Forum

Kuchenne porady

Paszteciki drożdżowe

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2012-04-16 12:33:09

    Witam! Według jakiego przepisu robicie paszteciki drożdżowe do barszczu?

    Zależy mi na tym, żeby ciasto było lekkie, puszyste i nie "siadło" pod wpływem wilgoci. A może jakieś inne paszteciki robicie?

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-04-16 13:23:26

    http://wielkiezarcie.com/recipe44060.html

    Polecam ten przepis paszteciki sa pyszne.

     

  • Autor: anusia_m Data: 2012-04-16 13:27:27

    Polecam ten: http://wielkiezarcie.com/recipe37481.html

    Jak dla mnie - rewelacja!

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2012-04-16 14:13:37

    Hmmm... a dodajesz tego proszku do pieczenia? Bo jak sa drożdże to po co proszek i jeszcze pół paczki!

  • Autor: mareczka Data: 2012-04-16 16:00:37

    Polecam przepis na ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe54699.html. Ja nie daję jajka ale dodaję płaską łyżeczkę mielonej gałki muszkatułowej. Polecam ciato pyszne, zawsze udane a goście proszą o przepis. Farsz dowolny.

  • Autor: Tekla Data: 2012-04-16 16:02:36

    Piekę tylko wg tego przepisu: http://wielkiezarcie.com/recipe38527.html Są moim i mojej rodzinki zdaniem bardzo dobre. Mięciutkie, puchate i bardzo dobrze się przechowują. Polecam bo warto je upiec.

  • Autor: anusia_m Data: 2012-04-16 16:05:39

    Dodaję, ale tylko łyżeczkę i wcale go nie czuć. Czy można go pominać? Nie wiem, nie próbowałam, ale chyba nic by się nie stało.

    Lubię te paszteciki, bo ciasto jest delikatne, lekkie i dzięki dodaniu serka nie jest suche.

  • Autor: mamalenki Data: 2012-04-16 16:52:14

    polecam są pyszne http://wielkiezarcie.com/recipe20168.html,robiłam je wiele razy

Przejdź do pełnej wersji serwisu