać do farszu i zrobić-http://wielkiezarcie.com/recipe55000.html
To wersja gołąbków dla tych co kapustę wolą schowaną niż na wierzchu
.
Ten farsz na talerzu polać sosem i masz ryż z mięsem i sosem. Możesz dodatkowo ugotować jakiś bukiet warzyw i wymieszać z tym farszem. Na wodzie z gotowania warzyw zrobić sos.
http://wielkiezarcie.com/recipe66745.html
Możesz wykorzystać któryś z moich przepisów, a farsz dać ten z gołąbków:
http://wielkiezarcie.com/recipe67365.html
http://wielkiezarcie.com/recipe70113.html
Bardzo dziekuje Wam za porady:) zawsze mozna na Was liczyc:):):) !!!
Zrobiłam mielone dodając jajko i panierując, wyszły pyszne-lepsze od tradycyjnych jak dla mnie.
Pozdrawiam serdecznie-Ewa:)