chcę wymieszać jogurt z galaretkami(zamiast żelatyny).Mam pytanie ile jogurtu a ile galaretek w jakiej ilości wody je rozpuścić ,aby masa miała właściwe proporcje.Masę chcę wylać na biszkopt.
Jezeli masz szklankę jogurtu to w szklance wody rozpuszczasz galaretkę, zmieniasz proporcje jogurtu i wody tak zeby wychodziło razem pół litra na galaretkę- 0,5 wody to 1,5 szkl jogurtu.
Ja mam w swoich przepisach proporcje na taką masę jogurtową ale dodatkowo z bitą śmietaną. Masa jest wtedy bardziej kremowa. Używam 500ml śmietany kremówki, 330g jogurtu (to jest jeden duży kubek) i dwie galaretki rozpuszczone w 300ml wody.Tu link do przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe67165.html
chcę wymieszać jogurt z galaretkami(zamiast żelatyny).Mam pytanie ile jogurtu a ile galaretek w jakiej ilości wody je rozpuścić ,aby masa miała właściwe proporcje.Masę chcę wylać na biszkopt.
Wydaje mi się że podobnie jak w moim przepisie na Śmietanowiec.
http://wielkiezarcie.com/recipe72066.html
0,5 l jogurtu
i 2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody
To moja propozycja
Na 0,5 litra jogurtu -1 galaretka rozpuszczona w 1szklance wody,wystarczy w zupełności.Masa ładnie się zetnie,a nie będzie twarda.
Na litr jogurtu 3 galaretki , rozpuszczone w szklance wody, tak robię i jest super,:)http://wielkiezarcie.com/recipe36451.html
Na pół litra jogurtu 1,5 galaretki rozpuszczonej w półtora szklanki wody.
Jezeli masz szklankę jogurtu to w szklance wody rozpuszczasz galaretkę, zmieniasz proporcje jogurtu i wody tak zeby wychodziło razem pół litra na galaretkę- 0,5 wody to 1,5 szkl jogurtu.
Ja mam w swoich przepisach proporcje na taką masę jogurtową ale dodatkowo z bitą śmietaną. Masa jest wtedy bardziej kremowa. Używam 500ml śmietany kremówki, 330g jogurtu (to jest jeden duży kubek) i dwie galaretki rozpuszczone w 300ml wody.Tu link do przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe67165.html