Mam ochotę na klopsy w sosie pomidorowym , jednakże marzy mi się smak taki jak z słoika .No i mam problem moje nigdy tak nie smakuja.Może macie jakieś sprawdzone patenty na same klopsy jak i na sos.Będę niezmiernie wdzięczna.
Hej. Nie chcę być złośliwa bynajmniej ale skoro tak ci smakują słoikowe to je kupuj i masz zero pracy i masz to co lubisz. Nigdy nie kupuję w słoikach, po pierwsze nie lubię a po drugie gotowe przetworzone mięso mielone to najgorsza jakość i oczywiście "ulepszacze." Ja nie polecam.
Hej. Nie chcę być złośliwa bynajmniej ale skoro tak ci smakują słoikowe to je kupuj i masz zero pracy i masz to co lubisz. Nigdy nie kupuję w słoikach, po pierwsze nie lubię a po drugie gotowe przetworzone mięso mielone to najgorsza jakość i oczywiście "ulepszacze." Ja nie polecam.
Nie chcesz być złośliwa, ale taka jesteś. Andzia nie chce być oceniana, ale szuka przepisu. To jej sprawa co je i gdzie kupuje. Ja tez nie kupuję żadych tego typu obiadków, żadych mięs, wędlin czy ryb w Lidlach, Biedronkach itp.sklepach ale żadnej z Was nie napisałam tego, z nikogo się nie śmieję, chociaż wprost piszecie o tym, gdzie kupujecie. Kazdy wie co takim jedzeniu siedzi, ale kazdy sam dokonuje wyboru. I to jest jego sprawa. Nic nam do tego.
Dla mnie klopsy czy pulpety to tez to samo. Gdybym chciała kupne to bym kupiła anie pytała się jak zrobić. Na co dzień jestem przeciwniczka gotowców jednak raz za jakiś czas czemu nie , wiadomo nie jest to to samo co samemu się zrobi ale jak to mówią z braku laku i kit dobry. Wypróbuje wasze propozycję.
Tez unikam gotowcow,choc czasem musze sie nimi poratowac z braku czasu .Teraz jest jednak taki wybor,ze mozna znalezc cos mniej chemicznego,a smacznego.Byly jednak takie lata,ze i pulpety sloikowe byly rarytasem.Mlodsze dziewczyny moga tego nie pamietac,bo i skad?
Pulpety robie zazwyczaj z surowego miesa,plus jajko,bulka tarta lub kasza manna,czasem dodaje ugotowane starte czy zmielone warzywa.Sa wowczas bardziej delikatne,a zaczelo sie od tego,ze moje starsze dziecko,jeszcze jako dziecko omijalo warzywa jak tylko moglo.Trzeba bylo je przemycac,no i tak robilam.Pulpety gotuje w rosole i robie na nim sos lub od razu w rzadszym sosie,najczesciej pomidorowym.Wowczas sie raczej w nim dusza,na malenkim ogniu.
zrobiłam te http://wielkiezarcie.com/recipe7918.html zmodyfikowalam poprzez dodanie marchewki do nich , były już o niebo lepsze od tych co zawsze robiłam , jednakże nadal szukam tego jedynego niepowtarzalnego smaku
Witajcie
Mam ochotę na klopsy w sosie pomidorowym , jednakże marzy mi się smak taki jak z słoika .No i mam problem moje nigdy tak nie smakuja.Może macie jakieś sprawdzone patenty na same klopsy jak i na sos.Będę niezmiernie wdzięczna.
Pozdrawiam
Andzia005
Polecam te, są wyśmienite i najlepsze na świecie. Niby pisze że pulpety, ale jak dla mnie pulpety czy klopsy to jeden pierun
Ja robiłam pulpety jak w przepisie tyle, że bez mąki i piekłam w piekarniku. Pycha! Do tego zrobiłam sos
pomidorowy.
Ja też robię z tego przepisu...
Dodaję tylko podsmażonego wędzonego boczu, nadaje sosowi-sosu czy jak tam się pisze fajny posmak i aromat.
robiłam podobnie do tych , jednakże spróbuje zrobić krok po kroku , zaczynam się też zastanawiać czy szkopuł nie tkwi w mięsie jakiego używamy
pozdrawiam
andzia005
Jak mogą smakowac kupne klopsy lub pulpety ze słoika? przeciez to smak zmywakowy:)
http://wielkiezarcie.com/recipe46432.html
Hej. Nie chcę być złośliwa bynajmniej ale skoro tak ci smakują słoikowe to je kupuj i masz zero pracy i masz to co lubisz. Nigdy nie kupuję w słoikach, po pierwsze nie lubię a po drugie gotowe przetworzone mięso mielone to najgorsza jakość i oczywiście "ulepszacze." Ja nie polecam.
Hej. Nie chcę być złośliwa bynajmniej ale skoro tak ci smakują słoikowe
Nie chcesz być złośliwa, ale taka jesteś. Andzia nie chce być oceniana, ale szuka przepisu. To jej sprawa co je i gdzie kupuje. Ja tez nie kupuję żadych tego typu obiadków, żadych mięs, wędlin czy ryb w Lidlach, Biedronkach itp.sklepach ale żadnej z Was nie napisałam tego, z nikogo się nie śmieję, chociaż wprost piszecie o tym, gdzie kupujecie. Kazdy wie co takim jedzeniu siedzi, ale kazdy sam dokonuje wyboru. I to jest jego sprawa. Nic nam do tego.to je kupuj i masz zero pracy i masz to co lubisz. Nigdy nie kupuję w
słoikach, po pierwsze nie lubię a po drugie gotowe przetworzone mięso
mielone to najgorsza jakość i oczywiście "ulepszacze." Ja nie polecam.
Dla mnie klopsy czy pulpety to tez to samo. Gdybym chciała kupne to bym kupiła anie pytała się jak zrobić. Na co dzień jestem przeciwniczka gotowców jednak raz za jakiś czas czemu nie , wiadomo nie jest to to samo co samemu się zrobi ale jak to mówią z braku laku i kit dobry. Wypróbuje wasze propozycję.
Pozdrawiam
Andzia005
Tez unikam gotowcow,choc czasem musze sie nimi poratowac z braku czasu .Teraz jest jednak taki wybor,ze mozna znalezc cos mniej chemicznego,a smacznego.Byly jednak takie lata,ze i pulpety sloikowe byly rarytasem.Mlodsze dziewczyny moga tego nie pamietac,bo i skad?
Pulpety robie zazwyczaj z surowego miesa,plus jajko,bulka tarta lub kasza manna,czasem dodaje ugotowane starte czy zmielone warzywa.Sa wowczas bardziej delikatne,a zaczelo sie od tego,ze moje starsze dziecko,jeszcze jako dziecko omijalo warzywa jak tylko moglo.Trzeba bylo je przemycac,no i tak robilam.Pulpety gotuje w rosole i robie na nim sos lub od razu w rzadszym sosie,najczesciej pomidorowym.Wowczas sie raczej w nim dusza,na malenkim ogniu.
http://wielkiezarcie.com/recipe1954.html te nam bardzo smakowały, polecam, niby nazwa szybkie gołąbki, ale gołąbki typowe to nie są;)
zrobiłam te http://wielkiezarcie.com/recipe7918.html zmodyfikowalam poprzez dodanie marchewki do nich , były już o niebo lepsze od tych co zawsze robiłam , jednakże nadal szukam tego jedynego niepowtarzalnego smaku