Polecam przepis na ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe54699.html. Ja nie daję jajka ale dodaję płaską łyżeczkę mielonej gałki muszkatułowej. Polecam ciato pyszne, zawsze udane a goście proszą o przepis. Farsz dowolny.
Piekę tylko wg tego przepisu: http://wielkiezarcie.com/recipe38527.html Są moim i mojej rodzinki zdaniem bardzo dobre. Mięciutkie, puchate i bardzo dobrze się przechowują. Polecam bo warto je upiec.
Witam! Według jakiego przepisu robicie paszteciki drożdżowe do barszczu?
Zależy mi na tym, żeby ciasto było lekkie, puszyste i nie "siadło" pod wpływem wilgoci. A może jakieś inne paszteciki robicie?
http://wielkiezarcie.com/recipe44060.html
Polecam ten przepis paszteciki sa pyszne.
Polecam ten: http://wielkiezarcie.com/recipe37481.html
Jak dla mnie - rewelacja!
Hmmm... a dodajesz tego proszku do pieczenia? Bo jak sa drożdże to po co proszek i jeszcze pół paczki!
Polecam przepis na ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe54699.html. Ja nie daję jajka ale dodaję płaską łyżeczkę mielonej gałki muszkatułowej. Polecam ciato pyszne, zawsze udane a goście proszą o przepis. Farsz dowolny.
Piekę tylko wg tego przepisu: http://wielkiezarcie.com/recipe38527.html Są moim i mojej rodzinki zdaniem bardzo dobre. Mięciutkie, puchate i bardzo dobrze się przechowują. Polecam bo warto je upiec.
Dodaję, ale tylko łyżeczkę i wcale go nie czuć. Czy można go pominać? Nie wiem, nie próbowałam, ale chyba nic by się nie stało.
Lubię te paszteciki, bo ciasto jest delikatne, lekkie i dzięki dodaniu serka nie jest suche.
polecam są pyszne http://wielkiezarcie.com/recipe20168.html,robiłam je wiele razy