Forum

Kuchenne porady

Kwas buraczany -pilne

  • Autor: dagusia_29 Data: 2011-12-17 22:06:15

    Chodzi mi o to że w przepisie, który mam jest chrzan świerzy a w sklepach nie ma czy można go zastąpić ze słoika??

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2011-12-17 22:29:45

    Zapytaj na bazarku lub targu, teraz można też kupić korzeń chrzanu, nie ma mrozu więc można wykopać:)

  • Autor: dagusia_29 Data: 2011-12-17 22:35:07

    To chyba na działce zobacze po choinkę musze jechać to sprawdze. Dzięki.

  • Autor: hanah30 Data: 2011-12-18 14:15:58

    Nie musi być świeży w zeszłym roku robiłam z suszonego i tez było dobrze.

  • Autor: dagusia_29 Data: 2011-12-18 14:22:57

    A suszony gdzie kupiłaś??

  • Autor: hanah30 Data: 2011-12-18 16:17:15

    W Poznaniu ''To i owoc"taki warzywniak

    Dodaj mieszankę do kiszenia ogórków i nie martw sie o chrzan bo w tej mieszance jest, kwas buraczany wyjdzie bardziej aromatyczny.

  • Autor: dorotaibasia Data: 2011-12-18 14:32:20

    kilka lat temu z braku świeżego chrzanu w akcie desperacji przełożyłam taki już ukiszony ze słoika ogórków-nie mam pojęcia czy spełnił swoją role ale zakwas wyszedł...

  • Autor: smakosia Data: 2011-12-18 15:24:02

    Można kisić bez chrzanu. Też będzie OK.

  • Autor: jolka60 Data: 2011-12-18 15:31:38

    Oczywście.U mnie taka "pdstawa"to buraki,czosnek,kromka razowego chleba.Zawsze się udaje.(No,ale musi stać w cieple).

  • Autor: as Data: 2011-12-18 16:41:14

    Wczoraj kupiony chrzan na warzywniaku. Niestety drogo bo 21zł za kg

  • Autor: dagusia_29 Data: 2011-12-18 23:56:55

    Ja nawet w okresie ogórkowym miałam problem aby kupić chrzan ale na szczęście rósł przy drodze. A ceny to faktycznie z kosmosu jak za takie warzywo?

  • Autor: mahika Data: 2011-12-19 09:36:12

    taa, tylko właśnie nikomu nie chce sie kopać, dlatego za taki wykopany chrzan na targu ceny siegają i 30 zł.

    Im mniej towaru, tym cena wyższa :)

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-12-19 09:27:56

    Ja kiszę bez chrzanu, bo i po co? Ja zakwas robię jak mnie moja mama nauczyła, dla mnie to najlepszy zakwas i barszczyk: Barszcz czerwony czysty na zakwasie

Przejdź do pełnej wersji serwisu