Jak zachowasz proporcje między skladnikami to muszą wyjść.Ja ostatnio robiłam i znikły w jeden wieczór i dzieci czekają na nastepny raz, ale muszę białek uzbierac:)
mam taki sam problem.. tylko ze ja juz wczesniej bialka zlałam i zamrozilam i najlepsze jest to ze zapomnialam ile ich tam mam :/ i teraz to nie wiem co z nimi zrobic skoro nie wiem czy jest ich 10,12 czy 15 ...
Jak nie bezy to może kokosanki lub sernik http://wielkiezarcie.com/recipe21639.html , z innych zastosowań,to...użyłam białka jako maseczki-wyczytałam dziś,że super działa białko nie ubite,posmarowane na twarzy lub białko połączone z mączką ziemniaczaną i miodem i również na twarz... polecam więc i takie zastosowania...
ja proponuję tego piegusa http://wielkiezarcie.com/recipe6843.html i przełożyć gotową masą ajerkoniakową lub śmietankową,zawsze tak robię i jest pycha.
mozesz upiec ciasto kokosowe. Ja robie takie jako wkład do tortu np..czekoladowo kokosowego. Można zjesc do kawy samo kokosowe, bo jest pyszne.
6 białek ubić do sztywności, utrwalic szklanka cukru pudru. 20dag kokosu wmieszać w ubitą piane , dla pewności mozesz dodac łyzkę maki kartoflanej albo budyniu śmietankowego lub waniliowego i ok pół łyżeczki proszku do pieczenia, ale nie koniecznie. Ciasto wylać na wyłożoną formę ( ja wykładam folią aluminiową) i upiec jak biszkopt.Smacznego.
Witajcie Żarłoczki ja z problemem zapytaniem.
Zostało mi w miseczce 10 białek z robienia pączków.
Rodzinka niechce bezików, no i nie wiem co z nimi zrobić.
Mrożenie też raczej nie wchodzi w gre bo zapomnę i to tylko odsunie problem.
Proszę o poradę...
Wasza Pandzia
Mnie jak zostaną, ale nie 10 tylko mniej ze 3-4 dodaję do jajecznicy.
Ja ostatnio robiłam kokosanki według przepisu nutelli.
O właśnie kokosanki, widzisz zapomniałam całkiem... Jesteś booooska! Dziękuje!
Hmm... tylko jak to wyjdzie jednorazowo z takiej ilości białek?
W jakiej ilości dodać pozostałe składniki..? Normalnie przemnożyć?
Ja bym pomnożyła skladniki:)
No to też tak muszę zrobić. Najwyżej nie wyjdą :D
Ale dziękuję za pomysł.
Jak zachowasz proporcje między skladnikami to muszą wyjść.Ja ostatnio robiłam i znikły w jeden wieczór i dzieci czekają na nastepny raz, ale muszę białek uzbierac:)
mam taki sam problem.. tylko ze ja juz wczesniej bialka zlałam i zamrozilam i najlepsze jest to ze zapomnialam ile ich tam mam :/ i teraz to nie wiem co z nimi zrobic skoro nie wiem czy jest ich 10,12 czy 15 ...
Gdzieś widziałam sernik puszek czy jakoś tak, tam potrzeba b. dużo białek, może ktoś zna przepis?
Jest na WŻ
Proszę bardzo : http://wielkiezarcie.com/recipe21639.html- sernik "biały puch" - chyba najlepszy sposób na zagospodarowanie nadmiaru białek ...:)
Jak nie bezy to może kokosanki lub sernik http://wielkiezarcie.com/recipe21639.html , z innych zastosowań,to...użyłam białka jako maseczki-wyczytałam dziś,że super działa białko nie ubite,posmarowane na twarzy lub białko połączone z mączką ziemniaczaną i miodem i również na twarz... polecam więc i takie zastosowania...
Polecam ....
http://wielkiezarcie.com/recipe43591.html
ja proponuję tego piegusa http://wielkiezarcie.com/recipe6843.html i przełożyć gotową masą ajerkoniakową lub śmietankową,zawsze tak robię i jest pycha.
http://wielkiezarcie.com/recipe16521.html
Białka można zamrozić i po kilku tygodniach upiec na przykład babkę piankę
http://fruwkuchni.blogspot.com/2010/02/babka-pianka.html
Żarłoczki bardzo dziękuję za wszystkie przepisy!
Ja jednak zostanę przy kokosankach które już robiłam, i są pyszniutkie.
Jeszcze raz dziękuję!
mozesz upiec ciasto kokosowe. Ja robie takie jako wkład do tortu np..czekoladowo kokosowego. Można zjesc do kawy samo kokosowe, bo jest pyszne.
6 białek ubić do sztywności, utrwalic szklanka cukru pudru. 20dag kokosu wmieszać w ubitą piane , dla pewności mozesz dodac łyzkę maki kartoflanej albo budyniu śmietankowego lub waniliowego i ok pół łyżeczki proszku do pieczenia, ale nie koniecznie. Ciasto wylać na wyłożoną formę ( ja wykładam folią aluminiową) i upiec jak biszkopt.Smacznego.
domowe marshmallows
Z białek można zrobić: pianki do zupy owocowej, kaszę zacieraną, opiekanki serowo-selerowe, placek z makiem, kruchy przekładaniec i lukier.
A ja polecam przepis na masę do ptysi lub ciepłych lodów http://wielkiezarcie.com/recipe66215.html
U mnie zrobiła furrorę! Pozdrawiam:)
Żeby nie było że wyrzuciłam oto do czego zużyłam :)
Wszystkim smacznego i dziękuję za pomysły!