zawsze jak syn dostanie czekolady mleczne lub własnie zajace czy mikołaje to je zbieram i jak potrzebuje do ciasta to podgrzewam w rondelku troche mleka i jak jest gorace sciagam z plyty daje czekolade mieszam i wylewam na gore.jest bardzo dobra polewa z tego.
my nie przetwarzamy tylko powoli zjadamy. Czas do spożycia nie jest krótki przecież. W jednym roku mieliśmy ich tak dużo, że ostatniego zająca jedliśmy w Boże Narodzenie bo nie dawałam za czesto dzieciom.
rzeczywiście slodycze pocżatkowo są znakomitą ozdobą świateczną a poźniej ladują w lodowce i ulegją stopniowemu przetworzeniu. Stapiam jako polewa do ciasta, dodaję muffinek, łamie w kawałki i razem z owocem kładę na ciasto ala drożdżowe i sypię kruszanką lub do ciastek piegusek. Rzadko kicaje zjadamy nawet te z dobrej czekolady nie mają amatora.
witam
czy te czekoladowe zające nadadzą się do takiego ciasta?
http://wielkiezarcie.com/recipe20494.html
poradźcie coś?
Ja bym nie ryzykowała. Do takeigo ciasta potrzebna jest dobra czekolada, a te zające to wiadomo. Ja czasem stapiam na polewę.
zawsze jak syn dostanie czekolady mleczne lub własnie zajace czy mikołaje to je zbieram i jak potrzebuje do ciasta to podgrzewam w rondelku troche mleka i jak jest gorace sciagam z plyty daje czekolade mieszam i wylewam na gore.jest bardzo dobra polewa z tego.
Też robię polewę z takich zajączków i z czekoladowych jajeczek. Topię na parze dodaję śmietanę i polewa gotowa.
my nie przetwarzamy tylko powoli zjadamy. Czas do spożycia nie jest krótki przecież. W jednym roku mieliśmy ich tak dużo, że ostatniego zająca jedliśmy w Boże Narodzenie bo nie dawałam za czesto dzieciom.
rzeczywiście slodycze pocżatkowo są znakomitą ozdobą świateczną a poźniej ladują w lodowce i ulegją stopniowemu przetworzeniu. Stapiam jako polewa do ciasta, dodaję muffinek, łamie w kawałki i razem z owocem kładę na ciasto ala drożdżowe i sypię kruszanką lub do ciastek piegusek. Rzadko kicaje zjadamy nawet te z dobrej czekolady nie mają amatora.
U mnie wszystkie zajace, mikolaje, jajka niespodzianki itp ida na
http://wielkiezarcie.com/recipe62582.html