Forum

Kuchenne porady

kwaśna śmietana 12%

  • Autor: domia Data: 2012-03-21 16:06:53

    Witam! Podsuńcie kochane pomysły do czego wykorzystac śmietanę 12% gęstą, kwaśną z firmy ZOTT. Mam 2 duze opakowania i jedno małe. Myslałam ze, wykorzystam część do jakiegoś placka, moze ciastka.. Możecie mi cos zaproponować? ( Tak to jest, gdy sie wysle dziecko do sklepu...)

    Z gory dziękuje za pomysły! pozdrawiam

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2012-03-21 17:12:10

    do zupy, sałatki, sera......

  • Autor: vikunia Data: 2012-03-21 17:14:09

    http://wielkiezarcie.com/recipe31996.html

  • Autor: lucyna1 Data: 2012-03-21 17:22:55

    Moze ciaseczka listkowe??

  • Autor: Ania35 Data: 2012-03-22 13:19:16

    A co to za ciasteczka listkowe? Mogę prosić o przepis? Pozdrawiam

  • Autor: agacia Data: 2012-03-21 17:54:26

    Może ciasto styropian,  inna nazwa to oszukany sernik albo sernik bez sera.

  • Autor: Ju$tysia222 Data: 2012-03-21 18:43:22

    O, właśnie. Styropian jest bardzo smaczny, łatwy w wykonaniu i na pewno zużyjesz do niego całą nadwyżkę śmietany :) Polecam

  • Autor: matani Data: 2012-03-23 08:16:31

    Potwierdzam, a tu mój ulubiony http://wielkiezarcie.com/recipe49985.html (robię bez owoców)

  • Autor: grazka35 Data: 2012-03-21 18:48:41

    Polecam ten przepis, potrzeba do tego ciacha właśnie 2 duże śmietany

    http://wielkiezarcie.com/recipe43699.html

  • Autor: promyczek71 Data: 2012-03-21 21:43:40

    Kluseczki śmietankowe kładzione Różyczki http://wielkiezarcie.com/recipe31937.html

    sprawdzone - bardzo dobre :)

  • Autor: hanah30 Data: 2012-03-21 21:45:56

    Ugotowałabym zupę taką  jaką gotowała moja babcia .

  • Autor: vikunia Data: 2012-03-22 09:06:26

    A co to za zupa z taka ilością śmietany?

     

  • Autor: hanah30 Data: 2012-03-22 10:04:05

    Taka na wywarze z kości po schabie karkówce jak ugotuję zrobię zdjęcie i wstawię

  • Autor: kokarda Data: 2012-03-22 11:07:05

    z dodatkiem soku z cytryny ? 

  • Autor: domia Data: 2012-03-22 11:27:38

    Dziewczyny, jesteście wspaniałe. Poprosić Was o pomoc to strzał w dziesiątkę! Dzisiaj będą kluseczki a na niedzielę wypróbuję styropian. Dziękuję za pomoc!!

  • Autor: BEATA55555 Data: 2012-03-24 12:27:24

    spore sitko wyłożyć czystą pieluchą i wylaś śmietany. Odstawić na jedną dobę do lodówki aby odciekła woda ze śmietany.Otrzymamy pyszny śmietankowy serek!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu