Myślałam,żeby kawałek upiec w całości, pokroić na porcje i podać do bigosu. Może macie sprawdzony sposób,głównie chodzi o przyprawy. Jak myślicie,chyba już nie bedę go mroziła,tylko potrzymam w przyprawach kilka dni(ile trzymacie maksymalnie?).Chociaż słyszałam,że niektórzy mrożą schab z przyprawami,żeby był bardziej kruchy,może tak będzie lepiej?
Witaj.Ja ze schabu robie gyros,rolady nadziewane miesem mielonym /pyszny sos wychodzi/ a do bigosu to pokrojony na kawalki i obsmaz kruciutko i dodaj,jak bedziesz dluzej smazyc to sie suchy zrobi.mozesz tez rozbic na plastry,nalozyc do foremki do zapiekania,polozyc na wierzch pokrojona cebule, ketchup,starty ser zolty,przykryc i zapiec w piekarniku ,pyszne.
Witam, mam dość dużo schabu środkowego( niemalże 3kg). Poradzcie mi proszę jak wykorzystać go w święta na obiad,poza tradycyjnym kotletem.
Upiecz w calosci-no,nie musisz caly kawalek.Mozna zjesc i na zimno,i na goraco.
Dzień lub dwa potrzymaj w marynacie i upiecz najlepiej w rekawie
http://wielkiezarcie.com/recipe33450.html jest super
http://wielkiezarcie.com/recipe33450.html
teraz link powinien być aktywny
Jest świetny,też będzie na moim stole.
ile wczesniej można zrobić ten schabik wg Mamy Różyczki? w piątek czy dopiero w sobotę? chciałabym jak najmniej rzeczy zostawić na sobotę - Wigilię.
pozdrawiam
Myślałam,żeby kawałek upiec w całości, pokroić na porcje i podać do bigosu. Może macie sprawdzony sposób,głównie chodzi o przyprawy. Jak myślicie,chyba już nie bedę go mroziła,tylko potrzymam w przyprawach kilka dni(ile trzymacie maksymalnie?).Chociaż słyszałam,że niektórzy mrożą schab z przyprawami,żeby był bardziej kruchy,może tak będzie lepiej?
Witaj.Ja ze schabu robie gyros,rolady nadziewane miesem mielonym /pyszny sos wychodzi/ a do bigosu to pokrojony na kawalki i obsmaz kruciutko i dodaj,jak bedziesz dluzej smazyc to sie suchy zrobi.mozesz tez rozbic na plastry,nalozyc do foremki do zapiekania,polozyc na wierzch pokrojona cebule, ketchup,starty ser zolty,przykryc i zapiec w piekarniku ,pyszne.