Robie klasyczne muffinki z drobno pokrojoną szynka, żółtym serem i podsmażoną cebulką, wszystko dodaję do ciasta i mieszam . Oczywiście do ciasta nie dodaję cukru.
Przepis pochodzi z portalu foody.pl lekko go przerobiłam ponieważ według mnie było za dużo proszku do pieczenia, do wytrawnych nie dodaję cukru i w moim piekarniku pieke w 180st.
Składniki: 12 sztuk 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju roślinnego Opis przygotowania: 40 min. Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać. Niezbyt dokładnie - bardzo ważne, żeby po prostu te suche składniki były ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Przełożyć łyżeczką do formy - każdą dziurę wypełnić do dwóch trzecich. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Moje pierwsze muffinki to były też betony , przedobrzyłam z mieszaniem teraz machne łyżką i nakładam do foremek . Najszybciej nakłada się gałkownicą do lodów , zapomniałam dodać , że proszku to pożądna łyżeczka nie płaska.
Witajcie mam prosbę prosze o przepis na mufinki z farszem, abym mogła podać je do czerwonego barszczu
Robie klasyczne muffinki z drobno pokrojoną szynka, żółtym serem i podsmażoną cebulką, wszystko dodaję do ciasta i mieszam . Oczywiście do ciasta nie dodaję cukru.
Co to znaczy klasyczne? Wg jakiego przepisu? Mnie wyszły jakieś tłuste i gliniaste wg polecanego przepisu, może znasz lepszy.
Przepis pochodzi z portalu foody.pl lekko go przerobiłam ponieważ według mnie było za dużo proszku do pieczenia, do wytrawnych nie dodaję cukru i w moim piekarniku pieke w 180st.
Składniki: 12 sztuk
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
1 duże jajko
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju roślinnego
Opis przygotowania: 40 min.
Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać. Niezbyt dokładnie - bardzo ważne, żeby po prostu te suche składniki były ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Przełożyć łyżeczką do formy - każdą dziurę wypełnić do dwóch trzecich. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Dzięki bardzo :) Spróbuję zrobić takie na słono.
Moje pierwsze muffinki to były też betony , przedobrzyłam z mieszaniem teraz machne łyżką i nakładam do foremek . Najszybciej nakłada się gałkownicą do lodów , zapomniałam dodać , że proszku to pożądna łyżeczka nie płaska.
http://wielkiezarcie.com/recipe24908.html , może takie?
A jakie jeszcze przepisy na wykwintne znacie?
witaj,
a moze takie? http://wielkiezarcie.com/recipe33764.html, pozdrawiam