Forum

Gawędy o jedzeniu

Co ze schabu środkowego?

  • Autor: Kicia150 Data: 2011-12-18 18:28:49

    Witam, mam dość dużo schabu środkowego( niemalże 3kg). Poradzcie mi proszę jak wykorzystać go w święta na obiad,poza tradycyjnym kotletem.

  • Autor: jolka60 Data: 2011-12-18 18:35:38

    Upiecz w calosci-no,nie musisz caly kawalek.Mozna zjesc i na zimno,i na goraco.

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-18 18:42:17

    Dzień lub dwa potrzymaj w marynacie i upiecz najlepiej w rekawie

  • Autor: danand140 Data: 2011-12-18 18:58:27

    http://wielkiezarcie.com/recipe33450.html      jest super

  • Autor: danand140 Data: 2011-12-18 19:03:14

    http://wielkiezarcie.com/recipe33450.html

    teraz link powinien być aktywny

  • Autor: eva67 Data: 2011-12-19 08:00:35

    Jest świetny,też będzie na moim stole.

  • Autor: almad Data: 2011-12-20 15:03:37

    ile wczesniej można zrobić ten schabik wg  Mamy Różyczki? w piątek czy dopiero w sobotę? chciałabym jak najmniej rzeczy zostawić na sobotę - Wigilię.

    pozdrawiam

  • Autor: Kicia150 Data: 2011-12-18 19:11:21

    Myślałam,żeby kawałek upiec w całości, pokroić na porcje i podać do bigosu. Może macie  sprawdzony sposób,głównie chodzi o przyprawy. Jak myślicie,chyba już nie bedę go mroziła,tylko potrzymam w przyprawach kilka dni(ile trzymacie maksymalnie?).Chociaż słyszałam,że niektórzy mrożą schab z przyprawami,żeby był bardziej kruchy,może tak będzie lepiej?

  • Autor: belkot68 Data: 2011-12-19 11:12:23

    Witaj.Ja ze schabu robie gyros,rolady nadziewane miesem mielonym /pyszny sos wychodzi/ a do bigosu to pokrojony na kawalki i obsmaz kruciutko i dodaj,jak bedziesz dluzej smazyc to sie suchy zrobi.mozesz tez rozbic na plastry,nalozyc do foremki do zapiekania,polozyc na wierzch pokrojona cebule, ketchup,starty ser zolty,przykryc i zapiec w piekarniku ,pyszne.

Przejdź do pełnej wersji serwisu