Forum

Kuchenne porady

Przegrzebki-gdzie kupić?

• Autor: Paola_r Data: 2012-04-02 14:33:48

Przegrzebki, inaczej małże św. Jakuba. Gdzie kupić w Krakowie, Katowicach lub okolicach? Najlepiej obrane i świeże. Ale mrożone też mogą być.

Nogi mnie już bolą od biegania po sklepach i oglądania kolejnych opakowań owoców morza z małżami lub samych małży zwykłych uwięzionych w słoikach. Ktoś gdzieś widział, ktoś coś wie?

• Autor: spajdermen Data: 2012-04-02 15:57:35

przegrzebki albo skalopy powodzenia w szukaniu w Polsce bardzo ciężko dostać, Mam wlasnie opakowanie w zamrażarce, 

Norweska nazwa to Kamskiell ale bardzo drogie. Zato przepyszne poędwica wśród skorupiaków.

• Autor: Paola_r Data: 2012-04-03 07:59:10

Wiem, że ciężko dostać-jeszcze nie trafiłam ani na świeże, ani nawet na mrożone. Jadłam raz we włoskiej knajpce i... zostały w smacznej pamięci

Cena tu mniej gra rolę, bo raz za czas można sobie pozwolić, tyle, że jak na wstępie-gdzie kupić?

Rozszerzam obszar poszukiwań o Wrocław i Warszawę (Warszawa mniej pewna, bo kolega wyjeżdża "zaraz-już" na stypendium za granicę i nie będzie go trochę).

• Autor: vikunia Data: 2012-04-02 16:31:09

Zobacz w delikatesach Alma 24.pl

• Autor: Paola_r Data: 2012-04-03 08:02:33

Vikuniu, patrzyłam. Jest w Almie dużo fajnych ryb i owoców morza (wujek Gugiel wyrzucił mi jeszcze Auchan, bo ponoć, kiedyś gdzieś ... ). Zajrzałam też Netowo do Bomi oraz Piotra i Pawła. Przynajmniej jak na on-line nie ma.

No normalnie, nie ma. I już.

• Autor: bea39 Data: 2012-04-03 09:31:52

W Auchan nie ma.Sama szukam, bo ma kilka fajnych przepisów.

W każdym sklepie w którym jestem zaglądam do działu z rybami i na lodówki i niestety niegdzie nie znalazłam :(

Nie wiem czy w Makro byłyby do dostania ale jakos zawsze mi nie podrodze(mimo,że w co niedziela przejeżdzam obok).

Jak byś się dowiedział, to chętnie sama skorzystam.

• Autor: Basialis Data: 2012-04-03 09:25:48

Chetnie bym Ci wyslala, ale jak to zrobic? W Niemczech sa prawie w kazdym sklepie.

• Autor: spajdermen Data: 2012-04-03 15:26:10

http://wielkiezarcie.com/recipe56928.html

• Autor: jolka60 Data: 2012-04-03 09:30:48

Wpisałam "przegrzebki sklepy",jest tego trochę,ale część gotowców.Może jednak tu ci się uda

http://www.photo.aoc.ie/index.php/owoce-morza#

• Autor: olena Data: 2012-04-03 16:03:40

Raczej trudno Ci będzie znaleźć bo sezon na świeże kończy się w marcu.

W sezonie możesz zamówić w La Maree, bywają również bardzo często w warszawskich Auchan'ach.

Powodzenia.

Przejdź do pełnej wersji serwisu