Moja mama takie kluski robi w ten sposób , że zamiast ziemniaków daje twaróg. Zawsze robi ze zwykłego twarogu, nie znam dokładnych proporcji bo ich nie robie , nie lubie twarogu. Z tego co widziałam to jajko maka i twaróg konsystencja jak na kopytka .
Nie jestem pewna czy z sera w wiaderku wyjdą Ci dobre kluski,Ja kiedyś takie zrobiłam i całość wylądowała w koszu.Moim zdaniem do tych klusek musi być prawdziwy twaróg,taki z kostki,ale życzę powodzenia.
Ja bardzo lubię kluski z serka wiaderkowego. Mogą być nawet z homo.
200g serka, 3 łyżki mąki pszennej, 1 jajko.
Wszystko razem dobrze wymieszać.ma gotująca osolona wodę wrzucać łyżką. Wychodzą nieregularne, mięciutkie i pulchne kluseczki. zajadamy je z masłem i cukrem. Mozna również posypać bułka tartą.
Osobiście wolę ser nie pomielony bo można wyczuć serek w kluskach. Podam go Tobie z głowy. NA kilogram serka potrzebujesz 3 jajka okolo 100 gram cukru (jak lubisz słodsze to mogą być), a mąki tyle aby ciasto nie kleiło się do rąk. Tylko nie można z tą mąką przesadzić bo wyjdą twarde :)
witam chcialbym prosic was o pomoc w znalezieniu przepisu na kluski z bialym serem ale bez ziemniakow
musze zuzyc kg bialego sera z wiaderka :D
Moja mama takie kluski robi w ten sposób , że zamiast ziemniaków daje twaróg. Zawsze robi ze zwykłego twarogu, nie znam dokładnych proporcji bo ich nie robie , nie lubie twarogu. Z tego co widziałam to jajko maka i twaróg konsystencja jak na kopytka .
Zobacz w moich przepisach
dziekuje bardzo
Moja mama robi takie: http://wielkiezarcie.com/recipe67722.html
http://wielkiezarcie.com/recipe31447.html
Mój przepis na tzw. leniwe pierogi: http://wielkiezarcie.com/recipe15561.html
dobry przepis ma "olenka_chicago" sa to serowe knydelki z owocami .Pozdrawiam
Nie jestem pewna czy z sera w wiaderku wyjdą Ci dobre kluski,Ja kiedyś takie zrobiłam i całość wylądowała w koszu.Moim zdaniem do tych klusek musi być prawdziwy twaróg,taki z kostki,ale życzę powodzenia.
dziekuje wszystkim za pomoc
Ja bardzo lubię kluski z serka wiaderkowego. Mogą być nawet z homo.
200g serka, 3 łyżki mąki pszennej, 1 jajko.
Wszystko razem dobrze wymieszać.ma gotująca osolona wodę wrzucać łyżką. Wychodzą nieregularne, mięciutkie i pulchne kluseczki. zajadamy je z masłem i cukrem. Mozna również posypać bułka tartą.
Nic się nie rozwala ;)
Trochę późno, ale może się przyda :)
Podobnie robię takie szybkie pączki.
Osobiście wolę ser nie pomielony bo można wyczuć serek w kluskach. Podam go Tobie z głowy. NA kilogram serka potrzebujesz 3 jajka okolo 100 gram cukru (jak lubisz słodsze to mogą być), a mąki tyle aby ciasto nie kleiło się do rąk. Tylko nie można z tą mąką przesadzić bo wyjdą twarde :)