kilka lat temu z braku świeżego chrzanu w akcie desperacji przełożyłam taki już ukiszony ze słoika ogórków-nie mam pojęcia czy spełnił swoją role ale zakwas wyszedł...
Ja kiszę bez chrzanu, bo i po co? Ja zakwas robię jak mnie moja mama nauczyła, dla mnie to najlepszy zakwas i barszczyk: Barszcz czerwony czysty na zakwasie
Chodzi mi o to że w przepisie, który mam jest chrzan świerzy a w sklepach nie ma czy można go zastąpić ze słoika??
Zapytaj na bazarku lub targu, teraz można też kupić korzeń chrzanu, nie ma mrozu więc można wykopać:)
To chyba na działce zobacze po choinkę musze jechać to sprawdze. Dzięki.
Nie musi być świeży w zeszłym roku robiłam z suszonego i tez było dobrze.
A suszony gdzie kupiłaś??
W Poznaniu ''To i owoc"taki warzywniak
Dodaj mieszankę do kiszenia ogórków i nie martw sie o chrzan bo w tej mieszance jest, kwas buraczany wyjdzie bardziej aromatyczny.
kilka lat temu z braku świeżego chrzanu w akcie desperacji przełożyłam taki już ukiszony ze słoika ogórków-nie mam pojęcia czy spełnił swoją role ale zakwas wyszedł...
Można kisić bez chrzanu. Też będzie OK.
Oczywście.U mnie taka "pdstawa"to buraki,czosnek,kromka razowego chleba.Zawsze się udaje.(No,ale musi stać w cieple).
Wczoraj kupiony chrzan na warzywniaku. Niestety drogo bo 21zł za kg
Ja nawet w okresie ogórkowym miałam problem aby kupić chrzan ale na szczęście rósł przy drodze. A ceny to faktycznie z kosmosu jak za takie warzywo?
taa, tylko właśnie nikomu nie chce sie kopać, dlatego za taki wykopany chrzan na targu ceny siegają i 30 zł.
Im mniej towaru, tym cena wyższa :)
Ja kiszę bez chrzanu, bo i po co? Ja zakwas robię jak mnie moja mama nauczyła, dla mnie to najlepszy zakwas i barszczyk: Barszcz czerwony czysty na zakwasie