Przegrzebki, inaczej małże św. Jakuba. Gdzie kupić w Krakowie, Katowicach lub okolicach? Najlepiej obrane i świeże. Ale mrożone też mogą być.
Nogi mnie już bolą od biegania po sklepach i oglądania kolejnych opakowań owoców morza z małżami lub samych małży zwykłych uwięzionych w słoikach. Ktoś gdzieś widział, ktoś coś wie?
Wiem, że ciężko dostać-jeszcze nie trafiłam ani na świeże, ani nawet na mrożone. Jadłam raz we włoskiej knajpce i... zostały w smacznej pamięci
Cena tu mniej gra rolę, bo raz za czas można sobie pozwolić, tyle, że jak na wstępie-gdzie kupić?
Rozszerzam obszar poszukiwań o Wrocław i Warszawę (Warszawa mniej pewna, bo kolega wyjeżdża "zaraz-już" na stypendium za granicę i nie będzie go trochę).
Vikuniu, patrzyłam. Jest w Almie dużo fajnych ryb i owoców morza (wujek Gugiel wyrzucił mi jeszcze Auchan, bo ponoć, kiedyś gdzieś ... ). Zajrzałam też Netowo do Bomi oraz Piotra i Pawła. Przynajmniej jak na on-line nie ma.
Przegrzebki, inaczej małże św. Jakuba. Gdzie kupić w Krakowie, Katowicach lub okolicach? Najlepiej obrane i świeże. Ale mrożone też mogą być.
Nogi mnie już bolą od biegania po sklepach i oglądania kolejnych opakowań owoców morza z małżami lub samych małży zwykłych uwięzionych w słoikach. Ktoś gdzieś widział, ktoś coś wie?
przegrzebki albo skalopy powodzenia w szukaniu w Polsce bardzo ciężko dostać, Mam wlasnie opakowanie w zamrażarce,
Norweska nazwa to Kamskiell ale bardzo drogie. Zato przepyszne poędwica wśród skorupiaków.
Wiem, że ciężko dostać-jeszcze nie trafiłam ani na świeże, ani nawet na mrożone. Jadłam raz we włoskiej knajpce i... zostały w smacznej pamięci
Cena tu mniej gra rolę, bo raz za czas można sobie pozwolić, tyle, że jak na wstępie-gdzie kupić?
Rozszerzam obszar poszukiwań o Wrocław i Warszawę (Warszawa mniej pewna, bo kolega wyjeżdża "zaraz-już" na stypendium za granicę i nie będzie go trochę).
Zobacz w delikatesach Alma 24.pl
Vikuniu, patrzyłam. Jest w Almie dużo fajnych ryb i owoców morza (wujek Gugiel wyrzucił mi jeszcze Auchan, bo ponoć, kiedyś gdzieś ... ). Zajrzałam też Netowo do Bomi oraz Piotra i Pawła. Przynajmniej jak na on-line nie ma.
No normalnie, nie ma. I już.
W Auchan nie ma.Sama szukam, bo ma kilka fajnych przepisów.
W każdym sklepie w którym jestem zaglądam do działu z rybami i na lodówki i niestety niegdzie nie znalazłam :(
Nie wiem czy w Makro byłyby do dostania ale jakos zawsze mi nie podrodze(mimo,że w co niedziela przejeżdzam obok).
Jak byś się dowiedział, to chętnie sama skorzystam.
Chetnie bym Ci wyslala, ale jak to zrobic? W Niemczech sa prawie w kazdym sklepie.
http://wielkiezarcie.com/recipe56928.html
Wpisałam "przegrzebki sklepy",jest tego trochę,ale część gotowców.Może jednak tu ci się uda
http://www.photo.aoc.ie/index.php/owoce-morza#Raczej trudno Ci będzie znaleźć bo sezon na świeże kończy się w marcu.
W sezonie możesz zamówić w La Maree, bywają również bardzo często w warszawskich Auchan'ach.
Powodzenia.